VALIKKO
25.4.2018 08:00

Mikä on bujo?

Oletko sinäkin hurahtanut siihen, bujoiluun nimittäin? Minä olen! Tämä on ehkä jopa kaikkien aikojen toivotuin postaus. Kerron teille, mikä on bujo, ja esittelen lähemmin omaani!

 

 

Bujo, eli bullet journal, on päiväkirjan, tehtävälistojen ja kalenterin sekoitus. Alussa sinulla on vain tyhjä vihko, josta lähdet rakentamaan itse juuri sellaista päivyriä/kalenteria/muistivihkoa, millaista tarvitset. Idea on hyvin yksinkertainen, ja jokaiselle omiin tarpeisiin ja varusteisiin muokattava. Jotkut tekevät viikkonäkymiä, toiset kuukausinäkymiä. Voi löytyä listauksia siitä, kuinka usein siivoaa, mitä leffoja katsoo ja montako, miten etenee koulussa. Ideana on se, että teet siitä itsesi näköisen.

 

Minä olen keskittynyt pitämään bujoni vain somen ja käsitöiden ympärillä. Kirjaan ylös ideoita käsitöistä, siitä, mitkä ovat kesken, ja mitä teen seuraavaksi, sekä langoista, tarvikkeista ja ohjeista, ajatuksista. Somen puolella minulla on trackerit instagramin ja Facebookin seuraajamäärille, blogin lukijamäärille ja postauksien suunnittelua. Löytyy myös esimerkiksi yksi aukeama, missä on kaikki kuukaudet, koko vuoden katsaus, ja sinne merkitsen postausten päivät, joten pysyn kärryillä, miten aikatauluni postauksissa pitää.

Oma vihkoni on A5 kokoinen Putinki OY:n pistevihko. Maksoin siitä huimat neljä euroa, kun ostin Suomalaisesta kirjakaupasta. Monet suosivat Bujoilussaan juuri siihen tarkoitettuja vihkoja. Niissä paperi on paksumpaa, jotta taiteilu tusseilla ja vesiväreillä onnistuu. Näin bujo pysyy siistimpänä. Sivuilla ei ole viivoja, tai ruudukoita, vaan pisteitä. Tämä jättää varaa mielikuvitukselle, mutta auttaa silti pysymään linjassa kirjoittaessa, tai piirtämään ruudukoita trackereihin. Trackerit ovat palkkeja, joita väritetään sitä mukaan, kun asia etenee, ja niillä voi seurata edistymistä.

 

Jos ideat ja ajatukset siitä, mitä haluaa tehdä, ja minkälaista, on vähissä, voi selata inspiraatiota monesta eri paikkaa. Itse suosin Pinterestiä hyvin paljon. Minulla on siellä ihan oma taulunsa bujo-ideoille. Kannattaa myös liittyä Facebookista löytyviin bujo-ryhmiin, niin kansainvälisiin, kuin Suomalaisiin. Siellä ideat ja ajatukset lentävät, ja itse voi pyytää ideaa juuri tiettyyn asiaan. Myös Instagramissa kannattaa laittaa seurantaan erilaisia hästägejä bujoiluun liittyen, niin saa jatkuvasti kuvavirtaansa ideoita ja ajatuksia bujoon liittyen.

 

 

Bujoja tykätään koristella niin omin piirroksin, kuin niille suunnitelluilla tarroilla, kuin koristeteipeinkin. Joillekin riittää ihan vain normaali vihko ja tussi. Joillekin tämä on sitten ihan välineurheilua; Varusteisiin ja niiden laatuun käytetään rahaa, ja bujoilua varten on voitu varata kokonaisia tiloja. Itse pidän bujoilun hyvin rentona ja simppelinä. En ota stressiä tai paineita onnistumisesta. Nykyinen vihkoni uhkaavasti näyttää siltä, että tilaa ei enää kovin paljoa ole, joten uuden hankinta on edessä. Ja mitä luultavimmin tulen päätymään samanlaiseen Putinkin vihkoon. Vihkossa ei nimittäin ole ollut mitään moitittavaa!

