VALIKKO
3.4.2017 20:41

Avoin kirje Ellinooralle

 

 

Tiiättekö, kuka on minun ehottoman lempparein artisti? Se alkaa E:llä, loppuu A:han. Siihen väliin tulee sitten llinoor. Hän on Ellinoora. Hän on villi lapsi ja leijonakuningas. Hän on kaunis, rohkea, voimaannuttava ja minun esikuvani. Hän on se, jonka biisin turvin opettelin uudestaan liikkumaan ja toivuin halvauksesta. Hän on se, jonka biisistä tulee ensimmäinen tatuointini vielä joskus.

 

 

Hän on se, jonka paidan tilasin.

 

 

Tiedättekö, mikä oli loppuvuoden 2016 ehdottoman mieleenpainuvin juttu? Ellinooran instagramissa ollut kisa, jossa palkintona oli vinyyli ja liput keikalle. Arvatkaa, kuka sen voitti? NO MINÄ ! Mulle tuli postissa vinyyli, ja olisin päässyt katsomaan Ellinooran keikkaa kaverin kanssa, mutta paikkakunnat ei olleet mitenkään helppoja tämmöiselle, joka ei pysty kunnolla matkustelemaan. Keikka jäi sitten näkemättä. Mutta me mennään heti kun Ellis tulee vetämään Jyväskylään, eikö niin Viivi?

Mä haluan kiittää Ellinooraa. Kiitos siitä, kun huomioit fanejasi. Kiitos siitä, kun jaat mahtavia asioita lyriikoissa, instagramissa ja snäpissä. Kiitos ukulelebiiseistä, joita on kiva soitella ja lauleskella.  Kiitos ihan mielettömän paljon voimabiisistä Minä elän. Kiitos, että sain sen voimalla kuntoutua ja opetella taas kävelemään ja elämään. Kiitos tästä mahtavasta, ihanasta glitterpaidasta (!!!)

”Heität kadun miehelle lantin
Hän sua kiitokseksi tanssiin
korvaasi kuiskaa
”muista lapsenmieli vaikka ruumis kuihtuis pois”
Mustavalkeasta joukosta poikkeaa
tuntemattomille hymynsä osoittaa
ne katsoo sitä kuin mielenvikaista”

Mikä tuossa biisissä on tärkein? Se on tuo yksi lihavoitu ja kursivoitu lause. Muista lapsenmieli vaikka ruumis kuihtuis pois. Lapsenmieli on se, joka tekee tästä elämästä helpompaa. Se, jonka avulla jaksaa elämää, vaikka diagnooseja satelee joka tuutista, vaikka se ruumis kuihtuu pois. Koska mikään ei vedä vertoja sille, että voin halutessani milloin vain laittaa hiuksiini ja naamaani glitteriä, puhaltaa saippuakuplia ja katsoa My little ponya, koska minä niin tahdon ja haluan, koska saan siitä energiaa ja paremman mielen. Koska se on se, mikä auttaa sängynpohjalta ylös, koska siten jaksan masennuskaudet. Koska siten pystyn käsittelemään aina huonot ja hyvät uutiset, koska siten jaksan sairaalassa hypätä. ”Muista lapsenmieli vaikka ruumis kuihtuis pois.” Se on minun mottoni.

On yksi juttu, jonka twiittailin jo jonkin aikaa sitten twitteriin ja voisin jakaa jutun teillekin:

”Kun alkaa turhauttaa, ota saippuakuplat esiin. Puhalla niihin se kipu, väsymys ja itku ja katso miten ne lentää kauas pois ja räjähtää.”

Lupaan, toimii.

Kysäisin juuri Janilta, että onko OK laittaa huomenna lääkärikäynnille taas glitteriä. On ok. On tietenkin ok. Koska jos se saa minut jaksamaan, niin silloin minä laitan glitteriä. Koska siten erotun mustavalkeasta massasta, koska siten jaan hymyjä.

 

Kommentit

 • Vii

  Tottakai!! Jyväskylän keikkalupaus on voimassa niin kauan, että me sinne päästään! 🙂

   0
 • Nimetön Nimetön

  Ihanaa tekstiä. Toi paita on tosi kiva ja pukee hyvin sua Aion kokeilla tota saippuakupla juttua, kiitos vinkistä!

   0
 • Meri

  VAU. Upeaa tekstiä ja erittäin kaunista luettavaa! En ole hirveästi tutustunut Ellinooran lyriikoihin, mutta tämä jotenkin innosti. JA tuo paita on rakkautta, pukee sua toki hyvin!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.