VALIKKO

Piirrä mulle siivet

Rento viikonloppu Moskovassa

img_4354 Hyvää sunnuntaita,

Tänään ollaan vietetty hyvin rentoa sunnuntai päivää, oikeastaan koko viikonloppu on ollut suhteellisen rento. Meidän opettaja antoi tämän lauantain meille vapaaksi, käski meidän levätä. En ajatellut ottaa tätä aivan kirjaimellisesti, mutta lauantai ja puolet tästäkin päivästä ovat menneet sängyn pohjalla migreenin kourissa. Flunssan meinasi pukata myös päälle, minkä takia vedinkin iltakävelyllemme feikkiturkkia niskaan. Nyt ollaan jo onneksi elävien kirjoissa.

img_6530

Perjantaina illalla toivotettiin kolmas uusi suomalainen tervetulleeksi Moskovaan ja kouluumme. Kävimme iltakävelyllä Moscow cityssä ja omassa lemppari paikassani keskustassa, Kristus Vapahtajan katedraalilla. Varsinkin ilta-aikaan se on upea ilmestys. Lempipaikka tosiaan kyseessä, kuten saattaa huomata, sillä edellisenkin postauksen kuvat olivat sieltä. Täältä suuntasimme Kremlin puiston läpi ihmettelemään punaista toria.  Koko keskustan ilmeeseen on panostettu viimeisen vuoden aikana, tverskajasta on tehty jalankulkija ystävällisempi ja niinkuin mainitsin, kaikki tämä on erityisessä loistossaan illalla. Näihin maisemiin ei vain kyllästy, niin kaunista joka puolella.

img_7577

img_7569

Tästä suuntasimme näkemään muita suomalaisia, jotka ovat asuneet jo useamman vuoden Moskovassa. Oli mukava kuulla vinkkejä, jotta tietää mihin varautua. Täällä kun tuntuu että välillä kaikki on mahdollista, niin hyvässä kuin pahassa. Ihana myös tietää, että täältä löytyy suomalainen tukiverkosto.

Täällä on ollut ihan mahtavat säät viikonlopun ajan, lähempänä pariakymmentä. Harmittavasti tosiaan en näistä keleistä oikein ole päässyt nauttimaan, olin suunnitellut pieniä kuvausreissuja viikonlopun ajalle mutta nekin nyt jäivät sairastelun vuoksi. Seuraavaksi ruokaa naamaan ja läksyjen tekoon, olisi ehkä voinut tehdä ne hieman aikaisemmin pois alta. Illalla vielä rentoutumaan kuntosalille, ihana että voi kirjaimellisesti mennä rentoutumaan salille. Kuntosaliltamme kun tosiaan löytyy kolmen saunan lisäksi kylpyläosasto.

Rentouttavaa illanjatkoa, valmistaudutaan henkisesti huomenna alkavaan uuteen viikkoon, jotta jaksaa painaa taas ennen seuraavaa viikonloppua! Ihana nähdä että blogini kiinnostaa 🙂

img_6535

Kommentit

 • Nimetön ss

  Toivottavasti olet jo kunnossa viikonlopun sairastelun jälkeen. Alkuviikkojen jännitys taitaa ottaa veronsa migreenin muodossa.

   0
 • Marjo Peel

  Moskova on kaunis! Olin onnekas muutama vuosi sitten ja pääsin paikallisen liiketuttavan opastamalle kävelykierrokselle. Olin aivan haltioissani juurikin tuosta iltavalaistuksesta 🙂

   0
  • Minttu-Mari Kelin

   Moskova on todella kaunis! Täällä on varsinkin juuri iltavalaistuksessa erittäin kaunista, viimeisen vuoden aikana keskustaan on panostettu tosiaan vieläkin enemmän 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.