VALIKKO
23.10.2016 02:24

(Melkein) täydellinen lompakko

Minulla on kaksi oikein erityistä shoppailuinhokkia. Ensimmäisenä listalla ovat farkut, ja hyvänä kakkosena tulee lompakko. Jos jostain satun löytämään nälkävuottakin pidempää vaatimuslistaani edes jollain tavolla vastaavan rahapussin, käytän sitä vuositolkulla. Käytännössä siis siihen asti, kunnes se hajoaa käsiin.

Ex-lompakkoni alkoi näyttää lahoamisen merkkejä jo kauan sitten. Annan kuitenkin paljon anteeksi; mitä sitten, jos korttitaskut vähän irvistävät, langat rispaantuvat ja liimaukset alkavat antaa periksi?

Vielä pysyy kyydissä…

… ja vähän jos repsottaa.

Eilen kaupungilla ollessani kolikkotaskun vetoketju sanoi yhteistyösopimuksemme irti. Merkkejä on ollut ilmassa jo pidempään, sillä se on auennut vain tietyn matkaa, ollut hitusen jähmeä ja irvistellyt sieltä täältä. Eilen kahvilajonossa katkesi kamelin selkä, eikä vetoketjua saanut enää kiinni. Ei kun kolikot laukun pohjalle ja sadatellen pöytään istumaan, sillä tiesin, että nyt se on edessä. Uuden lompakon hankkiminen.

Onhan noita, kaiken näköisiä rahapusseja. On pientä ja suurta, naisellista ja vähemmän blingiä, nahkaista, kankaista ja ties mitä. Mutta kun. Aivan ehdottomia vaatimuksiani ovat kaksi osastoa seteleille/kuiteille, kahteen jaettu kolikkotasku, silmää miellyttävä väri, kätevä koko ja naurettavan tolkuton määrä korttitaskuja. Suurin ongelmani on nimittäin tämä:

En juurikaan liioittele jos sanon, että minulla on noin satakuusitoistatuhatta etukorttia eri kioskeihin. Ja kun tahtoisin kantaa niitä kaikkia mukanani, sillä koskaan ei voi tietää.

Kävin eräässä kenkä- ja laukkuliikkeessä katselemassa lompakoita, ja melkein tunsin sympatiaa myyjää kohtaan. Sanoin tarvitsevani ensisijaisesti paljon korttitaskuja; hän esitteli Utahin kokoista rohjoa, jossa taskuja oli kahdeksan. KAHDEKSAN. Kenelle se riittää, jollekin viisivuotiaalle?

Kiitin kauniisti, ja suunnistin Sokoksen lompakkohyllylle. Ja kah! Sieltähän se kaunokainen löytyi:

<3

Totesin onnellisena kassamyyjälle, että käsittämätön tuuri kun ei tarvinnut tinkiä kuin yhdestä vaatimuslistan kohdasta. Tuon olisi nimittäin pitänyt olla turkoosi tai pinkki.

Korttitaskuja on yhtä monta kuin edellisessäkin, mutta 10 korttia jäi silti pöytälaatikkoon. Ihan hyvä näin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.