VALIKKO
17.7.2016 11:49

Siis mikä Pokemon Go?

20 vuotta siinä meni, mutta nyt pääset vihdoin omalle Pokemon-seikkailullesi

Olette saattaneet huomata, että kaduilla kulkee tavallistakin enemmän nuoria katse liimattuna älypuhelimiinsa. Välillä he pysähtyvät, osoittavat puhelimensa johonkin suuntaan ja huitovat sen kanssa. Lopuksi seuraa joko ähkäisy tai hihkaisu ja sitten koko homma alkaa alusta.

Syynä on netin villityksistä uusin, nimittäin Pokemon Go, Pokemon Companyn ja Nianticin kehittämä ”augmented reality app”. Suomeksi sanottuna se on peli, jossa pelihahmosi liikkuu Google maps-tapaisella kaupungin kartalla, puhelimesi GPS-sijainnin mukaan.

Pelin idea? Kulkea ympäri kotikaupunkiasi ja etsiä erilaisia Pokemon-olentoja, joita ”löytyy” todellisista paikoista. Järven rannalta voi löytyä Magikarp, puistossa saattaa piileskellä Pikachu. Yksinkertaisesti sanottuna se on Pokemon-aarrejahtia GPS:n avulla.

Kameran ja GPS:n avulla rannalta saattaa löytyä Dratini.

Kameran ja GPS:n avulla rannalta saattaa löytyä Dratini.

App julkaistiin Yhdysvalloissa viime viikon keskiviikkona (6.7.), jonka jälkeen se on levinnyt nopeasti ympäri maailmaa. Tarkemmin sanottuna se on räjähtänyt ennennäkemättömällä tavalla. Yhdysvalloissa appin käyttö on ylittänyt Tinderin, Snapchatin, Instagramin ja Facebookin. Nintendo-yhtiön markkina-arvo on noussut miljardeilla. Presidenttiehdokkaat Trump ja Clinton ovat maininneet appin puheissaan. Into on tarttunut Suomeenkin, jossa lukuisat metsästäjät käyskentelevät ympäri kaupunkia pitkin päivää ja jopa uskaltautuvat juttelemaan ventovieraille samoissa puuhissa. Ja kaikki tämä vain kymmenessä päivässä.

Facebookin ”Pokemon Go Jyväskylä” -ryhmässä on lähes 300 jäsentä ja monet omista ystävistäni liikkuvat päivittäin ympäri kaupunkia, etsien harvinaisia otuksia. Eräs päivä aloin juttusille nuoren aikuisen kanssa, jonka tapasin pelaamassa sateensuojassa kesken kaatosateen. Toisena kertana taas kävin Kirkkopuistossa, joissa ihmiset vertailivat kokoelmiaan ja jakoivat neuvoja. Eilen törmäsin keski-ikäiseen perheenisään, joka sanoi lapselleen ”Toikin poika pelaa”, kun kävelin ohi. Kun kävimme ostamassa Gigantista kannettavat laturit, myyjä tervehti meitä kysymällä ”Metsästättekö tekin?”

Vaikuttaa siltä, että Pokemon ei ole vain suosittua, se on myös coolia.

Aina niitä kutaleita ei saa kiinni.

Huom. menestys saattaa vaihdella.

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Voi voi työnantajien pitäis kehittää peli mikä sais ihmiset tekee täysillä töitä

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.