VALIKKO
5.1.2018 12:52

Tiuhti – Kissa, joka osaa tunnistaa ihmisen sairauskohtaukset

Monesti olen kuullut puhuttavan koirista, joita koulutetaan tunnistamaan erilaisia sairauskohtauksia ennalta, ja siten varoittamaan kohtauksen saajaa. Ei ole montaakaan viikkoa, kun luin sellaisesta artikkelin. Harvemmin jutuissa on puhetta kissoista kuitenkaan. Mutta meidän Tiuhti osaa reagoida sairauskohtauksiin ja kipuun. Minun nimittäin.

 

Ennen kuin itselläni kohtaus alkaa, Tiuhtista tulee levoton ja se haluaa vain syliin. Ja kun hän pääsee syliin, alkaa kova puskeminen. Ja tätä jatkuu kohtauksen ajan. Oli kyse sitten pahoinvoinnista tai kivusta. Sama meno molemmissa. Ja kiinni pitää olla koko sen ajan, mitä kohtaus on käynnissä. Ei lähde sylistä, jos nostaa pois, niin tulee takaisin. Jos menen vessaan tai suihkuun, niin kissa itkee raapien oven takana. Joo, en käy enää vessassa yksin. Hyvä se on olla seuralainen kaikkialla.

Jos menen nukkumaan ja lepäämään, Tiuhti ei normaaliin tapaan mene jalkopäähän nukkumaan, vaan tulee ihan kainaloon asti. Tämä on se, mitä kissalta eniten kyllä toivoin. Seuraa sairastelupäiville. Mutta en osannut todellakaan odottaa, että tämä kissa osaisi tunnistaa ne sairastelut! Kaikesta huolimatta, tällä ajalla on tullut vain kipukohtauksia ja pahoinvointikohtauksia. On jännä nähdä tulevaisuudessa, jos iskee vaikka taas migreenikohtaus, tai epileptinen kohtaus, että miten Tiuhti niihin reagoi.

Meidän pieni rescuekissa, jolla on ollut kova alku, on todellinen kultakimpale. Eikä siis pelkästään tämän taitonsa takia. Ihan huvittaa se, miten sattui löytymään noin itselleni sopiva kissa. Ihana seuralainen, maailman paras hoitokeino ja kipulääke! Paras hoitokeino tämä kuitenkin on yksinäisyyteen. Päivisin tästä on enemmän seuraa, mitä osasin toivoa! Tiuhtille pitää olla oma tuoli minun tuolini vieressä työpöydän äärellä, jotta hän pääsee myös ompelemaan ja askartelemaan.

Onko sinun kissasi herkkä tunnistamaan mielialoja tai juuri sairauskohtauksia? 

Kommentit

 • Ansku

  Meidän Nipsu reagoi herkästi sairauksiin ja on ollut kaverina mm. synnytyksen alkaessa. On pitänyt kirjoittaa aiheesta, mutta se on vaan jäänyt. Ehkä sun innoittamana saan sen nyt tehtyä. Tuo ei nimittäin ole tyypillistä kaikille kissoille.

   3
  • Henna Haarala

   Ihana Nipsu!

    1
 • Anette

  Oho aika mielenkiintosta miten eläimet oikeesti aistii tommoset! Ja onpa ihanaa että Tiuhti sai teiltä hyvän kodin 🙂

   3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.