VALIKKO
26.3.2018 08:00

Minut pahoinpideltiin

Makasin maassa. Makasin siinä, enkä kyennyt liikkumaan. Päälläni hypittiin, minua potkittiin. Olin totaalisen alistettu tilanteeseen, olin voimaton. Tekijöitä oli useampi, minun ikäisiäni, tai hiukan vanhempia. Minut pahoinpideltiin.

Silmälasini menivät rikki. Täysin käyttökelvottomiksi. Sain useita ruhjeita ja vammoja. Olkapääni kipeytyi. Meni pitkän aikaa tilanteesta, ennen kuin pystyin hengittämään kunnolla. Ilmat oli potkittu keuhkoista. Kylkiluut eivät onneksi murtuneet, mutta tulivat sitäkin kipeämmiksi. Kaksi riskimpää ihmistä tarttuivat minusta kiinni, nostivat minut ilmaan, ja heittivät minut seinään. Käteni jouduttiin lastoittamaan.

Tekijöiden motiivit? Ei mitään käsitystä.

Yksi tekijöistä poltti hiuksiani. Repi niitä tukkoina päästäni ja poltti ne sytkärillä edessäni. Nauroi räkäisesti perään, ja kertoi minulle, miten ruma ja läski hiiri olen. Miten hiukseni ovat kuin kasa paskaa, ja miten vaatteeni vain pitäisi repiä. Ja sitähän yritettiin. Ja siinä onnistuttiin. Tekijöiden motiivit? Ei mitään käsitystä.

Tapahtuneista on yli kymmenen vuotta. Olin kahdeksan, tai yhdeksän, vanha. 

Vaikuttaako ikä ja paikka tapahtumien vakavuuteen?

Jos tapahtumat oletettaisiin tapahtuneen näinä päivinä, tässä iässä, voisi palaute olla seuraavanlainen: Pahoiteltaisiin sitä, mitä olen joutunut kokemaan. Ohjeistettaisiin käymään lääkärissä, kuvaamaan ruhjeet ja etsimään todistajat. Menemään poliisiasemalle ja kertomaan mitä kävi, nostamaan syytteet. Tekijä pitäisi saada vastuuseen ja korvaamaan kulut ja kärsimykset. Tapahtuneesta tulisi ihan varmasti poliisiasia. Selvä pahoinpitely, omaisuuden tuhoaminen.

Mutta kun siihen lisätään tekopaikaksi koulu. Koulukiusaaminen. Teko menettää merkityksensä heti. Palaute olisi tämä: Pojat on vain poikia! Rakkaudesta ne hevosetkin potkii! Ei ne lapset ymmärrä, mitä ne tekee. Voivoi, sellaista nyt vain sattuu. Toisesta korvasta sisään, ja toisesta ulos! Tekijät puhutellaan, väkisin käsketään pyytämään anteeksi. Anteeksi pyydetään vain pakosta ja ilman mitään merkitystä. Jotta päästäisiin tilanteesta vain pois. Sitten se jatkuu taas. Ja ehkäpä jopa pahempana, koska uhri oli kantelupukki ja kertoi tapahtuneesta aikuisille.

Pitäisikö vihdoin ymmärtää tekojen vakavuus. Ei se ole iästä tai paikasta kiinni, teko on silti rikos. Pitäisikö ymmärtää, miten typerää olisi käskeä vain unohtamaan rikos, eikä puuttua siihen. Pitäisikö ymmärtää, miten pitkään nuo teot voivat vaikuttaa, miten siitä voi jäädä ongelmia loppuelämäksi?

Minut pahoinpideltiin. Pitkät 12 vuotta olin rikosten uhri. Minä ymmärrän tekojen vakavuuden.

Rakkaudella läski hiiri.


Jos kirjoitus kosketti sinua, jos haluat auttaa osaltasi puuttumaan asiaan, voit laittaa tekstin jakoon ystävillesi ja tutuillesi. Sillä tavalla voit vaikuttaa asiaan, ja auttaa siinä, että koulukiusaamisen vakavuus ymmärrettäisiin.

Kommentit

 • Heta

  Hyvä Henna!
  Nyt on vakavuus oikealla asteella. Pahoinpitely on pahoinpitely iästä riippumatta.

   4
  • Rakkaudella Henna

   Se on juuri näin !

    0
 • Inka Monola

  On oikeasti niin surullista kuinka moni joutuu pahoinpidellyksi elämän aikana. Mulla on itseasiassa ollut suunnitelmissa vähän samantyyppisen tekstin kirjoittaminen, kun 14-vuotiaana mun silloinen parasystävä pahoinpiteli mut henkisesti ja fyysisesti. On rohkeaa, kun uskallat kirjoittaa tästä!

   2
  • Rakkaudella Henna

   Haluan uskoa siihen, että kun nostan asiaa esille, niin saan edes yhden henkilön ajattelemaan asiaa !

    0
 • Diiskuneiti

  Siis ihan hirveää – mikä ihmisiä vaivaa ja millainen kasvatus on kotona, jos voi tehdä toisille pahaa. Onneksi koulukiusaaminen on nostettu nykyään hyvin esille ja jos kiusaaminen oli ennen ”siistiä”, niin on se kyllä nykyään vain NOLOA!

   1
  • Rakkaudella Henna

   Se on joo totta, että onneksi on nostettu nyt tapetille asiaa ! Edelleen vaan tuo ”koulukiusaaminen” terminä särähtää korvaan, kun kyse on kuitenkin pahoinpitelystä.

    0
 • Nimetön Nimetön

  Täytyypä sanoa että tämä luetaan luokalle!

   0
 • Nimetön Mugs

  Herranjumala miten vahva olet. En voi kuvitellakaan mitä kaikkea olet elämässäs käynyt läpi ja SILTI olet niin positiivinen ja iloinen näky kaupungilla. Toivottavasti sun elämääs tulee vielä paljon ja lisää hyvää, jotka saavat jaksamaan taistelemaan. Oot todella inspiroiva ihminen. Kiitos sulle.

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.