VALIKKO
10.4.2018 08:00

Valmiina kesään; pellavainen hihatin suojaamaan herkästi palavaa ihoa

Kaupallinen yhteistyö: Helvie

Kuulun heihin, jotka vaeltavat kesän varjossa, koska palavat niin herkästi. Minun ihoni ei tunne käsitettä ruskettuminen, vaan aurinko polttaa saman tien. Jos ihoa ei muista suojata mitenkään ollessaan auringossa on iho heti punainen ja kuoriutuu. Kuulostaako tutulta?

Ensi kesää varten olen jo varautunut! Sen lisäksi, että olen muokannut vaatekaappia enemmän topeista ja hihattomista pitkähihaisiin, on minulla nyt pellavainen hihatin!

 

 

Ihastuin hihattimessa sen monikäyttöisyyteen, erilaisuuteen ja siihen, miten keveä se on puuvillaisuuden ansiosta! Hihattimen voi vetäistä juuri joko olkapäitä suojaamaan, tai sitten taitella kaulalle huiviksi! Se sopii sekä juhlaan, että arkeen. Itse säästelin sitä syntymäpäiviä varten, ja vetäisin hihattimen mustan tyllimekon seuralaiseksi. Toimi! Kesän tullessa se on hyvä yhdistellä vaikka minkälaisten mekkojen kanssa, ja sopii myös vaikka toppeihin! Ja nyt, kun uskaltauduin viime kesänä kokeilemaan, miten tunnottomien jalkojeni kanssa pystyy uimaan, on se hyvä lisä uima-asun päälle rannalla istuessa. Koska se uiminenhan onnistui vallan mainiosti.

 

 

Helvie, josta hihatin on, on meillä täällä Jyväskylässä paikallinen yhden naisen yritys. Pidän siitä, miten persoonallisia vaatteita valikoimasta löytyy, ja miten värikkäitä ne ovat! (vaikka itse valitsin hihattimeni väriksi harmaan, heh) Sekä se, miten tuotteissa on käytetty luonnonmateriaaleja; kuten villaa, pellavaa ja silkkiä. Tässä taasen yksi keino, miten vähentää niitä massavaateliikkeiden tukemista! Miten voi saada itselleen kestäviä ja hyvän omantunnon vaatteita, joiden alkuperä ei mietitytä, vaan se on selvillä. Kuten aijemmassa vaatteita koskevassa postauksessa kerroin, minulle on merkitystä sillä, mistä ostan vaatteeni. Tuotteiden materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, mikä on todella iso plussa! Meneillään oleva muovikeskustelu on laittanut ajattelemaan yhä enemmän vaatteiden materiaaleja ja miettimään valintoja. Hyvä omatunto ja kauniit vaatteet ovat aina vaikea yhdistelmä, mutta Helviessä se toimii ja toteutuu!

Mietityttääkö sinua yhtä paljon se, mistä ja minkälaisia vaatteita ostat? Mietitkö vaatteiden eettisyyttä?

 

 

Kommentit

 • Liisa

  Yhä enemmän olen alkanut pohtimaan vaatteiden eettisyyttä sekä sitä mistä ostan. Toisaalta pohdin usein myös ostanko ollenkaan ja mitä oikeasti tarvitsen.

   1
  • Rakkaudella Henna

   Itse myös päädyn hyvin usein siihen vaihtoehtoon, että pärjään ilmankin! Minimalismipuoli huutaa jos katsonkaan vaatekauppoja päin ! :’D

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.