VALIKKO
15.11.2017 13:50

Justice League – DC:n oma Avengers

Olenko se vain minä, vai näyttääkö tämä huolestuttavan paljon 90-luvun Batman-elokuvien julisteelta? Ei hyvä vertailukohde.

Arvosana: 2/5

Viisi vuotta siinä meni, mutta vihdoinkin DC Comics on esittelemässä valkokankaalle oman Avengersinsa. Elokuvaa on pohjustettu muilla DC-elokuvilla jo neljän vuoden ajan, missä osa sankareista esitellään. Mitä siis tapahtuu, kun ikoninen Justice League (of America) heitetään tehosekoittimeen ja annetaan palaa? Lyhyesti sanottuna: mitä nyt DC-elokuvilta voi tässä vaiheessa odottaakin, eli keskinkertainen tehostesirkus.

Superman / Clark Kent (Henry Cavill) on kuollut niin varmaan. Sankarillisen kuoleman innoittama Batman / Bruce Wayne (Ben Affleck) kerää kokoon sankareita, joiden avulla suojella maapalloa uusia uhkia vastaan. Kutsuun vastaavat Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) ja Cyborg (Ray Fisher). Vastaansa he saavat tyhjästä putkahtaneen Steppenwolfin (Ciarán Hinds), joka tahtoo tuhota maailman, yllätys yllätys.

Ohjaaja Zack Snyderin kolmas DC-elokuva ei opi juuri mitään edellisten epäonnistumisista. Justice Leaguea piinaa paljolti samat ongelmat kuin edeltäjiä Man of Steel sekä Batman v Superman. Oikean tarinan sijasta elokuva on kuin kasa yhteen teipattuja tekosyitä, jotka mahdollistavat cooliksi mielletyt toimintakohtaukset. Se ei onnistu vakuuttamaan katsojaa sanomastaan, koska se on liian täynnä omaa synkkää siisteyttään.

Elokuva ei valjasta potentiaaliaan. Flash, Cyborg ja etenkin Aquaman ovat kaikki surullisen alihyödynnettyjä. Heistä ei opita juuri mitään eivätkä he elokuvan aikana paljoa edes saavuta, koska liiton alfa-sankarit tekevät leijonanosan työstä. Kastista suosikiksi nousee helposti Wonder Woman, jonka katsojat jo tuntevat ja jota ymmärtävät. Muiden sankarien taustat tiivistävät parilla lauseella uudet hahmot, joista katsoja vähät välittää.

Yksi elokuvan kohtaus jäi mieleeni kiinnostavana ja ilahduttavan ihmismäisenä: kun Flash ja Cyborg työskentelevät yhdessä ja puhuvat sotkusta, mistä ovat itsensä löytäneet. Mutta tämän vastapainona elokuva on täynnä pakotettua toimintaa ja kömpelöä dialogia. Huumori on paikoin ihan sujuvaa, mutta enimmäkseen sitä tasoa, että Batman kysyy Aquamanilta kolme kertaa, puhuuko tämä oikeasti kaloille. Ja Aquaman vastaa joka kerta, että Batman itse pukeutuu lepakoksi.

Mutta sen verran on sanottava, että elokuva on parempi kuin edeltäjänsä Batman v Superman. Sen sijaan, että se olisi raivostuttavan huono, se on ainoastaan tylsä. Saavutus se on sekin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.