VALIKKO
21.3.2017 19:35

Stoorin viimeinen mies?

Miehiä tuntuu vaivaavan kansallinen writer's blog (huom. kuvituskuva).

Tässä yksi päivä kävin läpi etusivumme juttuja. Suositellut blogit: kaikki naisia. Suosituimmat stoorit: kaikki naisia. Suositellut stoorit: kolme naista + minä. Hetkinen. Miksi yhtäkkiä on niin yksinäinen olo?

Tiedättekö montako aktiivista blogia Stoorissa on? 45. Entä kuinka moni näistä on miehen kirjoittamia? Luet sitä juuri nyt. Aivan oikein, tuoreiden muutosten myötä Stoorin virallisessa blogilistassa on jäljellä enää yksi aktiivinen miehen pyörittämä blogi. Kaiken lisäksi se on se höhlä elokuvablogi, eli miehen näkökulmaa ei juuri edusteta.

Stoori on nyt hieman yli vuoden vanha. Aloittaessani täällä oli useita muita miesten blogeja. Oli kulinaristiblogia ja valokuvausblogia ja sarjakuvablogia et cetera et cetera. Kuitenkin ymmärtääkseni hiljattain sivulle lisättiin sääntö, että mikäli ei postaa tarpeeksi aktiivisesti, blogia ei näy virallisella listauksella, kunnes aktiivisuus jatkuu. Ja näin ollen omani on kyseisellä listalla ainoa. Yikes.

There’s plenty of a fish in the sea.

Päätin tutkia asia. Aamupäivä vanhan kuomani googlen parissa paljasti minulle hätkähdyttävän shokkitotuuden: blogiala näyttäisi olevan miltei täydellisesti naisten dominoima.

 • Lumipallo.fi-nettilehti listasi viime kesäkuussa Suomen 10 parasta blogia. Kaikki nämä olivat naisten pyörittämiä.
 • Viime vuonna järjestettiin myös “The Blog Awards”, jossa huomioitiin Suomen laadukkaimpia blogeja kymmenessä eri kategoriassa. Voittajista yhdeksän kymmenestä oli naisia (kategorioissa: hyvinvointi, kauneus, lifestyle, matka, muoti, perhe, ruoka, sisustus ja sport).
 • Blogbook.fi-blogipalvelu pitää kirjaa luetuimmista jutuistaan. Parhaasta 24:stä naiset kirjoittivat 22, mukaan lukien 11 eniten luettua. Sivun suosituin on juttu ”Reseptit täydelliseen pihviin ja suihinottoon”, jolla on yli 160,000 tykkäystä. (Oma ennätykseni taitaa olla 14. Saatan tarvita paremman myyntivaltin.)
 • Yle.fi uutisoi blogien yllättävästä suosiosta jo 2.11.2015. Artikkeli luetteli 11 eniten tienaavaa bloggaajaa Suomessa. Heistä #9 oli mies, kaikki muut naisia. Artikkeli kertoi: ”Suomen luetuimpia blogeja ovat lifestyle-blogit, joissa kirjoittajat kertovat omasta elämästään.”

Mitä tästä voi päätellä? Eivätkö miehet harrasta bloggausta, eikö sana ole hallussa vai eikö heidän sanottavansa kiinnosta? Usein näen postauksia, joissa nainen kokeilee asiaa X, miltä naisesta tuntuu tilanteessa Y, millaista on naisen arki. Nytkin sellaisia on pari etusivulla. Mutta entä miehet? Perimätieto kertoo, että he eivät juuri jaa ajatuksiaan. Saatoitte nähdä Stoorissa vähän aikaa sitten blogitekstin ”Viisi vinkkiä miesten ymmärtämiseen” – naisen näkökulmasta.

Mutta minuahan tämä ei haittaa. Nyt voin huoletta käyttää sellaisia fraaseja kuin ”Viimeinen mies pystyssä” tai ”Stoorin suosituin (aktiivinen) miesbloggaaja”. Itse asiassa tässä juttelin juuri kaikkien aktiivisten Stoorin mieskollegoideni kanssa ja puhun meidän kaikkien puolesta kun sanon: jääkiekko on pöhkö laji.

