VALIKKO
12.10.2017 15:21

Lapaset kumpareilla Kaupunkilangasta

lapaset, kaupunkilanka, petrooli, kivijalka lapaset, kaupunkilanka, petrooli, kivijalkalapaset, kaupunkilanka, petrooli, kivijalka

Tiedättekö, kun joitakin asioita ei voi ohittaa. Jos näet Mariannerakeita kaupassa, et voi ohittaa niitä. Kaikkia mainoksia et voi ohittaa. Et voi ohittaa sitä, kun joku pyytää mukaan kahville. Ihanan väristä lankakerää ei voinut ohittaa.

Uusi tuttavuus Kaupunkilanka

Jotenkin se nyt vaan passaa erittäin hyvin keltaisen talvitakkini kanssa. Ja viininpunaisen pipon. Ja vaahteranlehtien kanssa. Melkein kaikkeen! Lanka on Kaupunkilangan Kivijalka, sävy on petrooli. Ja taas niitä kumpareita. Mutta ne on niin kivoja ! Kaupunkilanka on itselleni ihan uusi tuttavuus. Jonkin verran olen nähnyt lankaa käytettävän muutamassa blogissa. Nyt en vain voinut ohittaa sitä. Ja tästä lähtien lankavarastoni täyttyvätkin Kaupunkilangasta. Seiskaveikan laadun heikkenemisen myötä ei sitä oikein viitsisi lisää ostaa. Jo neuloessa se lanka kutittaa ja aiheuttaa itselleni ihottumaa. Kaupunkilanka oli kivan pehmoinen neulottava eikä kutittanut. Hyvä vaihtoehto seiskaveikalle ja Novitalle! Toki puhun vasta yhden kerän kokemuksesta, mutta en usko, että laatu on erilainen toisen kerän kohdalla.

Lapasen varsi on siis neulottu kumpareneuleella, ja silmukoita oli 9 per puikko, eli 36. Puikot numeroa 4. Varren jälkeen tein sileää sisäpuolen, mutta jatkoin kumpareita vielä selkämyksessä. Peukalo on ihan perus sileää neuletta. Näiden pitikin olla aika yksinkertaiset Pitää saada nopeasti lapaset kylmiä aamuja varten -lapaset. Pohdin vielä paljon sitä, että lisäisinkö selkämykselle virkattuja keltaisia kukkia, mutta saattaisi tulla liian sekamelska kumpareiden kanssa. Pitää tehdä lapaset sileällä neuleella ja lisätä niihin! Tai sukat!

Mutta kuten kuvasta saattaa nähdä, on minulla lisäksi ohuet sormikkaat vielä lapasten alla. Lapaset eivät olleet siis ihan riittävät minulle pelkästään, onhan ääreisverenkiertoni sairastelun takia olematon ja sormeni ja varpaani meinaavat tippua kylmästä tälläkin hetkellä.

Juuri nyt on puikoilla tulossa toiset lapaset, tällä kertaa Janille ja ihan eri väriset. Yritän vielä pohtia, että mikä olisi paras kässäpussukka kuljettaa käsityötä mukana koulussa ja kaikkialla. Tällä hetkellä kutimet kulkee mukana liian pienessä muovipussissa. Kaikista paras olisi varmasti pieni salkku, mutta se ei olisi käytännöllinen koulurepussa. Ehkä siis parikin eri ratkaisua pitäisi keksiä.

Millälailla sinä kuljetat käsitöitä mukanasi? Onko sinulla tällä hetkellä jokin neule kesken?

Kommentit

  • Johanna

    Ihanan väristä lankaa ja ihanat lapaset! Mulla on monta käsityötä kesken, mutta ranteet ei tällä hetkellä kestä neulomista. Toivottavasti saan pian taas viettää edes vähän enemmän aikaa puikkojen ja lankojen parissa.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.