VALIKKO
5.7.2016 19:45

JUNALLA ESPANJASSA: Mutkia matkaan

Tuleva reilimme on kokenut muutamia esteitä, vaikka matka ei ole vielä alkanut. VR:n reilireporttereiksi emme valitettavasti päässeet, siitä huolimatta, että esittelytekstissä lupailin kommelluksia ja jännitystä. Niitä onkin sitten viime aikoina piisannut. Siskoni kaatui pyörällä – hänen matkansa viivästynee vajaalla viikolla. Tosin sekään ei ole täysin varmaa. Lentojen uudelleen optimoinnissa on palanut euroja, joten matka lyhenee myös minun osaltani. Todennäköisesti pysyttelemme koko matkan Espanjassa ja Ranskan Riviera jää näkemättä.

Äitini ja minä suuntaamme kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ylihuomenna 7.7 Malagaan. Tuohon Espanjan rantakohteeseen emme aio jäädä, vaan otamme heti alkajaisiksi junan kohti Granadaa. Mielenkiinnolla odotan, meneekö Malaga-Granada-välillä ollenkaan junia, sillä osa eurooppalaista junamatkahauista tarjoaa matkoja ko. välille, osa ei. Yksikään sivusto, mukaan lukien Espanjan kansallinen junayhtiö Renfe, ei myy netissä matkoja juuri tuolle välille.

Jännäksi käy. Hotelli on kuitenkin varattu kolmelle henkilölle Granadassa; Saa nähdä, menevätkö andalusialaiset aivan sekaisin, kun meitä onkin näillä näkymin vain kaksi. Sattumoisin siskoni on ainut seurueestamme, joka nimenomaan opiskeli espanjaa. Käsittääkseni Andalusia – johon Granada kuuluu – on sitä syvintä Espanjaa, jossa syödään tapaksia ja puhutaan hädintuskin ollenkaan englantia.

Kaikkia majoituksia emme ole vielä varanneet, sillä moni matkakohde on avoinna alkuperäisen suunnitelman osittain kariuduttua. Alkumatkan hotellit Granadaan ja Cordobaan on kuitenkin jo maksettu. Molemmat hotellit ovat pienempiä ns. boutique-hotelleja, joissa on yksilöllinen sisustus huoneittain ja usein myös jokin teema.

Emme alunperin lähteneet etsimään majoitusta juuri boutique-hotelleista, mutta tasoonsa nähden ne ovat olleet kohtuuhintaisia molemmissa kaupungeissa, noin 15-25€/hlö/yö. Olen majoittunut aiemmilla reissuilla hyvinkin tavallisissa hotelleissa, joten odotan mielenkiinnolla, mitä tämä ”yksilöllinen sisustus” tuo tullessaan. Ensimmäinen hotelli ainakin valikoitui porraskäytävän perusteella, jossa roikkunee useita viherkasviamppeleita. Andalusian monissa rakennuksissa on usein hienoja islam-vaikutteisia sisäpihoja, patioita, porraskäytäviä ja kattoterasseja – niitä kannattaakin metsästää, jos haluaa asumiseltaan autenttista andalusialaista tunnelmaa.

Granadassa meille on varattu (niin ikään alunperin kolmelle) liput Alhambran linnoitukseen, joka on siis Unescon maailmanperintökohde. Maurilaislinnoitus käsittää useita osia sekä puutarhan – ja sinne on tarjolla erilaisia lipputyyppejä. Varsinkin, jos vierailee päälinnassa sisällä, liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä linnaan pääsee vain varattuna aikana sisään. Jonotussyysteemejä ei siis varsinaisesti ole.

Vinkki: Linnoitus on ilmeisesti kaunis ilta-auringossa, joten mikäli nauttii erityisesti maisemista, kannattaa etsiä majoitusta, josta on näkymä Alhambraan.

Näillä mennään – ainakin alkumatka! Matkustaminen ei yleensä jännitä paljoa, mutta jostain syystä juuri tämä reili on jännittänyt jo ennen kaikkia muutoksia ja kommelluksia. Päivittelen Espanjan kuulumisia blogiin aina Wi-Fin löytyessä. Melko pian selvinnee, meneekö niitä junia…

Kommentit

    • Riikka

      Hyvä, jos joku jännittää mukana! Reililippu ainakin saatiin hankittua. 😀

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.