VALIKKO
20.2.2016 18:49

Esittely: Avautukoon Panun Labyrintti

Nonniin!                                                                              

Hei vaan, Stoorin lukijat. Olen Panu Vuorela, 21-vuotias journalismia opiskeleva toimittajantaimen ja kovan luokan elokuvahörhö. Suunnitelmissani on alkaa kirjoittaa sivustolle filmiblogia ”Panun Labyrintti”. Olin jo melkoisen pitkään harkinnut sellaisen perustamista, kun kuulin Stoorista. Tilaisuus tekee varkaan, joten päätin napata itselleni leffavastaavan tittelin. Tai ainakin jonkin sellaisen. 

Näin fiksun näköinen kaveri

(Näin fiksun näköinen kaveri)

Opiskeluni lisäksi olen työskennellyt toimittajaharjoittelijana Keskisuomalaisessa, oululaisessa verkkomedia Mediaoulussa sekä kirjoittanut pari juttua Kalevalle. Eli kokemusta kirjoituksesta on jo jonkin verran. 

Mitä elokuviin tulee, niin ne ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen tapittanut kaikenlaisia filmejä polvenkorkuisesta asti. Käyn elokuvateatterissa säännöllisesti kerran pari kuussa, osallistun ahkerasti nettikeskusteluihin ja luen aina tilaisuuden tullen ammattijulkaisuja. Osaan suosikkielokuvieni repliikit ulkoa ja olen valmis väittelemään tuntikausia Shawshank Redemptionin viestistä. (Kujilla huhutaan, että joskus otan leffat liian vakavasti.)

Aion sisällyttää blogiini etenkin uusien elokuvien arvosteluja, analyysejä, pohdintaa elokuvamaailman trendeistä, suositteluja ja erilaisia listauksia (kuten ”vuoden parhaat elokuvat”). Jos suinkin pystyn, ängen mukaan myös tv-sarjoja. Minulla on rutkasti ajatuksia, tuntemuksia ja teorioita filmimaailmasta kokonaisuudessaan, joita avaan mieluusti yksityiskohtaisemmin lähtulevaisuudessa. 

Lopuksi haluan sanoa, että mikäli blogini jonkin ihmeen kautta tavoittaa muita elokuvien ystäviä, olen aina valmis turisemaan asiasta! 

Kommentit

 • Lmn

  Hyvä, että tällainen blogi alkaa ilmestyä!

   0
 • Tervetuloa! Täällä on kaksi leffahörhöä, tosin molemmat eri lailla ja myös hieman samalla lailla: Annen lempparia on ”seppele-elokuvat” (määrittely on Heikin suusta ja viittaa kannessa mainostettuihin palkintoihin) eli indie, huumeita, traagisuutta ja/tai paljon nopeaa dialogia, jonkun verran lohdottumuutta ja omituisia loppuja. Heikki rakastaa supersankareita ja/tai visuaalisesti kauniita elokuvia, hyvää värisuunnittelua ja kuvaustekniikalla leikittelyä. Makumme kohtaavat joskus ja se ilahduttaa!

  Anne ja Heikki / Retkeilyblogi Rinkkaputki

   0
 • Hanna Laine

  Kiva saada tällainenkin blogi tänne! Itsekin olen ollut suuri elokuvien ystävä pienestä lähtien, mutta viime vuosina lapsien tultua maailmaan on ollut vaivattomampaa seurata tv-sarjoja. Minä kun en oikein pidä siitä ajatuksesta, että elokuvan joutuisi katsomaan osissa.

  Aikoinaan, kun baareilin enemmän niin ensimmäisenä aina kysyin ihmiseltä, mikä on hänen lempielokuvansa 😀 Se kertoo mielestäni ihmisestä yllättävänkin paljon, joten kysymys kuuluu: mikä on sinun lempielokuva?

   0
  • Panu Vuorela

   Erinomainen kysymys! Se on myös hyvin vaikea, koska minulla on monta suosikkia monista genreistä, ja on vaikeaa julistaa yhtä kaikkia muita paremmaksi.

   Mutta jos minua uhattaisiin pyssyllä ja käskettäisiin luettelemaan kolme, sanoisin… Shawshank Redemption, E.T. ja Tappajahai. Saatan perustella enemmän tulevissa blogiposteissa 🙂

    0
 • Kaya Ryytty

  Jes! Jään mielenkiinnolla odottamaan leffajuttuja, tällainen blogi on mieleen! 🙂

   0
 • Janspa

  Mahtavaa, leffablogi tänne Stooriin! Ajattelin jo ettei tätä sivua tarvitse alkaa seurailemaan ollenkaan, mutta tämä muuttaa kaiken! Montako elokuvaa katsot suurinpiirtein viikossa ja kirjoitatko kaikista arvion?

  Olen itsekin jonkin aikaa kirjoitellut blogiini arvosteluja ja juttuja leffoista, aloitin vasta myös touhuamisen K-S Elokuvakeskuksella omien töitteni ohessa.

  Laitahan vaikka postia ja käy lukaisemassa meikäläisen kirjoituksiakin, olisi kiva tietää mitä mieltä muut ovat niin tietää mitä tehdä toisin.

  Kerkesin lukea tuon Yksin Marsissa -arvion ja luen jatkossa lisää!

   0
  • Panu Vuorela

   Elokuvien katseluni vaihtelee hyvin paljon. Joskus voi olla että katson vain yhden viikossa, mutta olen tällä viikolla ehtinyt nähdä kolme. Lisäksi aion vielä nähdä ainakin The Big Shortin ja mieluusti myös Brooklynin ja/tai Roomin. Jos ei ole kyse sosiaalisesta tapahtumasta tai uutuuksista, niin arkena katson enemmän tv-sarjoja.

   Olen aina päässäni jäsennellyt ja arvioinut elokuvia heti ne nähtyäni, ja nykyään sutaisen niistä suhteellisen kattavat muistiinpanot. Oikeita, kokonaisia arvioita kirjoitan kuitenkin enimmäkseen ajankohtaisista elokuvista ja jos sattuu inspiraatio iskemään. Tällä viikolla kirjoitan lähinnä Oscar-ehdokkaista.

   Blogisi näyttää todella kattavalta! Tyyli on myös hauskaa ja selvästi asiantuntevaa. Mutta voisiko blogissasi olla hieman tietoja myös itsestäsi? Se saattaisi auttaa lukijoita samaistumaan.

    0
   • Janspa

    Nämä Oscarit työllistävät kyllä, varsinkin kun meillä tippuu noita elokuvia niin jotenkin erikoiseen tahtiin eikä kaikkia (esim Trumbo) saada välttämättä ollenkaan, pidän tätä hyvin haastavana harrastuksen kannalta.

    Itse teen yötöitä niin leffoja tulee katsottua laiskana viikkona 5-6 kappaletta, parhaina taas reilut 10. Arvioiden tekemisessä toimin pääasiassa samoin kuin sinäkin. Muistiinpanoja raapustan tueksi jos tiedän etten välttämättä samana iltana kerkeä kirjoittaa.

    Tälle viikolle vielä Carol ja Room tulossa, aiotko seurata Oscar-gaalan suorana vai fiilisteletkö vain voittajat aamutuimaan?

    Tsemppiä, lupaan lukea!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.