VALIKKO
15.5.2016 20:52

Isoisoisän työpöydällä

paluumuuttaja_tyopoyta9

Koko kevään isoin koulutyö on takana päin, joten rentouduin järjestelemällä työpöytämme (kuvauskuntoon). Yleensä työpisteemme on varsin boheemissa kunnossa, ja varsinkin poikaystäväni käyttää sitä lähes päivittäin erilaisiin taideprojekteihin. Voitte vain kuvitella, että kuvissa näkyy kaikista akryylimaalituubeista, soittimista, kaupungilta perityistä vanhoista asemakaavoista ja asunnosta toiseen kulkeutuneista pienoismallien rakennustarvikkeista riisuttu versio. Olen viimeksi yli 7 vuotta sitten joutunut rakentamaan pienoismallin, mutta silti säilytän ties mitä tikkua, rautalankaa ja liimaa. Samoin säästän kaikenlaista kerättyä kuvamateriaalia kollaaseja varten – niitä tein viimeksi varmaan 10 vuotta sitten. Tiedättehän, luovuuden puuska voi iskeä milloin vain! Silloin on parempi olla matskut käden ulottuvissa.

 

paluumuuttaja_tyopoyta4

 

paluumuuttaja_tyopoyta6

 

Viimeisimmät taiteelliset tuotokseni on tehty akvarelleilla – olen terapiamielessä intoutunut roiskimaan värejä paperille, sen jälkeen piirrän roiskeiden ympärille kasveja. Näitä kasviprojekteja on viimeisen parin vuoden aikana päätynyt vähän sinne sun tänne. Yksi löytyy kuitenkin työpöydän yläpuolelta.

Täällä Jyväskylässä ollessani olen ehtinyt harmittavan vähän maalaamaan tai tekemään muita omia projekteja. Tarkoituksena olisi jatkaa akvarelliterapiaa ja tuottaa isompiakin teoksia omille ja muiden seinille. Työpöydältä löytyy kasvi, joka varmasti päätyy jossain muodossa paperille: Äidiltä saamani enkelinsiiven pistokas on kevään aikana juurtunut oikein mainiosti ja se puskee hurjaa vauhtia uutta lehteä. Pari viikkoa sitten huomasin myös, että ruukusta kasvaa kaksi aivan uutta vartta!

 

paluumuuttaja_tyopoyta10

 

paluumuuttaja_tyopoyta1

 

paluumuuttaja_tyopoyta2

 

Työpöytä on sisustuksemme ehdottomasti vanhimpia objekteja. Isoisoisäni on tehnyt pöydän todennäköisesti 1940-luvulla. Se käytiin hakemassa Pohjois-Pohjanmaalta isoäitini synnyinkodista, missä se on ollut jo parikymmentä vuotta heitteillä vajassa. Uskomatonta, kuinka hyvin pöytä on säilynyt  olosuhteista huolimatta! Tänne tullessa pöydästä hiottiin kevyesti pahimmat maalin repeilemät kohdat – mitään muuta sille ei ole tehty.

Vaaleanturkoosin maalin ikää en osaa arvioida, mutta väri on selkeästi ollut joskus trendiväri, sillä lähes kaikki isoisoisän tekemän huonekalut on maalattu samalla sävyllä. Pitkään en ymmärtänyt väriä, mutta kun muutimme nykyiseen asuntoomme, aloin ajatella, että vaaleanturkoosi voisi sopia tänne 1950-luvun rakennukseen. Lopulta meillä on olohuoneen sohvapöytänä samanvärinen puulaatikko sekä makuuhuoneessa yksi penkki. Olenkin pikkuhiljaa ihastunut vaaleanturkoosiin…

 

paluumuuttaja_tyopoyta5

 

paluumuuttaja_tyopoyta3

 

Tällainen nurkka opiskelijakämppää tuli esiteltyä taas. Tuntuu, että tämä koti on ikuisuusprojekti, vaikkei vuokrakämppää itse remontoidakaan, mutta aina puuttuu jokin hylly, koukku tai taulu seiniltä. Mitäs pidätte? Löytyykö teidän työpöydiltä skissipaperirulla, piirustusharja ja kasa puutikkuja?

 

paluumuuttaja_tyopoyta8

Kommentit

 • Riikka | Mukavuusalue

  Ihanan boheemi meininki teidän kotona! Meidän työpöydällä on tekniikkaa, liikaa johtoja ja lojuvia papereita.

   0
  • Riikka

   Meillä on kyllä melko boheemia: soittimia, kasveja ja keskeneräisiä projekteja lojuu vähän kaikkialla. Mutta kyllä niitä papereitakin yleensä löytyy. Läppärit sijaitsee sitten sohvalla… 😀

    0
 • Liisa

  Kivan ja kodikkaan näköistä. Olen vanhojen huonekalujen ystävä ja tuo työpöytä on mielestäni aivan hurmaava.

   0
  • Riikka

   Kiitos! Vanhoissa kalusteista on kyllä sitä jotain!

    0
 • Anniina

  Toihan on aivan ihanan värinen! Mun lemppareita on kaikki sinisen ja turkoosin sävyt. Viihtyisän näköisyä ja kiva historia pöydällä myös, meillä on kolho Ikean työpöytä ja sen päällä on vaan kasa papereita ja tietokone 😀

   0
  • Riikka

   Ei meilläkään aina työpöytä tältä näytä, mutta auttaa kyllä pitämään pöytää vähän siistimmässä kunnossa, kun se on niin kivan värinen! 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.