VALIKKO
4.5.2016 13:37

Iho kevätkuntoon luonnonkosmetiikalla – osa 3: Täsmätuotteet oikkuihin

paluumuuttaja_tuotteet

Paluumuuttajassa on ollut reilun kuukauden tauko, mutta täällä ollaan taas! Koulutehtävät sekä uusi osa-aikatyö ovat vieneet lähes kaiken ajan. Olen viimeisen kuukauden aikana päässyt akateemisen kirjoittamisen makuun, sillä takana on lähes 30 sivua tutkielmaa sekä luentopäiväkirjaa  – ja edessä vielä yksi 20-sivuinen tutkielma.

Tietenkin välissä oli myös vappu! Tällä hetkellä kärsin kevätklassikosta, nimittäin vapun jälkeisestä flunssasta. Helsingin vappusää oli mitä mainioin, mutta veikkaanpa, että tukossa olevaa nenää ja korvia ei voinut estää millään. Vappu kun alkoi Otaniemeen rakennetussa maailman suurimmassa saunassa. Teekkarihengen jälkimainingeissa johtaisin asiainkulusta seuraavan kaavan: (huhtikuu+bikinit+alkeelliset pukuhuoneet+satoja saunojia)vappujuomat=flunssa.

Mutta nyt itse asiaan! Olette jo tovin saaneet odotella viimeisintä kevään luonnonkosmetiikkapäivitystä, joten ei jäädä vappuaiheisiin. Ihan ensiksi, tekstin loppupuolelta löytyy luonnonkosmetiikan alevinkki! Sitä ennen aloitetaan kevätihon täsmätuotteiden esittelystä: tänään vuorossa ovat AHA- eli hedelmähappokuorinta sekä sinkkiseerumi. Kumpikaan tuotteista ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, vaikkakin säännölliseen käyttöön. Mielestäni hinta-laatusuhde on molemmissa hyvä: tuotteet ovat tehokkaita, mutta myös riittoisia.

 

paluumuuttaja_täsmätuotteet

 

Tunnetusti sinkki on yksi tärkeimmistä kehon vastustuskyvyn ylläpitäjistä (ajankohtainen myös vappuflunssan hoidossa), mutta se on myös oivallinen ihon vastustuskyvyn buustaaja. Sinkki auttaa ihoa paranemaan erilaisista vaurioista ja ärsytyksistä, minkä takia sitä käytetääm mm. haavojen ja vaippaihottuman hoidossa. Aknen aiheuttaman ihotulehduksen ja näppyjen taltuttajana se on myös erinomainen.

Sinkin erityiskykyjen takia kiinnostuinkin joulun aikoihin Pain Copaiba & Zinc Blemish Serum -Puhdistavasta Seerumista. Olen tällä useaan otteeseen hehkuttanut Pain tuotteita. Ne eivät ole edullisimmasta päästä, mutta eivät myöskään kalleimmasta päästä. Varsinkin luonnonkosmetiikassa hinta korreloi usein laadun kanssa: mitä kalliimpi tuote, sen todennäköisemmin luonnon tehoaineet on paremmin käsitelty ja valikoitu. Siispä, vaikka hinta kirpaisee, olen ollut tyytyväinen tuotteeseen opiskelijanakin. Jotain kertoo sekin, että tällä hetkellä tuote on tilapäisesti loppu Suomesta. Pakkaus on kooltaan 30 ml ja maksaa 54€ Jolien verkkokaupassa.

Copaica & Zinc Blemish Serumissa kiteytyy Pai Skincaren filosofia: hellyys yhdistettynä tehokkuuteen. Keväisen oikutteleva iho ei kaipaa piiskausta vaan lempeää hoivaa, joka auttaa sitä sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin. Tuotteen tarkoitus onkin tasapainottaa epäpuhdasta, rasvoittuvaa ihoa sekä sekaihoa. Sinkin lisäksi tärkeimpiä vaikutavia ainesosia ovat antibakteerinen copaiba-öljy sekä kosteuttava hyarolunihappo.

Seerumia levitetään pumppauksellinen puhtaille, hieman kasvovedestä kosteille kasvoille. Tuotteen omissa ohjeissa suositellaan käyttämään seerumia iltaisin muutaman kerran viikossa tai tehokuurina päivittäin. Itse olen noudattanut ohjetta ja käyttänyt tuotetta tarpeen mukaan. Kun naama kukkii kunnolla, käytän sitä joka päivä iltaisin noin viikon ajan, mutta muuten vain pari kertaa viikossa – joskus en ollenkaan hetkeen.

Seerumi on koostumukseltaan melko kosteusvoidemaista, joten sitä on helppo lisätä täsmätuotteena myös suoraan näppyjen päälle. Koko kasvoille tätä ei olekaan aina tarvetta levittää, joten mahdollisuus täsmätoimintaan lisää tuotteen riittävyyttä. Lopputulos on joka tapauksessa taattu. Näpyt eivät ole aamulla välttämättä kokonaan poissa, mutta iholla vallitseva tulehdus on silmin nähden rauhottunut.

