VALIKKO

Hyvää syntymättömyyspäivää kasvain !

Tasan kaksi vuotta sitten 1.2.2016 klo 12, minä nukahdin. Viisi tuntia myöhemmin heräsin matkalla heräämöön. Silloin tapahtui se, mitä olin kymmenen vuotta pelännyt. Olin halvaantunut. Kasvain oli yritetty poistaa. Uuden elämäni ensimmäiset sanani: En pysty liikkumaan. 

halvaus kasvain pyörätuoli

Tuo viisituntinen muutti aika paljon. Yhtäkkiä itsenäisyys oli viety. Olin siitä lähtien täysin muiden armoilla. En pystynyt edes kylkeä kääntämään ilman, että joku olisi ollut kampeamassa minua ja tukemassa asentoani tyynyillä. Siinä minä makasin. Täysin liikkumatta.

Viiden tunnin aikana oli sydämeni vaurioitunut. Syke laski ensimmäisen yön aikana hälyttävän matalalle, ja verenpainetta nostettiin tunnin välein lääkkeillä. Jos nukahdin, piippasi kone vieressä muistuttamassa, että kaikki ei nyt ole hyvin. Tämän jälkeen syke oli koko ajan yli 100. Makasin teholla. Sain osakseni selkäydinvamman. Tunto ei ole palannut vieläkään. Kasvain jäi osittain selkäytimeen.

Siinä minä makasin, ja siihen minun enustettiin jäävän. Et tule liikkumaan, et kävelemään, et elämään ilman apuvälineitä. Niin minulle sanottiin. Poikkeaa täysin siitä, mitä minä päätin. 

Pikku hiljaa minä aloin edetä. Opettelin liikuttamaan käsiä. Harjasin itse hiukseni. Pidin kynää kädessä. Opettelin liikuttamaan varpaita, sitten nilkkoja ja polvia. Opin kääntämään kylkeä, istumaan, nousemaan istumaan. Soitin ukulelea ja pidin Periscope -lähetyksiä. Olin radiohaastattelussa. Vietin 20-vuotis synttärini sairaalassa. Otin uuden elämäni ensimmäiset askeleeni.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, minä kävelin. Minä liikuin itse, käytin välillä apuvälineitä, mutta liikuin itse. Siitä vielä kuukausia eteenpäin, minä kävelin 4km. Yhtäjaksoisesti. Alle vuosi, ja vein apuvälineet pois. Ihan kaikki. Vähän reilu vuosi, minä pyöräilin ja juoksin. En makaa siinä sängyssä.

Tasan kaksi vuotta myöhemmin, minä olen itsenäinen.

Hoidan asiani itse, opiskelen. Minulla on oma pieni perhe. Pystyn huolehtimaan itsestäni, pystyn huolehtimaan kissanpennusta. Kirjoitan siitä, mitä kävi. Etten unohtaisi, mistä on ponnistettu, mikä laittoi blogin liikkeelle. Mistä haluan muistuttaa muita. Että ei aina kannata kuunnella muita, vaan itseäsi. Että mahdoton on mahdollista ja mikään ei ole sattumaa.

Minä elän.

 

Jos pidit postauksesta, jaa se myös kavereille ja paina sydäntä!

 


Näitkö jo nämä ?

Tiuhti – Kissa, joka osaa tunnistaa ihmisen sairauskohtaukset

VANHA KUVA UUSIKSI: Muutos pyörätuolista toimintakykyiseksi

Voitettu selkäydinvamma

Kommentit

 • Emilia

  Huhuh, tuli ihan kyyneleet silmiin tätä lukiessa Hitto miten vahva nainen oot!❤️

   2
  • Henna Haarala

   Ihana, kiitos <3

    0
 • Piia

  Vau, oot uskomattoman vahva ❤️

   2
 • Carina Blomqvist

  Mieletön taistelija olet ❤️

   1
 • Nimetön Raija

  Upeaa. Kun tahtoo niin onnistuu.

   1
  • Henna Haarala

   Suomalainen sisu, kuten tätini kommentoi!

    0
 • Tuuli

  Apua.. Multa pääs itku ja en kestä. Oot niin ihana ja upea!♥

   1
  • Henna Haarala

   Kiitos sinä ihana <3

    0
  • Henna Haarala

   Siihen pyrin ! <3

    0
 • Lotta

  Muakin ihan alko itkettää tätä lukiessa!! Wow minkä matkan olet taittanut! Kiitos kun jaoit tarinasi 🙂 olet taistelija!

   2
  • Henna Haarala

   Tuntuu hyvältä jakaa, kun vastaantotto on tämmöstä <3 Kiitos sinulle !

    0
  • Henna Haarala

   Kiitos <3

    0
 • Sara Kuparinen

  Henna, wow, ei tässä varmaan muuta voi sanoa!
  Itkukshan tää lukeminen meni, niin paljon rispektiä kaikesta mitä oot tehnyt. Ihan mielettömän upeaa että olet siinä! Oot niin vahva.

   2
  • Henna Haarala

   Kiitos ihana Sara <3

    0
 • Nimetön Nimetön

  Ihanaa, että selvisit, olet vahva, siunausta ja kaikkea hyvää sinulle

   1
  • Henna Haarala

   Kiitos ja samoin! <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.