VALIKKO
3.11.2016 13:28

Miten onnistua Instagramissa? Somevinkit osa 1

Tämä postaussarja tulee käsittelemään sosiaalista mediaa ja sen käyttöön liittyviä vinkkejä.

Voisin sanoa, että sosiaalinen media, some, on minulle harrastus. Jos opiskelu on oikea ilmaisu, niin olen opiskellut somettamista sekä omalla ajallani, että ihan kurssien muodossa. Snapchat on ollut ahkerassa käytössä n. vuoden verran, ja päivittäin minun My storya katselee suunnilleen sata ihmistä. Twitter, 143, on ollut parisen vuotta, Youtube, 338, myös. Ehkä yksi minun lemppareista on kuitenkin Periscope, seuraajia melkein 900. Instagram minulla on ollut vuodesta 2013 elokuusta. 167 viikkoa instagramin mukaan. Aika kova. Seuraajamäärä nousi puolessa vuodessa yli 500, nyt haahuillaan päälle tonnissa. (Kaikki edellämainitut löytyvät samalla nimellä, Henkiolento)

Millaisia vinkkejä annan sitten instagramiin liittyen, millaista käytöstä olen huomannut instagramissa?

Blogimainostus

Blogimainostamiseen instagram on ehkä yksi suosituimmista kanavista. Jos blogissaan tykkää käyttää kuvia, niin blogiin jaettuja kuvia on helppo ja johdonmukainen jakaa myös instagramiin. Pienet mainostekstit ja innoittamiset kuvatekstiin sekä ohjeet, miten löytää linkin blogiin ja that’s it! Miinuspuoli, jonka näen instagramissa mainostamiseen, on se, että linkkejä ei voi laittaa kuvaukseen, josta ne olisi helpoin klikata auki. On valitettavaa, että jos linkkiä ei ole heti saatavilla, kovin moni ei jaksa lähteä etsimään sitä  linkkiä. Siksi on oltava johdonmukainen opastus, joka tekee löytämisen helpoksi. Instagramissa omaan profiiliin kuvaukseen voi lisätä verkkosivunsa linkin, mikä on kätevää. Jokaisella kuvalla ei kannata mainostaa. Ei ole järkeä heittää jokaisen kuvan kuvatekstiin kehoitusta mennä katselemaan blogia.

Omat hyväksi havaitut keinot saada näkyvyyttä omille kuvilleen, on ahkerasti seurata, kommentoida ja tykätä muiden jutuista.

1-1-01

Puhelinta ei vahingoitettu kuvauksissa

Miten näkyvyyttä?

Omat hyväksi havaitut keinot saada näkyvyyttä omille kuvilleen, on ahkerasti seurata, kommentoida ja tykätä muiden jutuista. Kun jätät kommentin, seuraamisen tai tykkäyksen jollekulle hän yleensä vastavuoroisesti tulee katsomaan sinun profiilisiasi ja saattaa tehdä samoin. Kun olet ahkera omilla sivuillasi, myös muut ovat ahkeria. Yksi keino aktivoida seuraajiasi, on heittää kysymyksiä kuvan kuvatekstiin. Ja myös vastata kysymykseen vastanneille. Yksi ärsyttävä ihmisryhmä instagramissa ovat he, jotka vain laittavat seurantaan profiileita, odottavat jonkin aikaa, ja jos käyttäjä ei rupea seuraamaan takaisin niin seuraaminen peruutetaan. Niistä tulee vain paha mieli, usko pois. Eli seuraa ihmisiä ja käyttäjätilejä, jotka oikeasti kiinnostavat.