 

paluumuuttaja_pai_sinkki

 

Epäpuhtaan ja akneihon paras ystävä on ehdottomasti AHA-kuorinta. AHA-lyhenne tulee sanoista alfa hydroxy acid eli alfahydroksihapoista, jotka suomennetaan usein hedelmähapoiksi. Hedelmähappokuorinta sopii kaikille ihotyypeille, paitsi erittäin herkälle, ohuelle ja rosacea-iholle. Muun muassa aiemmin mainitsemani Katja Kokko suosittelee säännöllistä AHA-kuorintaa epäpuhtaalle ja tukkeutuvalle iholle. Hedelmähapot irrottavat kuolleita ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta, millä on useita hyviä vaikutuksia:

1) Ihon oma uudistumisprosessi stimuloituu
2) Kuorinta ei aiheuta iholle mekaanista rasitusta
3) Uusi, sileämpi, tasaisempi ja kirkaampi iho paljastuu
4) Hedelmähapot itsessään kosteuttavat ja elvyttävät ihoa
5) Muiden tuotteiden vaikuttavat ainesosat imeytyvät paremmin ihoon.

AHA-kuorinnan teho riippuu tuotteen happopitoisuuksista. Varsinkin, jos käytät happokuorintaa ensimmäistä kertaa, kannattaa valita hellempi tuote tai  kokeilla todella lyhyttä vaikutussaikaa. Pieni nipistely ja punoitus kuuluvat asiaan, mutta kuorinnan kanssa kannattaa olla tarkka ja lukea pakkauksen ohjeet huolellisesti. AHA-happokuorinnan jälkeen iho tulee aina kosteuttaa huolella (joskin suosittelen tässäkin lukemaan pakkauksen ohjeet)! Ihotyypistä riippuen kuorinnan jälkeen voi käyttää puhdistavaa tai muuta naamiota. Lisäksi tulee muistaa, ettei kuorinnan jälkeen saa olla auringossa pariin päivään, sillä kuorinta altistaa ihon UV-säteilylle.

Madaran Brightening AHA Peel Mask on markkinoiden yksi edullisimmasta AHA-kuorinnoista (24,90€/60ml), mutta tehoja siitä ei puutu. Hedelmähappojen lisäksi tuotteen vaikuttavia ainesosia ovat kvittenhedelmästä saatava C-vitamiini, kosteuttava maitohappo sekä rauhoittava mustaselja. Tuote levitetään puhtaille kasvoille varoen herkimpiä ihoalueita ja annetaan vaikuttaa n. 3-10 min. Tämän jälkeen naamio huuhdellaan varovasti vedellä pois.

Kyseinen tuote on ensimmäinen AHA-kuorintani ja olenkin yllättynyt, kuinka tehokkaan tuotteen sain. Aloitin tuotteen kanssa hyvin varovasti – vain muutama minuutti kerrallaan. Nykyään pidän naamiota n. 7 minuuttia. Mikäli 10 minuutin vaikutusaika ylittyy, olen huomannut että ihon punoitus lisääntyy jälkikäteen, mutta vain hetkellisesti.

Ensimmäisten käyttökertojen aikana oli todella jännä huomata, että iho todella kirkastuu kuorinnan ansiosta. Harvoin yksittäisellä kosmetiikkatuotteella on heti näkyviä vaikutuksia. Liikaa tätäkään tuotetta ei saa kuitenkaan käyttää, ettei iho ärsyynny ja ongelmat pahene entisesään. Itse käytän kuorintaa kevään edetessä kerran kahdessa viikossa, mutta pahimpina ihon kukoistusaikoina kokeilin sitä kerta viikkoon.

Supervinkki: Madaralla on tulossa pian eli 10.5 legendaarinen Madara ALE! Kaikki Madaran tuotteet ovat tuolloin -40% -alennuksessa yhden päivän ajan Madaran verkkosivuilla, joten kannattaa olla valppaana!

 

paluumuuttaja_madarakuorinta

 

Nyt olemme jo toukokuun puolella ja lisääntyvä aurinko sekä ilmankosteus hellivät ihoa paremmin kuin alkukeväästä. Silti muutamia näppyjä on jäljellä, joten jatkan vielä tovin ihon kevätkuuria. Kohta monet tuotteet alkavat kuitenkin olla lopussa ja kylpyhuoneen peilikaappi vaatii päivitystä. Kesän lähestyessä tulee mietittyä paljon enemmän sitä, kuinka ihoa voi suojata auringolta, kun kosteuden puute ei ole enää niin merkittävä ongelma. Tällä hetkellä auringolta suojaamisessa toimiikin jo mainitsemani Iroisien Soin Parfait BB-voide, joka sisältää suojakertoimen 25, mutta myös niin ikään ihotulehdusta vähentäviä ainesosia.

Onko teillä löytynyt tänä keväänä uusia ihonhoitotuotteita tai -rutiineja? Mitenkä varaudutte lähenevään kesään ja aurinkoon?

 

paluumuuttaja_kukat4

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.