VALIKKO
23.11.2016 05:15

Maailman helpoin piparkakkusuklaa

En usko hetkeäkään olleeni ainoa, jolle iski kriisi viime vuoden loppupuolella, kun Fazer ilmoitti lopettavansa piparkakkusuklaan valmistamisen. Anteeksi nyt vaan ja etskyysmii, mutta miten voitte tehdä minulle noin?! Juuri ja juuri olin toipunut siitä vuosia sitten iskeneestä salamasta, kun mintturaesuklaa jäi pois valikoimasta. Ei ei ei ei ei. EI.

Ehdin bläästätä aiheesta jo Facebookissakin, kunnes eräs kaveri heitti suht yksinkertaisen hoitokeinon: tee itse.

No totta joo. Fazerin piparisuklaa maistui Fazerin suklaalta ja pipareilta, joten ei vaatine ydinfyysikkoa toistamaan tuota makuelämystä ihan kotikeittiössä. Oikeassa olin, ei vaatinut:

Tarvitset siis valitsemaasi suklaata (Fazerin sininen for the win), pipareita ja jonkinlaisen sulatusmetodin. Itse valitsin haudekattilan, koska pelkään polttavani jumalten herkut mikrossa. Mikrosulatuskin toiminee, tai mikä tahansa muu vesihaudesysteemi.

  1. Paloittele suklaa ja sulata se valitsemallasi tavalla. Murskaa piparit murusiksi, heitä suklaan perään ja sekoita tahnaksi.
  2. Jos haluat tehdä kuten allekirjoittanut ja mennä sieltä, missä aita on matalin, levitä suklaatahna leivinpaperille ohuehkoksi levyksi. Mitkä tahansa muotit tai konvehtivuoat lienevät myös oikein toimiva vaihtoehto.
  3. Laita suklaat jääkaappiin, anna jähmettyä. Leikkaa veitsellä palasiksi.

Tai jos innostut hifistelemään, kuten minä joululahjakarkkeja tehdessäni, käytä muotteja:

Itse painoin muotin suklaatahnaan sen ollessa vielä sulaa, ja laitoin suklaan muotteineen jääkaappiin. Jähmettyneenä palaset irtosivat ainakin tästä muotista ihan nätisti.

Ainoa miinus hommassa on se, että levyllinen suklaata tulee vetäistyä kitusiin ihan huomaamatta 🙂 Terveisin nimimerkki ehkä jos vielä yhden maistaisin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.