VALIKKO
15.3.2016 21:00

Iho kevätkuntoon luonnonkosmetiikalla – osa 1: Hellää puhtautta

paluumuuttaja_kukat2

Kevät ja sen auringonsäteet ovat kaikin puolin ihania asioita. Silti toisinaan tuntuu, ettei keho ja iho oikein tiedä keväisin, miten päin olisi! Valo viestittää, että nyt pitäisi herätä eloon, mutta varastosta ei löydy energiaa. Moni kärsiikin kevätväsymyksestä. Energianpuute näkyy myös ihossa – usein kasvojen iho oikuttelee juuri keväisin.

Talven jälkeen iho on usein samea ja pintakuiva – saattaapa siihen ilmestyä muutama (näkyvä) finnikin. Syytä ei ole vaikea löytää, sillä sekä ulko- että sisäilma ovat kuivattaneet koko talven ihoa. Nyt onkin aika herätellä itseään hellävaraisesti!

Oma ”ihokukintani” alkoi jo alkutalvesta. Olen siis jo tovin saanut hoitaa oikuttelevaa ihoa. Kasvojenhoidotuotteissani on näkynyt monta uutta tulokasta puolen vuoden sisällä, sillä olen joutunut hankkimaan toitteita kuivan ihon tarpeiden lisäksi myös epäpuhtaan ihon tarpeisiin. Sain syntymäpäivälahjaksi jo mainitsemani Katja Kokon Aidosti kaunis -kirjan, josta on ollut paljon hyötyä.

Talvi olikin ahkeraa itsestä huolehtimisen aikaa, mutta nyt olen jo uskaltanut hengähtää. Ihoni on nauttinut pienestä tauosta, kun en ole juurikaan käyttänyt kosmetiikkaa.

 

paluumuuttaja_tuotteet

 

Vaikka itse käytinkin postauksen tuotteita talvella, sopivat kaikki hyvin oikuttelevaan alkukevään ihon hoitoon. Talvi-ihon tarpeet ovat monella tavalla hyvin samanlaiset kuin kevätihonkin. Tärkein on kosteus. Kosteuden ja ravinteiden imeytymisen maksimoimiseksi ihoa pitää kuoria säännöllisesti. Talven jälkeen ihon pinnalle kerääntyy helposti kuollutta ihosolukkoa, mistä osin johtuu sen sameus. Hellävaraisuus on näin aluksi valttia, sillä varsinkin jos näppyjä löytyy, on ihon oma vastustuskyky alentunut.

Olen viime aikoina käyttänyt paljon Pai Skincaren tuotteita, sillä merkin hinta-laatu-suhde on erinomainen. Luonnonkosmetiikkaa myyvä Jolie otti merkin vihdoin valikoimiinsa viime syksynä. Kaikki Pain tuotteet ovat tarkoitettu herkälle ongelmaiholle – täydellisiä juuri kevätiholle. Pailta löytyykin melkein ongelmaan kuin ongelmaan tuote. Toisaalta monet merkin tuotteet hellivät kaikkia ihotyyppejä.

Sain ensimmäiset Pain tuotteeni jo vuosi sitten pikkusiskoltani joululahjaksi: mahtavan ruusunmarjaöljyn sekä kosteuttavan naamion, joka niin ikään sisältää ruusunmarjaa. Molempia on vielä jäljellä, vaikka ovat varsinkin viime aikoina olleet ahkerassa käytössä.

 

paluumuuttaja_puhdistustuotteet

 

En ole koskaan pitänyt erityisesti ihonpuhdistuksesta, mutta olen löytänyt vihdoin toimivan kombon. Läpi talven olen käyttänyt rinnakkain puhdistuksessa kahta eri tuotetta: Pain Camelia & Rose Gentle Hydrating Cleanser – Hellävaraista puhdistusvoidetta sekä Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Balmia. Puhdistan kasvoni puhdistusaineilla vain iltaisin. Aamuisin huuhtelen silmät vedellä ja lopun puhdistuksen teen kasvovedellä tai misellivedellä. Olen huomannut tämän erittäin toimivaksi, sillä jatkuva vesipesu aiheuttaa turhaa hankausta ja kuivattaa ihoa – siis lisää näppyjä.

