VALIKKO
5.7.2018 20:39

Loma-asioita

Päätin jo kauan ennen loman alkua, että tällä kertaa pyrin olemaan valittamatta säästä. Tottahan siitä voisi harmistua, että tähän mennessä kaunein ja lämpimin keli oli toukokuussa ja nyt on kolmena päivänä neljästä satanut vettä, mutta nääh. Kaikki aamut ilman herätyskellon suorittamaa vapaudenriistoa ovat plussan puolella, ja sitäpaitsi – ehtiihän sitä sadepäivinäkin vaikka mitä!

Kuten esimerkiksi matkustaa Kuopioon isännän kanssa. Villi ajatus oli mennä ehkä jopa käymään Viinijuhlilla, mutta sateenvarjon ja pilkkihaalarin unohduttua kotiin jätimme bileet väliin. Kävimme kuitenkin juomassa kesän ensimmäiset terassijuomat – kuva on otettu ns. sateiden välissä.

Oiva sadepäivän harraste on myös ikkunoiden pesu. Olemme asuneet nykyisessä asunnossamme kohta kolme vuotta, ja nyt sain ensimmäistä kertaa kuurattua residenssin ikkunat. Olen aina inhonnut kyseistä puuhaa, mutta nyt huomasin miettiväni, paljonko tällaisesta hommasta kehtaisi pyytää rahaa. Suuri vaikutus inhotuksen lievenemiseen on muutama vuosi sitten hankitulla ikkunanpesusetillä, jossa pesu tapahtuu suihkepulloon kiinnitetyllä pesimellä ja kuivain imee pesuvedet suoraan säiliöön. Kyllä käy kuulkaa näppärästi.

Ehdinpä jo shoppaillakin vähän. Parhaiden ja eniten käytettyjen rintsikoiden kaarituki antautui maanantaina, joten tiistaina keräsin kaiken warrior-asenteeni ja lähdin metsästämään alusvaatteita. Ovat muuten farkkujen ohella toinen ehdoton shoppailuinhokkini, mutta yllättävän kivuttomasti sekin homma lopulta sujui.

Päätin myös tarvita shortsipyjaman, mutta jouduin muutaman kaupan läpijuoksun jälkeen toteamaan, että helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta laajensin etsintöjä Prisman urheiluosastolle ja voilá! Ylläolevat unishortsit päätyivät ostoskoriin. Nyt on enää päästävä yli siitä, että nämä todella olivat myynnissä urheiluosastolla, ja jotkut käyttävät tällaisia urheiluun julkisella paikalla.

Päätin myös jo ennen lomaa, että koska en toimistonäätäilyn ryvettämänä jaksa yleensä juurikaan sosialisoida, yritän loman aikana olla myös parempi ystävä. Olenkin tällä viikolla onnistunut treffaamaan jo kahta sydänkäpystäni, joista molempien kanssa höyrytessä livahtaa käsistä tunti jos toinenkin. Jostain kumman syystä tällaiset ystävätreffailut pitävät usein myös huolen siitä, etteivät housunkaulukset pääse turhaan löystymään.

Toinen yllämainituista ystävistäni asuu niin sanotusti pöndellä, eli n. 30 kilometrin päässä Mikkelistä. Järjettömän suloista pihapiiriä hallinnoi suuri koira-aitaus – kyseisellä pariskunnalla on vahtikoirina vaatimattomat 8 Siperian huskya. Yksi loman ehdottomista kohokohdista on siis ollut päästä tervehtimään esimerkiksi tällaisia kavereita:

Ja vielä olisi yli 3 viikkoa tätä autuutta jäljellä. Mitäs kaikkea kivaa keksittäisiin?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.