VALIKKO
19.2.2019 07:00

Katja Kokko: Kuulaan Kaunis – Korealainen ihonhoito

*saatu blogiin

Alkuvuosi on hemmotellut ihonhoidosta innostuneita suomalaisia. Varsinkin korealainen kosmetiikka on ollut esillä runsaasti. Olin viime viikolla mielenkiintoisen kirjan julkistamistilaisuudessa. Matkaani sain sieltä kirjan ja luin sen läpi viikonloppuna. Kirja on Katja Kokon uusin kirja Kuulaan kaunis – Korealainen ihonhoito. Katja Kokko on kosmetologi, bloggaaja ja luonnonkosmetiikan sanansaattaja. Hän onkin yhdistänyt luonnonkosmetiikan korealaiseen ihonhoitorutiiniin.

Kuulaan kaunis

Erityisesti kirjan ulkoasu tekee kirjan todella huokuttelevaksi. Kaunis kansi hohtaa ruusukullan sävyssä, joka on kuin tehty minulle. Kirja on pehmeäkantinen, josta en niin paljon tykkää. Kova kansi tuo kirjaan tiettyä arvokkuutta, jota kaipaan tämän kaltaiselta tietokirjalta. Pokkarit on erikseen.

Korealainen kosmetiikka on innostanut monia suomalaisia, mukaan lukien minut, uusimaan ihonhoitorutiininsa ja saanut ihmiset tutustumaan uusiin tuotteisiin sekä ajattelutapaan. Kirja pureutuu korealaiseen ihonhoitorutiiniin, vaikkakin aika pintapuolisesti. Alussa käydään läpi korealaisia kauneusihanteita sekä parhaita paloja korealaisesta ihnhoitorutiinista, mutta kovin syvällisesti tietoa ei ole. 7 skin method tulee kirjassa tutuksi ja siihen olen itsekin tykästynyt viime vuosina. Kuitenkin tuntuu, että kirja ajautuu kertomaan enemmän luonnonkosmetiikasta kuin korealaisesta kosmetiikasta. Korealaista ihonhoitorutiinia voi kyllä toteuttaa minkälaisilla tuotteilla haluaa eikä niiden tarvitse olla korealaisia, mutta silti minua hieman häiritsi tämä.

7 skin method

Kuulaan kaunis

Kirjassa oli hyvät havainnekuvat kasvohierontaan, josta aion ottaa mallia omaa ihonhoitorutiinia tehdessäni. Kuvat ovat selkeän yksinkertaiset. Muuten kirjassa ei oikeastaan ole kuvia ollenkaan, mikä hieman yllätti minut. Kauniit kuvat olisivat rytmittäneet kirjaa kivasti. Tekstiä on katkaistu erilaisilla listoilla ja vinkeillä, jotta siitä ei tulisi liian raskasta luettavaa.

Itse käytän synteettistä ja luonnonkosmetiikkaa sekaisin, jolloin saan parhaat tuotteet kummastakin maailmasta. Kirjaa lukiessa tulee kuitenkin melko vahva suositus käyttää ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Mielestäni tämän kaltaisessa kirjassa voisi olla hieman neutraalimpi näkökulma tuotteiden valintaan.

Katja Kokko kertoo kirjassa myös oman ihonhoitorutiininsa sekä vinkkejä sen toteuttamiseen. Jotkin kohdat eroavat hieman totutusta korealaisesta metodista. Esimerkiksi ihonpuhdistuksen osalta rutiini poikkeaa totutusta. Normaalisti kaksoispuhdistus toteutetaan puhdistamalla iho ensin öljypohjaisella putsarilla ja sen jälkeen vesipohjaisella. Katja kuitenkin neuvoo levittämään iholle öljyputsarin, mutta jättämään sen iholle. Tämän päälle lisätään suoraan vesipohjainen putsari, jonka jälkeen iho huuhdotaan puhtaaksi. Minua epäilyttää tässä metodissa öljyputsarin kunnollinen huuhtoutuminen. Itse tykkään ensin huuhtoa öljyputsarin pois kunnolla, jonka jälkeen vasta pesen kasvot vesipohjaisella putsarilla.

Kuulaan kaunis

Ihonhoitorutiinin lisäksi kirjassa käydään läpi aika tarkasti eri vuodenaikojen erityispiirteet ihonhoidon kannalta. Tämä osio on ihan informatiivinen ja selkeä hyvine vinkkeineen, mutta ei minusta juurikaan liity korealaiseen ihonhoitoon. Toinen melko iso osio kirjassa on luettelo erilaisista raaka-aineista sekä neuvoja INCI-listan lukemiseen. Tässä osiossa varsinkin nousee voimakkaasti esiin lunnonkosmetiikan tuotteet ja raaka-aineet, joiden kerrotaan olevan selvästi parempia kuin synteettiset aineet. Tästä voi olla montaa mieltä enkä minä ole kovin pätevä vastaan väittämään.

