VALIKKO
1.5.2016 14:41

Star Warsin tulevaisuus

Kylo Ren haluaa vain yläfemman. (Kuva: The Walt Disney Company Nordic)

Kaikki varmaan jo tietävät, että muutama vuosi sitten Disney osti Lucasfilmin ja sai näin kaikki oikeudet Star Warsiin. Oston myötä on julkistettu, ei vain yhtä, vaan vähintään kuusi uutta Star Wars -elokuvaa, joista ensimmäinen, The Force Awakens, räjäytti erinäisiä pankkeja viime vuoden lopulla (arvostelu).

Disney on viime vuosina hankkinut lukuisia kuuluisia yhtiöitä (muun muassa Lucasfilm, Pixar sekä Marvel) ja näin ollen heillä on oikeudet moneen suosittuun sarjaan. Star Warsien lisäksi on tulossa uusi Indiana Jones, jatko-osia Pixarin elokuviin Nemoa etsimässä ja Toy Story sekä tietenkin lukuisia Disneyn klassikoihin perustuvia näyteltyjä elokuvia, kuten jo ilmestynyt Jungle Book.

Mitä Star Warsiin tulee, Disneyn puuttumista sarjaan on sekä kannustettu että pelätty. Alkuperäinen luoja, kirjoittaja ja ohjaaja George Lucas (71) on vihdoin sysätty pois puikoista ja  tilaa on annettu uusille ohjaajille. Luonnollisesti tämä herättää epäilyjä, sillä monille Star Wars on niin pyhä asia kuin elokuvasarjat voivat olla. Eikö sarja pitäisi jo jättää rauhaan? Kiistellyt episodit 1-3 ovat saaneet sen verran vihaa niskaansa, että jotkut teeskentelevät, että niitä ei ole olemassakaan.

 

 

Simba, kaikki mihin valo koskettaa on Disneyn omaisuutta, (Kuva: The Walt Disney Company Nordic)

Simba, kaikki mihin valo koskettaa on Disneyn omaisuutta, (Kuva: The Walt Disney Company Nordic)

Mulla on huoneessa mennyt trilogia, mulla on loistava tulevaisuus

Mutta miitä uusin elokuva, J. J. Abramsin The Foce Awakens, kertoo sarjan tulevaisuudesta? Taatusti sen, että suunta on oikea. Vaikka elokuvalla on sekä faninsa että vastustajansa, se kuitenkin maksoi itsensä monta kertaa, sai viisi Oscar-ehdokkuutta ja ylsi monien kriitikoiden listoille vuoden parhaissa elokuvissa. Elokuva otti pointikseen hahmot, eikä teknologiaa, ja lopputuloksena on tehostesirkuksen sijaan oikea avaruusooppera.

Yleisen mielipiteen mukaan filmi oli ensiksi aivan loistava, sitten vääjäämättömän takapotkun kautta aika keskiverto ja nyt se on taas todella hyvä. Hassua tosin on, että filmiä kritisoidaan aiempien osien matkimisesta, mutta silti hahmoa Kylo Ren haukutaan siksi, että hän ei ole yhtä siisti eikä uhkaava kuin legendaarinen edeltäjänsä Darth Vader.

(Omasta mielestäni juuri siksi Kylo onkin niin kiinnostava: hän on vielä keskeneräinen. Vader oli iso ja pelottava; ikään kuin edessä häämöttävä vuori, joka tuntuu mahdottomalta kiivetä. Kylo sen sijaan on nuori ja epävarma, mutta myös äärimmäisen vimmainen; hän on Reyn ja Finnin kilpailija. Hän hävisi tällä kertaa, mutta lyön vetoa, että hän palaa jatko-osissa entistä vaarallisempana.)

Hey I heard you were a Rogue One

Kuten mainitsin aiemmin, tiedossa on vähintään viisi tulevaa Star Wars elokuvaa. Nykyisten tietojen mukaan ne ovat jatko-osa trilogian osat 8 ja 9 sekä kolme ”origin storyä”: Han Solo -elokuva, Boba Fett -elokuva sekä tulevana talvena ilmestyvä Rogue One (traileri). Rogue One sijoittuu episodien 3 ja 4 väliin. Se kertoo joukosta kapinallisia, jotka lähtevät varastamaan Death Star -aseman piirustukset.

Päähenkilönä on jälleen nainen, Kaiken teoriasta tuttu Felicity Jones. Elokuvan ohjaaja kertoo, että kyseessä on sotaelokuva, joka pyrkii todenmukaisempaan kuvaukseen kuin tututtu mahtipontisuus. Trailerissa on rutkasti viittauksia ja tuttuja maisemia, ja ehkä jopa hyvin tuttu ääni? Kuunnelkaapas hyvin tarkkaan kohdassa 1:25-1:30!

Rogue Onen Felicity Jones. (Rogue = kelmi, konna, roisto, veijari, veitikka.)

Rogue Onen Felicity Jones. (Rogue = kelmi, konna, roisto, veijari, veitikka.)

Sum Summarum

Onko hyvä juttu, että Star Warsin omistaa Disney? Totta ihmeessä. Disneyn viime aikainen menestys (Marvel-elokuvat, Zootropolis, Jungle Book) on osoittanut, että yhtiössä tiedetään, mistä fanit pitävät. Star Warsien tekeminen vaatii rahaa, tsemppiä ja visiota, ja Disney pystyy tarjoamaan niitä kaikkia. Vuonna 2017 ilmestyvän episodi 8:n ohjaa Rian Johnson, joka tunnetaan parhaiten Looper-scifielokuvastaan sekä parista Breaking Bad-sarjan jaksosta. Lupaavaa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.