VALIKKO
18.3.2017 12:40

Kirppistyylini

Joskus oli kauhean tärkeää, että minut luokiteltiin juuri hevariksi,tai että erotuin joukosta tummilla vaatteillani ja punaisilla hiuksillani. Ja tämä aika oli vielä vuosi – puoli vuotta sitten. Ajatusmallit voivat muuttua, vaikka ne olisivat olleet monta vuotta päällä, kuten ne tummat vaatteet ja punaiset hiukset. Nykyään, jos minulta kysytään, vastaan ettei minulla ole tyyliä, tai on minulla, kirppistyylini.

Kirppistyyli on tämmöinen ”Löysin mukavat normaalit farkut eurolla kirpputorilta ja käytän niitä”, tai ”löysin tämän mekon, muokkaan sitä vähän omalle vartalolleni sopivaksi ja käytän tätä.”

Kun omistaa suhteellisen hankalan ihon ja kehon, voin sanoa, että vaatteiden mukavuutta alkaa arvostaa. Ei ole järkeä käyttää liian tiukkoja vaatteita, jos ne aiheuttavat kipua. Ei ole kutinan ja ihottuman arvoista, vaikka vaate muuten näyttäisi kivalta. Kun painokin heittelee useita kiloja välillä lääkkeiden ja parempien jaksojen väliä, ei ole mitään järkeä omistaa juuri niin täydellisesti istuvia vaatteita pelkästään.

Kun asusti monen eri paikan väliä, huomasi, että vaatteita ei todellakaan tarvitse omistaa kasoittain. Eri asia on, jos haluaa omistaa. Minä en halua. Heitän surutta vaatteita kierrätykseen, jos ne eivät ole olleet pitkään aikaan päällä. Se on vain maallista materiaa, eikä siihen pidä kiintyä liikaa. Kun on ostanut vaatteensa halvalla käytettynä tai saanut, on helpompi myös niistä luopua. Eikä tule itkua, jos vaate palaa silittäessä tai kutistuu pestäessä liian kuumassa. Pakko lisätä tähän väliin, että ei, en ole konmarittaja. 

Kirppistyyli on tullut osaksi minua osittain mielipiteideni, rahattomuuteni ja ulkonäöstä niin piittaamattoman ajatusmallini ansiosta. En tykkää ihmisten kulutuskäyttäytymisestä. En siitä, miten massavaateliikkeet kohtelevat työntekijöitään ja vaatteiden valmistajia. En siitä, että kasaisin itselleni ulkonäköpaineita. Olen onnellisempi näin. Näin, että en lokeroi itseäni mihinkään vaatteideni perusteella. Kunhan vaatteet ovat siistit ja mukavat päällä, kaikki on ihan fine.

 

Kuvat ovat sitä ”vanhaa tyyliä”, napsittu parin, kolmen vuoden takaa

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.