VALIKKO
11.5.2019 11:07

Detective Pikachu on komea mutta kliseinen salapoliisitarina

Montako Pokémon-viittausta löydät kuvasta?

Pokémonit ovat tunnetusti cool (ks. Pokémon Go), mutta videopelielokuvat yleensä eivät (ks. Assassin’s Creed, World of Warcraft). Mutta mitä jos nämä ilmiöt yhdistettäisiin? Pokémon Detective Pikachu on samannimiseen videopeliin perustuva fantasia/salapoliisielokuva, jolla paljon kunnianhimoa, mutta ei aivan yhtä paljon puhtia. Elokuva on komea ja enimmäkseen sujuva, mutta käsikirjoitus on usein kömpelöä ja juoni kliseistä. Lopputuloksena on ihan ok elokuva, jonka ainakin Pokémon-fani saattaa hyvinkin katsoa lämpimikseen.

Eletään Pokémon-maailmassa, jota kansoittavat sekä ihmiset että pokémon-otukset. Päähenkilö Tim Goodman (Justice Smith) on pikkukaupungissa asuva nuori aikuinen, joka ei juuri taskuhirmuista piittaa. Tämä muuttuu, kun Timin etäinen isä katoaa salaperäisesti työssään. Tim lähtee etsimään totuutta Ryme Citystä, utooppisesta suurkaupungista, jossa pokémonit ja ihmiset elävät harmoniassa. Avukseen Tim saa etsivä-Pikachun (Ryan Reynolds), jonka kerskaa puhetta vain Tim tuntuu ymmärtävän. Yhdessä kaksikko lähtee etsimään Timin isää sekä ratkaisemaan arvoitusta, joka piilee idyllisen kaupungin takana.

Elokuvassa on parasta sen tekninen toteutus. Todelliset päähenkilöt eli pokémonit ovat siirretty valkokankaalle vaikuttavasti: tusinoittain tuttuja otuksia tallustelee Ryme Cityn kaduilla pistämättä silmään epärealistisina. Jotkut ihmismäisimmistä pokéista (esim. Mr. Mime) saattavat hieman hämmentää, mutta Pikachun ja Bulbasaurin kaltaiset karvaturrit on animoitu herttaisesti. Ne ovat myös mukavan uskottavasti yhteydessä ihmisnäyttelijöihin.

Mutta ikävä kyllä elokuvan käsikirjoitus on laiskemmasta päästä. Salapoliisitarinaksi siinä tapahtuu hyvin vähän salapoliisityötä, käänteet eivät ole vaikeita arvata, juonessa on muutama reikä ja useat hahmoista eivät jaksa kiinnostaa. Etsivä-Pikachu itse puhuu enemmän kuin saa aikaan, ja elokuva voisi vetää enemmän sisältöä pokémoneistaan kliseiden sijaan. Lisäksi elokuvassa on omituisen paljon samankaltaisuuksia Disneyn Zootropolikseen (joka päihittää Detective Pikachun mennen tullen).

Detective Pikachua on jo kutsuttu kaikkien aikojen parhaaksi videopelielokuvaksi, mutta reiluuden nimissä on sanottava, että rima ei ole erityisen korkealla. Mutta vioistaankin huolimatta se on vähintäänkin näyttävä ja parhaimmillaan viihdyttävä elokuva, joka saattaa hyvinkin vedota faneihin yksityiskohdillaan ja visiollaan realistisesta Pokémon-maailmasta. Mutta muille katsojille elokuva tuskin tarjoaa paljoa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.