VALIKKO
18.7.2017 11:23

Talvi on tullut – Game of Thrones jatkuu!

Westerosin epämukavin ja halutuin tuoli. Sarjan aikana sillä on ennättänyt istua kuusi hahmoa (heistä viisi on kuollut).

Huom. sisältää runsaasti juonipaljastuksia

Maailman suosituimmaksi tv-sarjaksi kutsuttu hittisarja Game of Thrones alkoi eilen uusin, seitsemännen kauden jaksoin! Kyseessä on amerikkalaisen kirjailijan George R. R. Martinin luomaan Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan (1996-) perustuva HBO:n tuottama tv-sarja, joka on jokaisella kaudellaan saavuttanut enemmän yleisöä ja suosiota.

Sarja tunnetaan muun muassa valtavasta hahmokaartista, monimutkaisesta tarinasta, komeista efekteistään sekä kuolonuhrien määrästä. Tarjolla on jälleen täysin uutta materiaalia, sillä tv-sarja ohitti jo viime kaudella lähdemateriaalinsa, jonka uutta kirjaa lukeva maailma odottaa hampaita kiristellen.

Tuleva kausi tulee varmasti jälleen pitämään fanit kiireisinä seuraavat kuukaudet. Miten käy valtaistuinpelin, kun puolet pelaajista ovat jo ulkona? Mitä tapahtuu, kun vieraat voimat saapuvat Westerosiin? Mitä talvi tuo tullessaan? Ja monelleko hahmolle sanomme jälleen hyvästit?

Hyvä tietää uudesta kaudesta

  • Tämä on toiseksi viimeinen kausi, johon sisältyy yhteensä 7 jaksoa.
  • Sarjan maailmassa on viimein talvi, vaikeuksien ja vaaran vuodenaika, joka kestää vuosia.
  • Yhdeksästä suursuvusta kolme on kuollut sukupuuttoon ja ainakin kolme muuta on vakavasti uhanalaisia.
  • Näyttää siltä, että sukujen sisällissota on hiipumassa, ja uusi fokus on ulkopuoliset uhat.
  • ”Viiden kuninkaan sodan” aikana on kuollut kuusi kuningasta, ja kaksi on jäljellä (#matematiikka).
  • Muistatteko kirjat? Ei muista sarjan tuottajatkaan! Lähdematsku ohitettiin ajat sitten!
  • Zombeja alkaa esiintyä aika paljon.

 

Mihin viimeksi jäätiin

 

Kuninkaansatama (pääkaupunki)

Kuningatar Cersei Lannister räjäytti kirkkoon kokoontuneet vastustajansa ja kruunasi itsensä. Kuolinuhreihin kuuluvat Kuningas Tommen, kuningatar Margaery, mestari Pycelle, yliseptoni Ylivarpunen ja veli Lancel, monen muun ohella. Kuningattaren ykköskätyrit ovat zombiritari Gregor Clegane ja luikero Qyburn. Jaime Lannister ja Bronn saapuivat kaupunkiin pian tapauksen jälkeen.

Pohjoinen

Petolliset Boltonit ovat viimein kukistettu. Melisandre on karkotettu. Pohjoista hallitsee uusi kuningas, henkiin herännyt Jon Nietos, joka on katsojille paljastunut edesmenneiden prinssi Rhaegar Targaryenin ja Lyanna Starkin pojaksi. Hänen puolellaan ovat sisarpuoli/serkku Sansa Stark, Ser Davos Merenverto, kaksinaamainen lordi Petyr Baelish Laakson ritarien kera, Tormundin johtamat Villit sekä Pohjoisen suvut.

Muuri

Kyyninen Eddison Tollett komentaa Muurilla. Yövartiosto on menettänyt lähes kaikki tärkeät jäsenensä sekä suurimman osan miesvahvuudestaan. Valkoiset kulkijat ja heidän jääzombi -armeijansa lähestyvät.

Kaukana pohjoisessa

Brandon Stark ja Meera Reed ovat palaamassa Muurin eteläpuolelle opittuaan taikuutta ja historiaa. Heidän oppaansa, zombi-eno Benjen Stark, ei voi tulla heidän mukaansa.

Essos (itäinen naapurimanner)

Jorah Mormont etsii parannusta kuolettavaan sairauteen. Daenerys Targaryen suuntaa vihdoinkin kohti Westerosia, mukanaan Tyrion Lannister, Varys, Theon & Yara Greyjoy, valtaisa armeija sekä kolme lohikäärmettä. Oikeutta ja tulta kaikille!

Dorne (Westerosin eteläisin, aavikkomainen alue)

Prinssi Oberynin avovaimo Ellaria Hieta sekä tämän tyttäret hallitsevat Dornea (buuuu!). He ovat sopineet liiton Daenerysin ja Olenna Tyrellin suvun kanssa, muodostaen kiistatta koko maan mahtavimman armeijan.

Vanhakaupunki (akateeminen pääkaupunki)

Samwell Tarly ja Neilikka ovat saapuneet kaupunkiin, jossa Samin on määrä opiskella mestariksi ja löytää keinoja Valkoisia kulkijoita vastaan.

Jokimaat (Catelyn Starkin kotialue, jota Robb Stark hallitsi hetkellisesti)

Oikeutettu lordi Edmure Tully on vangittu ja vallan anastanut Walder Frey on kuollut. Arya Stark hiiviskelee mailla ja jakaa kostoa. Myös Sandor ”Hurtta” Clegane on maisemissa ja ratsastaa monta kertaa henkiin heränneen Beric Dondarrionin sissijoukon kanssa. Brienne Tarth ja Podrick Payne suuntaavat kohti Pohjoista.

Rautasaaret (Iso saarialue, josta Theon Greyjoy on kotoisin)

Saaristoa hallitsee Theonin ja Yaran ilkeä setä, kuningas Euron Greyjoy, joka rakentaa laivoja ja juonii jotakin.

 

Äärimmäisen suurpiirteinen ja karkea kaavio sarjan voimasuhteista.

Kuka kukin on: Kaikista…

Sanavalmein: Olenna Tyrell, teräväkielinen vanha mummeli, joka ei ole kertaakaan hävinnyt sanasodassa.

Kostonhimoisin: Arya Stark, joka reputti salamurhaajakoulun liiallisen murhanhimon takia. Yikes!

Viisain: Error, data not found.

Ärsyttävin: Ellaria Hieta (ja Hietakyyt), jotka etenevät maailmassa laiskan käsikirjoituksen voimalla.

Kovanaamaisin: Sandor ”Hurtta” Clegane, jolla on ainakin kahden kauden edestä patoutunuita sutkautuksia.

Epäkuollein: Benjen Stark Jon Nietos Beric Dondarion Gregor ”Vuori” Clegane, mykkä zombikauhistus. Fanit ovat pitkään toivoneet Clegane vs Clegane -taistoa.

Voittavin: Daenerys Targaryen, jolla menee statuksen, ulkonäön, sotavoiman ja liittojen taholla epäilyttävän hyvin. Jokin menee taatusti kohta pieleen.

Turhin: Missandei, Daeneryksen hovineito, joka taisi kerran tehdä jotain… mutta en muista mitä.

Viilein: Jon Nietos, lievästi zombimainen, lumen mukaan nimetty ja Pohjoisessa asuva äpäräkuningas hallitsee kuningaskuntia ja näyttää hyvältä turkiksissa.

Ilkein: Cersei Lannister, joka ei oikein jaksa välittää enää mistään muusta kuin vihollisten kukistamisesta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.