 

Mikä on bujo?

 

Mikä? Bullet journal

Mitä? Kalenterin, päivyrin ja tehtävälistojen sekoitus

Mistä? Tarvikkeet ihan mistä vain, ideat omasta päästä tai Pinterestistä, Facebookista, Instagramista

Kommentit

 • eve

  Vitsit tää on kiva idea! Täytyy kyllä itelläkin tehdä tollanen:) Monesti sitä alottaa kaikkea, vaan asioiden loppuunsaaminen tuntuu aina venyvän.. hauska toi tracer palkki. I like!:)

   4
  • Rakkaudella Henna

   Jos rehellisiä ollaan, niin tää on mun toinen yritys bujoilla ! Ensimmäisen lopetin kesken, koska se vihko ei ollut bujoiluun tarkoitettu ja tussit ja vesivärit sitten levisi kunnolla ! Meni moti!

    4
 • Oili-Maria

  Ihana postaus! Ja ihana bujo. Melkeen kateellisena kattelen aina muiden nättejä käsialoja ja kauniita piirroksia, ite kun onnistuin eilen illalla taas epäonnistumaan pelkkien laatikoiden piirtämisessä… 😀
  Mulla on tuollanen kelta-musta Nuuna. Niitä oli niin kovasti kehuttu, niin viime syyskuun Tampereen reissulla Vihkokaupasta sen viimein ostin. Onhan se ihana, mutta pisteväli on omaan makuun liian pieni. Seuraava voisi olla kyllä sitten joku muu, vielä on tosin paljon aikaa miettiä kun tuo on ehkä noin puolivälissä 🙂

   1
  • Rakkaudella Henna

   Hei kiitos ! Toi pisteväli on kyllä tarkka siitä, että sen on oikeesti oltava sopiva itselle, että se toimii!

    2
 • Nimetön Kati

  Bujoilu on ihana idea ja itsekin suosituksesta otin sen helpottamaan omaa elämänhallintaa. Menoja, harrastuksia, velvollisuuksia ja ideoita on niin että on vaikea pysyä itsekään perässä. Alkuhuuma oli ihanaa, vaikka en jaksanut/ehtinyt silloinkaan panostaa bujoon kuin taideteokseen (mitä ne parhaimmillaan on). Kesällä viikot vierivät ja huomasin etten ollut bujo-kirjaani koskenutkaan. Nyt syksyn tullen aloin sitten oikomaan… Tein wordillä & tulostin valmiiksi minun mallini mukaista viikkonäkymää, jota voin sitten kiireimmillä ajoilla vain liimailla kirjaani, toivon mukaan saan ne tärkeimmät asiat ylös tällä keinolla.

   0
 • Nimetön Nimetön

  Ihana idea tuo bujo. Aattelin itsekkin hankkia sellasen.

   0
 • Nimetön Mahtavaa

  Mahtavaa! En tiennyt tätä mutta halusin tietää. Taidanpa bujoilun aloittaa.

   0
 • Saara

  Ihanan tiiviisti ja selkeästi kerrottu bujoilusta! Ite oon vasta ihan aloittamassa ja ensimmäisten varusteiden ja vihkon osto näkyvissä Nyt tiedän millaisen vihkon voisin tahtoa!

   0
 • Hilkka Hakola

  Kertokaahan nyt: tämä Bujo? Haluaisin oikeasti tietää. Onko se vain päivittäin asioiden kirjoittamista vihkoon? Onko se kansanomaisesti sanottuna ”Päiväkirja”, jota meistä jokainen on tehnyt? Missä ja mikä on se loogisuus ja ”juttu” ja järki tässä Bujossa. Kiitos jos saisin tästä lisätietoa. Kaunis kiitos ja haluaisin aloittaa Bujoilun.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.