VALIKKO
7.12.2016 14:41

Uusi vuosi aloitetaan kodittomina.

Niin. Otsikko sen kertoo. Kun vuosi vaihtuu, olen koditon. Me olemme molemmat kodittomia. Ajatus tuntuu niin hassulta. Koska onhan meillä paikkoja, joihin mennä. Paikkoja, joissa nukkua yöt. Mutta ne ei ole koteja. Niihin ei tule oma posti, eikä niissä saa levittää tavaroitaan miten lystää. Eikä mulla ole paikkaa, johon laittaa joulua. Höh.

Mutta tätä kun kestää muutaman viikon, niin sitten on koti. Ensimmäinen yhteinen koti. Meidän koti. Kunnollisen kokoinen kaksio parvekkeella ja saunalla. NAM. Näteillä maisemilla ja hyvillä yhteyksillä tarvittaviin paikkoihin, kuten sairaalaan ja kouluun. Uudesta kodista käsin voin itse käydä kaupassa, koulussa ja muualla tarvittavissa paikoissa. Lenkkimaastokin löytyy! Mikä on aika mahtava yhdistelmä siihen, että otin ensimmäisiä juoksuaskelia ja huomasin taas pystyväni liikkumaan enemmän! Uudessa kodissamme voin alkaa taas leipomaan, kun on toinen auttamassa. Ja maalausteline saa oman paikkansa ! Ompelukonekin pitää taas viritellä toimintaan.

En ole pysynyt yhdessä kohti kovin kauaa tässä vuoden kahden sisällä. Jyväskylään kun muutin, asuin vuoden maailman kamalimmassa painajaisasunnossa. Kaikella rakkaudella. Naapurit huusivat ja riitelivät joka ilta. Asunnossa haisi jokin, joka sitten puhkaisi pahan astman. Kuumeilin tuon hajun takia joka ilta. Talvella asunto oli niin kylmä, että nukuin patterin vieressä talvitakki päällä. Ja keittiöstä löytyi matoja. Ja vuokrasopimus oli määräaikainen. 

Silti, en oleskellut tuolla asunnossa kuin puolisen vuotta. Sairaalassa olin suurimman osan ajasta. Sen jälkeen vanhempien luona. Sitten ystävällä. Ja lopulta viime heinäkuussa muutin ihan uuteen asuntoon. Ja nyt kun syksyllä tuli olon huonontumista, aloin oleskella täällä missä tälläkin hetkellä olen. Janin luona. Ja nyt, kun tuli määräys sairaalasta, etten saa enää asua yksin, on yhteenmuutto aika itsestäänselvyys. Ja no, oltais sitä muutettu ilman tuota määräystäkin. Nyt haluan vain rauhoittua paikalleni, enkä muuttaa mihinkään tai oleskella pitempiä aikoja missään muualla kuin kotona.


Ei ole enää minun, tai sinun asunto, on meidän koti.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.