VALIKKO
12.8.2018 21:46

Rivitalokodin pihan muodonmuutos

Tähän residenssiin osui tälle kesälle projekti. Päätin joskus keväällä, että haluan takapihallemme jonkun kauniin, polyrottinkisen sohvaryhmän. Siispä kävimme alan liikkeissä ottamassa mittoja – ja totesimme, ettei pihan laatoitukselle mahdu mitään mitenkään järkevästi. Lisäksi laatoitus vietti aavistuksen verran alaspäin, joten mahdollisesti hankituille kalusteille olisi pitänyt tehdä kaikenlaisia macgyver-patentteja, jotta ne olisivat pysyneet suorassa. Ei hyvä.

Päädyimme ratkaisemaan asian rakentamalla pihaan pation. Tai no, isäntä parin kaverinsa avustuksella rakensi, minä huolehdin pääasiassa ruokahuollosta.

Lähtötilanne oli hyvin tyypillinen, n. 10-vuotias rivarikolmion piha:

Totesimme, että toisen oven kohdalle tarvitaan noin metrin verran lisää tilaa. Seuraava vaihe oli kaivaa lisäosan tieltä nurmi pois:

Metrin levyinen kuoppa täytettiin sepelillä.

Viimeisenä lomaviikonloppunamme saapuivat rakennusmiehet, eli miehen kaveri ja tämän rakennusalan taustan omaava veli, joka myös toimi hommassa päätimpurina. Perjantaina isännät kyhäsivät pation kehikon ja aloittivat lautojen asennusta:

… ja lauantaina homma hoidettiin loppuun:

Sunnuntaina kävimme katselemassa kalusteita, ja maanantaina kävin maksamassa valitsemamme sohvaryhmän. Oli puhetta, että pyydetään taas talkoohommissa olleelta kaverilta vetokoukullista autoa ja peräkärryä lainaan ”joku päivä kunhan ehtii”, mutta pari päivää myöhemmin isot pahvilaatikot ilmestyivät patiolle. Isäntä oli varastanut noutokuitin lompakostani ja päättänyt yllättää 🙂

Iloinen yllätys oli myös se, että ainoastaan sohva piti koota – tuolit ja pöytä olivat yhdessä osassa. Turha kai mainitakaan, että olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen:

Sittemmin sohva vaihtoi paikkaa seinän vierustalle. RRRRRRakastan makeoverin kokenutta pihaamme yli kaiken, ja olemmekin istuneet terassilla lähes päivittäin ainakin hetkisen. Ja mikäpä tuollaisessa ulkoilmaolohuoneessa on istuskellessa <3

Kommentit

 • Minna Rajala

  Tosi kiva ja onnistunut lopputulos! Näyttää viihtyisältä 🙂

   0
  • Anni

   Kiitokset! Hyvin on viihdytty kieltämättä 😛

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.