VALIKKO
1.4.2017 12:49

Miehen näkökulma: Miten suhde selviää vaihdosta?

Sateisesta ikkunasta ulos katsominen kuuluu murehtimisen alkeisiin.

Vaihdostani Pohjois-Irlantiin on nyt takana yli puolet. Olen maininnut aiemmin, että mitä lähemmäs vaihtoa saavuttiin, sitä enemmän minua jännitti (lue: hirvitti). Yksi suurimpia huolenaiheitani oli, miten niin pitkä aika ja vielä pidempi välimatka vaikuttaisi ihmissuhteisiini, ja erityisesti yhteen elämäni tärkeimmistä. Olen katsonut tarpeeksi amerikkalaisia tv-sarjoja tietääkseni, että heti toisen osapuolen lähdettyä ulkomaille, toinen tapaa jonkun mahdottoman viehättävän ja sympaattisen muukalaisen, joka paljastuu täydelliseksi seuraksi.

Mutta lievensin pelkojani toistelemalla itselleni, että suhteemme on kestänyt vuosikausia. Se on aikaisemminkin kestänyt koettelemuksia, muuttoja, etäisyyttä ja joskus pitkiäkin aikoja harmillisen vähällä kommunikaatiolla. Tämä vaihto, vaikkakin pitkä, olisi vain pieni osa tätä kaikkea. Palaisin ennen pitkää, ja sitten taas asiat olisivat kuten ennenkin. Pitäisi vain sinnitellä siihen asti.

Mutta ikävää se ei poista. Etenkin hiljaisina ja tylsinä hetkinä toivoisi, että joku olisi jakamassa tämänkin kokemuksen, niin kuin niin monet muutkin asiat aikaisemmin: Yhteiset matkat, viikonlopun vietot, leffamaratonit, saman katon alla asuminen… Helpompaa tämä olisi toisen kanssa.

Olen ollut täällä melkein 70 päivää. Sinä aikana olemme viestitelleet tai chattailleet lähes joka päivä, milloin mistäkin hölmöstä tai vakavasta aiheesta. Joskus jopa läpi yön, aikaerosta välittämättä. Se on antanut voimaa jaksaa, varsinkin jos on ollut yksi huonommista päivistä. On todella huojentavaa tietää, että vain muutaman napinpainalluksen päässä on joku, joka on aina valmis tukemaan ja pitää sinusta juuri sellaisena, kuin oletkin. Etäisyys on sivuseikka, kun suhde on tarpeeksi läheinen ja aito. Ja kun sen muistaa, niin kaikesta selviää.

Ai niin, ja onhan minulla tyttöystäväänikin ikävä. Mutta tämä teksti kertoi jostain aivan muusta, nimittäin bromancesta! Hyvää aprillipäivää, lukijat, sekä vanha kuomani Pentti*!

 

 

 

 

 

 

Ei etäisyys, ei vuodetkaan. 

*nimeä muutettu haastateltavan pyynnöstä

Kommentit

  • Nimetön Helkky

    *Reps reps reps

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.