VALIKKO
23.4.2017 16:35

Pääsiäinen Irlannissa: surut ja seikkailut

Winter is coming - Game of Thrones rekvisiittaa!

Pääsiäisloma on takana ja vaihtoni lähestyy loppua. Luulin alun perin, että se kestäisi kesäkuuhun saakka (lukukausi päättyy virallisesti 3.6.), mutta vastikään kävi ilmi, että opetus loppuu jo 5.5. Eli info on kulkenut suunnilleen yhtä hyvin kuin yleensäkin.

Hauskaa tässä on, että minun täytyi etukäteen ilmoittaa, kauanko tulen asumaan opiston asuntolassa ja vuokra perittiin etukäteen. Eli asunto on nimissäni kesäkuuhun asti, vaikka muuttaisin pois ja yrittäisin irtisanoa sopimukseni. Sellaiset 400 euroa maksan siitä hyvästä, että kukaan ei asu entisessä asunnossani kuukauteen sen jälkeen, kun olen siitä muuttanut pois. Ja tätä ei suinkaan etukäteen kerrottu. Mahtavaa!

Olisipa tiedonkulku yhtä selkeää kuin paikallinen vesi.

Infon kulkemisesta puheen ollen, viime viikolla lähdimme vihdoinkin Belfastin kuuluisalle Game of Thrones -kiertueelle. Kyseessä on bussikiertue, joka vie turistit sarjan kuvauspaikkoihin (mm. Talvivaara-linna, Kaksoset ja Susimetsä). Reissuun kuului sarjassa ekstrana näytellyt opas, päälle puettavaa rekvisiittaa ja rutkasti nörtteilyä. ”You never know how much you enjoy dress up until you do it”, opas meille kertoi, ja oikeassahan hän oli.

Mutta mikä tässä oli parasta? Samana päivänä, kun maksoimme itsemme kipeäksi kiertueesta, yliopisto lähetti sähköpostia, että samalle kiertueelle on mahdollista päästä puoleen hintaan kahden viikon päästä. Ja tämä siis tuotiin esille vasta kahden kuukauden opiskelun ja viikon loman jälkeen, jolloin hyvin moni vaihtareista oli jo kiertueen käynyt. Esimerkillistä!

Se on valokuva, ihan oikeasti!

Opas: ”We’re gonna meet some celebrities from the show.” Summer ja Grey Wind -susia näyttelevät Thor ja Odin -doget!

Kaksoset-linnaa esittänyt paikallinen pikku torni.

Talvivaara – ennen ja jälkeen tietokonekäsittelyn.

Mutta pääsiäislomani oli mahtava. Itse asiassa selkeästi paras ajanjakso koko vaihtoni aikana. Ingan kanssa kävimme kiertueella, kahdessa eläintarhassa, kahdessa linnassa, elokuvissa, enemmän kaupoissa kun osaan nimetä, tapasimme tv-tähtiä ja kävelimme merenrannalla laskuveden aikaan. Opimme, että laskuveden aikana valtameri haisee kananmunilta.

On vaikea kuvailla, millaista oli, kun Inga oli täällä puolentoista viikon ajan. Ja millaista oli katsella, kun hänen bussinsa ajoi pois. Sanotaan vaikka, että kahden viikon aikana mielialani vuoroin nousi ja laski melkoisesti. Sitten arki palasi ja se tasaantui. Hieman alemmas kun tykkäisin.

Tänään on 90 päivää vaihtoa takana. Tasan kolme kuukautta sitten istuin Lontoon lentokentällä, odottamassa lentoa Belfastiin. En ole varma, tuntuuko aika pitkältä vai lyhyeltä. Mutta sen tiedän, että kummasti alkaa kaivata kaikkea Suomessa, kun sitä ei voi saada.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.