Kaikenkaikkiaan kirja on kelpo opas ihonhoitoon ja siinä on mukavasti vinkkejä hyvistä raaka-aineista sekä opastusta INCI-listan lukemiseen. Teos kallistuu mielestäni liikaa yleiseen ihonhoidon opastukseen ja itse korealainen ihonhoito jää sivujuonteeksi. Kirjan nimi on kuitenkin ”Korealainen ihonhoito”, joten oletin sen olevan pääosassa. Kirja sopii hyvin ihonhoidosta kiinnostuneille aloittelijoille ja varsinkin luonnonkosmetiikasta innostuneille. Kirjassa on paljon hyviä vinkkejä siihen. Katja Kokon kirjan voit ostaa täältä!

Katja Kokko

Jos olet todella kiinnostunut korealaisesta ihonhoidosta, suosittelen lukemaan Virve Fredmanin Täydellinen iho -kirjan, joka pureutuu todenteolla korelaiseen ihonhoitoon ja kulttuuriin. Oman arvioni kirjasta löydät täältä.

 

Oletko jo lukenut tämän kirjan?

 


 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Virve Fredman: Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon

Charlotte Cho: The Little Book of Skin Care – Korean Beauty Secrets for Healthy, Glowing Skin

Kommentit

 • Sissi

  En ole vielä ehtinyt lukea kirjaa, mutta mulle jäi Patykan ihonhoitorutiinista tavaksi olla huuhtomatta öljyputsaria pois iholta ennen 2. vaiheen puhdistusainetta ja koen, että ainakin näin talvisaikaan se on ehkä iholle hellävaraisempi vaihtoehto. Kaikki puhdistusaineet eivät välttämättä tässä toimi yhtä hyvin kuin Patykan öljy-vaahto-yhdistelmä, mutta poistan loput sitten misellivedellä, jos iholle jotain jää.
  Olen myös iloinen sekakäyttäjä, joten mua hieman närästää viimeaikainen somekeskustelu luonnon- ja synteettisen kosmetiikan vastakkainasettelusta. En ole siihen osallistunut, koska minusta olisi pääasia, että ihoa hoidetaan ja jokainen tekee sen itselleen parhaiten sopivilla tuotteilla.

   0
  • Sonja Suomela

   Okei kiva kuulla muiden kokemuksia tuosta! Täytyy varmaan joskus kokeilla 🙂 En ole luonnonkosmetiikkaan niin perehtynyt, että pystyisin lähtemään kovin syvällisesti tähän vastakkainasetteluun, joten seuraan vain sivusta 😀

    0
  • Sonja Suomela

   Varmasti! Moni ihonhoidosta kiinnostunut voisi tykätä tästä kovasti 🙂

    0
 • satu

  En periaatteessa kuulu kohderyhmään, mutta sait minut oikeasti kiinnostumaan. Täytyy perehtyä asiaan lisää, kiitos 🙂

   0
 • Nimetön Noora

  Ostin molemmat kirjat Katjan sekä Virven. Katjan kirja oli ulkoisesti todella kaunis, mutta valitettavasti vähän petyin sisältöön. Tai sanotaan näin, että se ei oikein tuonut mitään uutta ja niinkuin sanoit tuntui, että itse korealainen ihonhoito jäi siinä vähän niinkuin sivujuoneksi. Virven kirjaa olen vasta vähän selaillut ja ensivaikutelma siitä on ainakin se, että siinä tosiaan korealainen ihonhoito on pääosassa. Mielenkiinnolla otan sen lukuun hetimiten 🙂

   0
  • Sonja Suomela

   Joo valitettavasti tässä korealainen ihonhoito jäi vähän taka-alalle. Virven kirjaa kyllä suosittelen lämpimästi, koska siinä on todella tarkkaan selitetty kaikki mahdollinen korealaisesta kosmetiikasta! 🙂

    0
 • Asta B.

  Näin ongelmaihoisena tämä kirja kieltämättä herätti kiinnostuksen. Pitääkin käydä tutkimassa, josko löytyisi omasta lähikirjakaupasta – voisi olla kieltämättä hyvä ostos! 🙂

   0
  • Sonja Suomela

   Kiva kuulla! Pitäisi löytyä kyllä aika laajasti kaupoista ja netistä 🙂

    0
 • Orvokki

  Hyvä kun kävi ilmi selvällä Suomen kielellä, että Kokon opus onkin vaan pokkari. Kyllä kirja on The Kirja kovilla kansilla! Virven kirjasta olen lukenut niin paljon hyvää, ja on ostoslistalla. =)

   0
  • Sonja Suomela

   Tykkään itse enemmän kovakantisista kirjoista, siksi halusin tämän mainita! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.