Säännöllinen kuvien jakaminen
on myös keino saada näkyvyyttä, eli seuraajia. 1-4 kuvaa päivässä on sopiva tahti, tosin ei ehkä joka päivä sitä neljää kuvaa. Liiallinen spämmiminen saattaa pelästyttää seuraajasi muualle. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, mihin aikaan postaat. Idyllisimmät ajat ovat ne, jolloin ihmiset ovat lounastamassa ja pääsevät töistä. Keskimäärin 11-13 aikaan ja 16-18. Aamusta on myös hyvä heittää kuvia, sillä yleensä ihmiset selaavat puhelimiaan ennen töitä/koulua. Yöllä tuskin on kannattavaa laittaa jakoon mitään, sillä silloin se hukkuu muiden jakamiin juttuihin aamuun mennessä.
Ensimmäinen asia, jonka profiiliisi eksyvä henkilö näkee, ja johon hän kiinnittää huomionsa, on feedisi. Eli kuvavirtasi. Se on kuin eteinen kodissa. Kertoo lähes kaiken ihmisestä ja käyttäjätilistä. Feediin kannattaa siis kiinnittää huomiota. Yhtenäiset värisävyt ovat eräs keino. Muokkaa kuvasi samalla filtterillä. Ei kuitenkaan liikaa sitä filtteriä, ettei kuvan laatu kärsi! Trust me, ei ole kivan näköistä. Ei kannata postata myöskään samankaltaisia kuvia perätysten. Ei selfieitä peräkkäin, ei varsinkaan pelkkiä selfieitä (!), ei ruokakuvia peräkkäin, ei kuvia kissasta kovin montaa peräkkätä, vaikka onhan se pieni mirri kovin ihana. Kiinnitä kuvissa jo kuvanottotilanteessa huomiota pieniin, mutta tärkeisiin seikkoihin; Valoon, sommitteluun, kuvakulmaan…

Feedisi on kuin eteinen kodissa. Kertoo lähes kaiken ihmisestä ja käyttäjätilistä

Sitten puhutaan ah niin ihanista ja hyvin tärkeistä #hästägeistä! Niiden kautta ihmiset löytävät kuvasi. Varo liiallisuutta. (Tähän minä sorrun.) Liian pitkä jono risuaitoja ei ole aina hyväksi. Laita siis vain kuvaan liittyviä risuaitoja. Seuraa, millä risuaidoilla on paljon merkintöjä ja käytä niitä. Englanninkielisillä on ymmärrettävästi enemmän merkintöjä. Jos haluat saada suomalaisia löytämään kuvasi, käytä myös suomenkielisiä risuaitoja. Ehkä jopa blogille oma hästägi? Itse käytän #arkipäivänonni ja olen saanut seuraajanikin käyttämään kyseistä hästägiä.

2-1-01

Instagramin profiilisi on myös hyvä olla siistitty. Jos haluat nimenomaan, että seuraajasi olisivat aktiivia myös blogissasi, kannattaa profiili tehdä yhtenäiseksi blogin profiilin kanssa. Sama profiilikuva, kuten myös muualla someissa, linkki blogiin, pieni ja lyhyt esittely, joka saa profiiliasi katsovan kiinnostumaan.

Viimeinen, mutta ehkä paras vinkki; Persoona esiin! Saa sillä tavalla ihminen kiinnostumaan siitä, mitä teet!

Unohtuiko mielestäsi vinkeistä jokun, minkä olet havainnut hyödylliseksi? Laita oma vinkkisi jakoon kommenttiosiossa!

Hymyihin!
– Henna

Kommentit

 • Henna

  Tosi hyvä posti! Paljon infoo ja hyödyllisiä asioita! Jos sulla on jtn hastageja joilla löytää suomibloggareita olisin superilonen, sillä kauhean vähän oon löytänyt kivoja suomalaisia feedejä!

  Xoxo

   0
  • Henna Haarala

   Hmmm, ainakin #stoorifi, #uusipostausblogissa yms on ihan toimiviaa!

    0
 • Vilma

  Moi! Siis älyttömän hyvä postaus ja hyvää tekstiä. Tykkäsin! Täytyy ottaa tästä postauksesta muutama vinkki talteen niin hyvä tulee (-:

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.