VALIKKO
5.5.2019 08:00

Hui Hai! – Esittelyssä Sea Life Helsinki

*Liput saatu yhteistyössä Offerillan kanssa/sis. mainoslinkin

Tällä kertaa kirjoittelen hieman eri jutuista kuin yleensä. Sain nimittäin kivan tilaisuuden päästä tutustumaan Helsingin Sea Lifeen. Sea Life sijaitsee Linnanmäen yhteydessä. Se sisältää yli 50 erikokoista akvaarioita, joissa on nähtävillä toinen toistaan mielenkiintoisempia mereneläviä. Vietimme siellä kivan päivän kummilasten ja heidän vanhempien kanssa. Lapsille Sea Lifessa onkin paljon nähtävää! En ollut myöskään itse käynyt siellä aikaisemmin vaikka Lintsillä on tullut käytyä melkein joka kesä.

Sea life

Sea Life Helsinki

Saavuimme Sea Lifeen hyvissä ajoin aamupäivällä välttääksemme suuremmat ruuhkat. Tämä osoittautui hyväksi taktiikaksi ja pääsimme kiertelemään melko rauhassa ilman suurempaa tungosta. Sisällä on selkeä reitti ja numeroidut akvaariot, joten eteneminen on helppoa. Jokaisen akvaarion vieressä oli selkeä opaskyltti, josta selvisi mikä eläin siellä asustaa.

Sea Life tarjoaa todella kattavan valikoiman mereneläviä, joita ihmetellessä menee aika äkkiä. Kiinnostavimpia olivat erilaiset hailajit sekä rauskut. Isoimmat hait olivat nähtävillä mahtavassa valtamerialtaassa. Sea Lifen isoin hai on seeprahai Mussukka. Hän lipui ylväästi ympärilläni useita kertoa. Valtameriallas on nimittäin rakennettu niin, että sen alta pääsee kulkemaan ja kalat uiskentelevat myös pääsi päällä! Tämä oli hauska kokemus ja varsinkin perheen pienimmät innostuivat tästä suuresti. Kaunista ja värikästä katseltavaa löytyi kyllä monesta akvaariosta.

Sea life

Vierailun aikana kannattaa huomioida, että aina tasatunnein on jonkun altaan luona ruokinta, jota pääsee seuraamaan myös kaikki vierailijat. Tässä saa samalla hieman enemmän tietoa kyseisen altaan asukeista! Ruokinta-ajat löytyvät Sea Lifen nettisivuilta ja niistä kuulutetaan kyllä myös paikanpäällä.

Sea Life järjestää myös erilaisia teemajaksoja ja tällä kertaa vuorossa oli Lego Sea Explorers. Reitin varrella oli erilaisia pisteitä, joissa pystyi rakentelemaan Legoilla ja luomaan omaa merimaailmaa. Kohta kolmevuotias kummipoikani innostui tästä todella paljon! Lego-teema on koettavissa 26.5.19 asti. Kesäkuun alusta alkaen vuorossa on Vedenalaiset Sankarit -tapahtuma.

Sea life

Pienille tutkijoille riittää myös muuta ihmettelyn aihetta. Uuteena osiona Sea Lifessa on Sea Lab -interaktiivinen merilaboratorio. Tämä vaikutti todella hauskalta ja mielenkiintoiselta. Laboratoriossa opit mm. jäätiköiden sulamisen ja yleensä ilmastonmuutoksen vaikutuksista maapallolle. Merilaboratoriossa voit tutkia mikroskoopilla planktonia ja oppia rehevöitymisen haittavaikutuksista. Pääset myös tutustumaan miten esimerkiksi meriin päätyvä mikromuovi vaikuttaa vesistöjen toimintaan. Tämä on todella hyödyllistä tietoa lapsille ja nuorille. Sea Labissa on nähtävillä myös valtavan kokoinen meriahven Mikko. Meidän mökkiahvenet on hieman eri kaliiberia!