Alunperin Pain puhdistusvoide oli kokeilussa Instant Calm Travel collection -matkapaketin mukana Kuuban reissussa. Tilasin lopulta 100 ml:n purnukan itselle, sillä voide tuntui erittäin miellyttävältä käyttää, eikä ärsyttänyt ihoa poikkeuksellisissakaan olosuhteissa. Puhdistusvoiteen tuoksu muistuttaa hiukan sitruunaruohoa. En pidä yleensä sitruksista tuoksuista, mutta tässä häivähdys sitruunaa on lähinnä hienostuneen piristävä.

Käyttäisin puhdistuksessa erittäin mielelläni puhdistusöljyjä, sillä kuivumiseen taipuvainen ihoni pitää niistä, mutta öljyt ärsyttävät silmiäni. Pain puhdistusvoidetta ei mene vahingossakaan silmiin, sillä se poistetaan mukana tulevan puuvillaisen musliiniliinan kanssa. Musliiniliina kastellaan lämpimällä vedellä ja meikit ja muut liat pyyhitään siihen.

Pain puhdistusliina tosin on melko karkea, joten en pidä siitä päivittäisessä käytössä. Naamioiden (paitsi hedelmähappoja sisältävien) pyyhkimiseen se on täydellinen! Mikäli ihollasi on paljon tulehtuneita näppyjä, en suosittele Pain liinaa ollenkaan, vaikka itse voide onkin hyvin hellävarainen.

 

paluumuuttaja_nyr_balmi

 

Onneksi Wild Rose Beauty Balmin mukana tulee myös musliiniliina! NYR:in musliiniliina on huomattavasti pehmeämpi ja itselläni päivittäisessä käytössä.

Todellakin, NYR:in Wild Rose Beauty Balm on sen verran tuhtia tavaraa, että se ei emulgoidu pois kasvoilta pelkällä vedellä. Liinankin jäljiltä kasvoille jää hiukan öljyinen tunne, mutta itseäni se ei haittaa, päin vastoin! Käytän balmia usein käydessäni suihkussa, sillä balmimaisuuden johdosta sekään ei ajaudu silmiä ärsyttämään.

Syy, miksi käytän juuri balmia suihkussa enkä puhdistusvoidetta, löytyy atooppisuuteen taipuvaisesta ihostani. Etenkin talvisin kasvoille jää suihkun jälkeen Pain puhdistusvoiteen (ja kaikkien muidenkin tuotteiden) kanssa hiukan kiristelevä tunne, vaikka pesevät aineet olisi minimoitu. Geelejä en voi käyttää yhtään, silloin kiristys on taattu!

Wild Rose Beauty Balm ei ole varsinaisesti kasvojen- tai meikinpuhdistustuote, vaan pikemminkin monitoimiklassikko! Suosittelen sitä kaikille, etenkin matkailijoille: Balmi toimii puhdistuksessa, yövoiteena, naamiona, kuivien kohtien tehohoitona jne. Itse käytän sitä jopa vartalolle kuiviin kohtiin. Tuotteen ainut miinus on se, että ruusunmarjaöljyn takia se säilyy vain 3 kuukautta. Itse balmi on riittoisaa, joten tuotetta saakin käyttää sitten joka paikassa…

 

paluumuuttaja_kosteuttajat

 

Seuraavassa osassa päästäänkin lopulta itse tärkeimpään eli kosteutukseen. Lisäksi luvassa on suosikki täsmätuotteeni oikuttelevan ihon hoitoon: AHA- eli hedelmähappokuorinta sekä seerumi, joka toimii myös täsmäiskuna näpyille. Kannattaa pysyä kuulolla!

Sillä välin kannattaa nauttia ensimmäisistä auringon säteistä! Mikäli vietät pidempiäkin aikoja auringossa, esimerksiksi rinteessä, muista suojata ihosi auringolta. Ulkoilussa ihon suojana toimii hyvin muun muassa Iroisien Soin Parfait BB-voide. Kyseinen tuote on yksi luottomeikkipohjiani, mutta parasta siinä on suojakerroin 25.

Oikutteleeko teidän ihonne keväisin? Löytyykö hyviä vinkkejä kevätoikkujen taltuttamiseen?

 

paluumuuttaja_kukat1

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.