VALIKKO
4.8.2017 13:28

Neste Rally Jyväskylä 2017

Kaupallinen yhteistyö: Neste Rally Finland

Voidaanko puhua hetki ehkä koko kesän mukavimmasta viikonlopusta? Minä kävin raleilla! Koin ensimmäistä kertaa rallihuumaa. Sitä mistä pieni Henna haaveili, kun pelaili pleikkari ykkösen rallipelejä. Että näkisi sen livenä. Että kokisi sen fiiliksen. Autojen kyytiin en päässyt, mutta kaiken muun kyllä koin.

Huuma oli parasta. Meno ja meininki. Se, että kaupunki vain jotenkin heräsi taas eloon, kaduilla näkyi paljon ihmisiä ja erilaisia autoja. Kuulin paljon mielenkiintoisia tarinoita kokeneemmilta. Näin sen legendaarisen minin, jolla vuonna 1967 Timo Mäkinen ajoi taipaleen loppuun konepelti auki kiinnitysten irrotessa ja saavutti lisäksi kolmanneksi nopeimman ajan.

En niinkään innostunut taipaleilla katselusta. Pidin niin paljon enemmän huolloista ja Paviljongilla olevasta meiningistä. Oli jos minkälaista kojua ja esittelypistettä. Melkein kaikki tuli kierrettyä! Otin jopa yhteiskuvan Teflon Brothersien kanssa, ihan vain, jotta voin sanoa omistavani semmoisen kuvan. Näin minä myös Huutokauppakeisarin. Hänen kanssaan olisi pitänyt selfie napsaista!

Toyotan piste oli hauska! Kasattiin pieni auto, saatiin palkinnoksi isot Toyotan liput. Ainakin toinen niistä päätyy tulijaisena isälle. Sieltä pääsi taas näkemään eristä vinkkelistä huoltopisteet. Sisällä Paviljongissa taasen pääsi näkemään näyttelyitä, ja ai että, oli simulaattoreita ja pelejä, lapsille pieniä autoja ja ratoja.

Käytiin me myös Harjun EK katsomassa! Onhan se nähtävä, kun se on niin erikoinen. Missä muualla ajettaisiin kaupunkiympäristössä metsien ja vuoristojen sijaan? Kuulin jopa huhua, että kyseinen erikoiskoe on semmoinen, että sen voitto, ja varsinkin suomalaisten voittaminen siinä on monen kuskin unelma.

Voin kertoa, että tämä tapahtuma taas boostasi valokuvausintoa. Se on ollut vähän tauolla kaluston hajoamisen myötä, mutta lainakamera on ollut oiva peli. Tai no, ei kai se lainassa ole, kun mikä on sinun on myös minun. Tykkään kovasti kuvata autoja, ja tapahtumassahan niitä riitti. Oli esittelyautoja ja huoltoautoja, sekä tärkein, ne itse ralliautot.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.