VALIKKO
10.11.2017 08:04

Virkatut tähdet joulukoristeiksi + OHJE

tähti tähdet virkattu joulukoriste

Joidenkin mielestä saatan olla ajoissa näissä asioissa, toisten mielestä aivan liian myöhässä. Mutta siinä ovat tulevan joulukuusemme koristeet. Ja ei, älkää kysykö millainen kuusi meille tulee. No, ei ainakaan muovista, hyi. Maalaisena metsurin tyttönä en voi huolia muovista tekelettä tänne meille. Ja toisaalta, astmani ja allergiani eivät ole kauheasti viime vuosina tykänneet oikeastakaan kuusesta. Silmät vuotaa ja nenää kutittaa. Mutta eihän se ole maata kaatavaa tai kovin kauaa kestävää. Ollaan me mietitty sellaista pienemää versiota, jonka voisi laittaa vaikka maljakkoon. Ja sitten voimme miettiä sitä, että miten se soveltuu kissatalouteen. Ehkä kuitenkin vain teippaan koristeteipeistä seinään kuusen mallisen hökötyksen.

Näin se tehdään:

Ja sitten itse asiaan! Ohjeen näihin virkattuihin tähtiin nappasin netistä ja muokkasin hiukan. Siksipä siis piirtelin teille ihan uuden mallipiirroksen. Menee aika samaa kaavaa, mitä perus isoäidinneliö, mutta muokattuna siitä tulee viisikulmio… Viisikulmainen.. Kulmikas… Semmoinen kuitenkin! Ja viimeisellä kierroksella tähti saa tähden muodon.

Viisi ketjusilmukkaa yhteen. Sen jälkeen kierros 3 pylvästä ja 3 ketjusilmukkaa, toista kunnes työssä on viisi pylväsrykelmää. Seuraavalla kierroksella taas kolmen pylvään rykelmiä, mutta vain joka toiseen väliin kolme ketjusilmukkaa. Viimeisellä kierroksella virkataan neljän pylvään ja kolmen ketjusilmukan rivistöjä sakarien muotoon. 

Kun virkkuu osuus on tehty ja langat on päätelty kannattaa tärkätä tähdet ja pingottaa kuivumaan. Omina vinkkeinä jaan tässä ne, että tärkkäysaine kannattaa tehdä sokerista ja vedestä. Puolet sokeria ja siihen päälle puolet melkein kiehuvaa vettä. Sitä sekoitetaan ja lopulta virkkuu upotetaan siihen ja pingotetaan silityslaudan ja pyyhkeen päälle nuppineuloilla kuivumaan. Kuivuttuaan se on kovettunut ja saanut tähden muodon kunnolla.

Itsehän löysin tähdissä käytetyn langan Seppään avatusta Sinellistä. Ja tiedättekö, kuten kaikki lankakerät, myös tämä toimii hyvin myös sisustuselementtinä. Niin on kultainen ja kimalteleva! Voi tähdet, tähdet.

tähti tähdet virkattu joulukoriste ohje

PS. Tämmöisiä tähden mallisia heijastimia voisi väkertää vaikka joululahjaksi virkkaamalla heijastavasta langasta.

virkattu tähti joulu käsityöt

Palautetta?

Saa antaa palautetta! Onko piirros yhtään selkeä ja luettavissa? Trust me, yritin moneen kertaan piirtää uusiksi, yllättävän hankalaa tuo!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.