Kierroksen jälkeen voi pistäytyä lahjatavaramyymälässä ja kahvilla tilavassa kahviossa. Sea Life vierailuun voi myös yhdistää Linnanmäellä hurvittelun. Tykkäsin paikasta ja sinne on helppo päästä myös julkisilla. Varmasti mennään uudestaan myöhemminkin!

Sea life

Nyt kannattaa suunnitella alkukesäksi kiva reissu Sea Lifeen. Offerilla tarjoaa mahtavan 45% alennuksen pääsylipuista! Offerillan sivuilla olevan tarjouksen kautta saat 2 lippua hintaan 18€. Normaalihinta 16,50€/kpl. *Täältä pääset hyödyntämään tämän huiman tarjouksen! Tarjous on voimassa 30.6.19 asti.

Offerillan sivuilla on myös paljon muita huipputarjouksia aina siivouspalveluista kosmetologiin ja ravintoloihin. Tarjouksia on laidasta laitaan ja ne vaihtuvat, joten sivuja kannattaa seurata tiiviisti ja napata itselle sopiva tarjous. Tarjouksia voi selata joko kaupungin mukaan tai sitten kategorioittain. *Täältä pääset tutustumaan kaikkiin Offerillan tarjouksiin.

 


 

LUE MYÖS:

Luonnonkosmetiikan messut – Luonnonkaunis 2019

 

Kommentit

 • Siellä Helsingin suunnalla olisi niin paljon kaikkea ihanaa nähtävää, mutta jospa tässä vuosien varrella pikkuhiljaa ehtisi niitä käydä lävitse 😀

   0
  • Sonja Suomela

   Täällä on kyllä jokaiseen makuun jotakin! Varsinkin lapsiperheille on tekemistä ja nähtävää 🙂

    0
 • hannamariavv

  Minen oo koskaan sealifessa käynytkään ja mietinkin, että voiko siellä aikuinen viettää aikaa ilman muksua 😀 Täytyy ainakin joku oikeasti merenelävistä kiinnostunut koittaa saada mukaan jos paikalle joskus menee!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

   0
  • Sonja Suomela

   Kyllä voi mennä myös ilman lapsia. Nytkin siellä oli pariskuntia ja muita aikuisporukoita sekä ihan yksikseen kierteleviä 🙂

    0
 • Lilli

  Sea Life on ihan paras! Meidän esikoinen tykkää kovin ja ollaan useaan kertaan siellä vierailtu.

   0
  • Sonja Suomela

   Kiva kuulla! Kummipoikani tykkäsi myös kovasti tutkia erilaisia kaloja muita mereneläviä 🙂

    0
 • Anni

  Mäkin kävin joskus sea lifessa, kun oltiin Lintsillä ja muistaakseni sea lifeen oli vielä joku tarjous! Rakastan merta ja mereneläviä, olen käynyt myös parin muun maan sea lifessa. Täytyy kyllä todeta, että valitettavasti vähän petyin Helsingin sea lifeen. Käynnistä on tosin jo muutama vuosi, joten voi olla että paikka on muuttunut sen jälkeen 🙂 Tuo lego-juttu kuulostaa kyllä hauskalta lisältä lapsille!

   0
  • Sonja Suomela

   Legot oli kova hitti meidän reissulla! Itse en ole käynyt muissa Sea Lifeissa enkä muutenkaan tälläisissä akvaariotaloissa, joten en osaa verrata tätä mihinkään 😀 Monipuolisesti oli kuitenkin esillä eri lajeja 🙂

    0
 • Minna M

  Täällä emme ole koskaan käyneet. Olisikin kiva kohde ensi kesänä, kun meidän perheen on tarkoitus lomailla kotimaassa.
  Kiitos vinkistä!

   0
  • Sonja Suomela

   Kannattaa ehdottomasti käydä täällä. Samaan reissuun voi yhdistää vaikka käynnin lintsillä 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.