VALIKKO
29.1.2016 12:00

Valokuvaushaaste!

Haluaisin haastaa kaikki mukaan valokuvaushaasteeseen! Sinun ei tarvitse ”osata” kuvata, et tarvitse järkkärikameraa vaan tähän riittää vallan mainiosti kännykkäkuvat.

haaste4

Ideana on kuvata joka päivä 30 päivän ajan 1 kuva annettuun aiheeseen sopien. Eli kuva per päivä annetulla aiheella. Aiheen saa ymmärtää ihan niin hankalasti tai kirjaimellisesti kuin kukin itse tahtoo. Haastekuvia voidaan jakaan täällä blogeissa tai vaikka Instagramin puolella. Laittakaa kuviin mukaan #stoorivalokuvaushaaste ja kuvatekstiin päivännumero sekä aihe, niin muutkin löytävät kuvanne.

haaste5Jos tuntuu siltä, että ideat valokuvaukseen ovat lopussa eikä oikein keksi mitä kuvaisi, niin tässä on hyvä keino, jolla pakottaa itsensä kuvaamaan. Isomman haasteen tästä itsellesi saat jos päätät, että kuvaat jokaisen päivän kuvan juuri sen kyseisen päivän aikana. Älä turvaudu kuva-arkistoosi äläkä kuvaa itsellesi jemmaan kuvia etukäteen. Haasta itsesi kuvaamaan, katselemaan ympärillesi ja oivaltamaan miten valokuvattavaa voi löytää.

hhaste2

Olen haastanut aikaisemmin itseäni kuvaamisessa parikin kertaa tällaisella valokuvahaasteella. Omat haastekuvani löytyvät Instagram tililtäni, jonne pääsee tuolta oikean sivupalkin kautta löytyvästä Instagram nappulasta. Tämän saman haasteen, jonka nyt aion laittaa jakoon, tein toissa kesänä, joten kuvat tulevat talvella olemaan tietenkin erilaisia. Viimeisin haaste oli joulukuussa kun toteutin joulukalenterin teemalla jonkun toisen koristeet. Kuvasin siis satunnaisesti joulukoristeita ja -valoja joita satuin näkemään siellä, täällä ja tuolla.

haaste8

Tämä haaste siis kestää 30 päivää ja se alkaa helmikuun 1. päivä. Ensimmäisen päivän kuvan aihe on: jotain kaukaa. Alla olevasta kuvasta löytyykin sitten aiheet jokaiselle päivälle. Tulen myös itse tietenkin osallistumaan tähän haasteeseen ja jaan omat kuvani Instagramin puolella.

haaste1

Nyt kaikki, jotka innostuivat haasteesta ja aikovat ottaa osaa… ilmiantakaa itsenne kommentteihin, jotta tiedän keneltä voi kuvia odotella 🙂 Maanantaina alkaa…

haaste6

Kommentit

 • Ksenia

  Miä miä! Miä haluun osallistua! 🙂

   0
 • Hanna Laine

  Hei, tää kuulostaa kivalta! Osallistun, mutta pitää miettiä vielä miten tuon osallistumisen toteuttaisin 🙂 Ehkä julkaisisi vaikka viikon lopuksi aina seitsemän kuvaa…

   0
 • Ollaan messissä!

  Anne ja Heikki/ Retkeilyblogi Rinkkaputki
  #rinkkaputki #polkuhaaste
  ja nyt myös #stoorivalokuvaushaaste

   0
 • Raisa

  Jes hyvä kiinnostuneita löytyi 🙂 Omat kuvani taidan laittaa Instaan ja ehkä tänne blogiin jossain vaiheessa sitten teen asiasta kokoavan postauksen. Kuvailuintoa kaikille!

   0
 • Kaya Ryytty

  Jee, kiva juttu! Minä tuun mukaan, katotaan pääsiskö tällä kertaa ihan loppuun asti 😀 taidan mennä IG puolella ja ehkä koota kuvat vielä blogiin johonkin postaukseen!

  Kaya
  Suunta -kohti maailmaa
  @suuntablogi

   0
 • Ansku

  Hieno haaste. Jospa nyt tulisi kuvattua muutakin kuin maisemia.

  Mukana ig:ssä @anskun.lumikumpu

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.