Kiitos kun luitte Panun Labyrinttiä, Stoorin virallisesti laadukkainta blogia!

(aktiivinen mieskategoria)

 

Lähteet:
http://www.lumipallo.fi/paras/suomen-parhaat-blogit/
http://theblogawards.fi/the-blog-awards-2017/voittajat-2016/
https://blogbook.fi/luetuimmat/
http://yle.fi/uutiset/3-8423986

Kommentit

 • Stoorin mediatuottaja

  Moikka, ei Stoorista mitään blogia poisteta, vaan epäaktiiviset blogit putoavat vain tuolta Blogit-listauksesta pois ja päivittyvät sinne uudelleen, jos blogi alkaa taas päivittyä aktiivisesti. Sellaisetkin blogit, jotka eivät sieltä löydy, löytyvät osoitteella, linkillä, Googlella ja niin edelleen. Kaikkien blogien postaukset tulevat etusivulle. Hyvä että pidät miesbloggaajien lippua korkealla!

   0
 • Anniina

  Haha, enpä ookaan tätä miettinyt! Toisaalta videoblogimaailmassa tuntuu olevan paljonkin miehiä ja suosittuja miesvloggareita, mielenkiintoinen ilmiö.

   0
 • Jenni

  Hyvä pointti ! Minusta on hyvä että otit aiheen puheeksi, ehkä joku muukin MIES innostuisi tänne mukaan kirjoituksesi myötä. Alkuunhan meillä oli useitakin aktiivisia miehiä, elämä ja aika on karsinut monia pois. Jossain Stoorin blogitapaamisessa olemme joskus miettineet tätä, että miksi bloggaajamiehiä on niin vähän (mukana keskustelussa oli myös miehiä, lisättäköön välihuomiona); eikö se kiinnosta miehiä, eikö heillä ole aikaa, pelkäävätkö he mitä muut sanoisivat. Toisaalta totesimme myös, että miehet aika vähän lukevat blogeja: jos nainen etsii ruokareseptiä hän herkästi etsii sitä tutusta leivontablogista. Jos miehellä on ongelma, hän etsii siihen vastausta yleensä jostain faktasivulta. Ja toisaalta, aika vähän olen lukenut blogikirjoituksia vaikkapa polttomoottorin toimintaongelmista tai traktorin ketjujen vertailuista 🙂 . (Nämä ovat tietysti taas yleistyksiä, voihan nainenkin olla kiinnostunut em. asioista, mutta koitan nyt karrikoida sitä miestä, joka luultavasti ei blogien lukija- ja tai kirjoittajakuntaan kuulu, kuten oma aviomieheni 😉 )

  Toisaalta taas yksi ehkä oman (nykyään hyvin lyhyen) lukulistani viihdyttävimmistä blogeista on miehen kirjoittama: Havaintoja parisuhteesta avaa aika hyvin niitä normaalisti naisenkin kokemia ja näkemiä asioita miehisestä näkökulmasta. Eikä kyseinen blogi ole vain minusta mielenkiintoinen, sitä lukee aika moni muukin suomalainen (niin nainen kuin mies) 🙂 . ”Ei ole raskaaksi tuleminen helppoa. Olen kuullut paljon tarinoita. Tiedän vähän itsekin.”

  Ole vaan oikeutetusti last man standing, viimeinen mohikaani, kunnes jäljellä oli vain yksi ! Nauti parrasvaloista ja koita samalla houkutella mukaan muitakin uroksia, kyllä teitä minusta tänne mahtuisi lisääkin faktoinenne ja tilastoinenne 🙂 .

   0
  • Panu Vuorela

   Kiitos laadukkaasta kommentista! Niin, näyttää siltä että miehet eivät juuri lue blogeja ja näin ollen ei ole hinkua myöskään kirjoittaa. Ajattelin vähän, että jos tarpeeksi toitotan olevani miesten semivirallinen puhetorvi, niin joku hiiltynyt bloggaaja tulisi nopeasti korjaamaan tilanteen. Mutta siihen asti pidän linnaketta pystyssä omin nokkineni 😀

    0
 • Ansku

  Olet ansainnut tittelin ja olen samaa mieltä jääkiekosta! 😉

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.