VALIKKO

Retkikeitin

27.4.2016 21:31

Mickes Mat

Keskiviikkona suuntasimme aamusta heti Smakbyhyn tapaamaan Strömsöstäkin tuttua kokkia Michael Björklundia. Smakbyssä Micke esitteli ravintolatoimintaansa ja piti meille mielenkiintoisen kierroksen rakennuksessa, joka sisälsi muun muassa käynnin tislaamossa, viinikellarissa ja keramiikkapajalla. Vinkkinä voimme paljastaa, että tuliaiseksi Mickelle kannattaa tuoda hieno ovi, niin saatat saada jopa kolmen ruokalajin illallisen!

Smakbyn tilava ravintolasali

Smakbyn tilava ravintolasali

Smakbyn omaa tuotantoa

Smakbyn omaa tuotantoa

Micken ovikokoelma kellarissa

Micken ovikokoelma kellarissa

Tutustuttuamme Smakbyhyn, lähdimme hakemaan tarvittavia raaka-aineita paikallisilta tuottajilta. Matkanjohtajana toiminut Micke kertoi mielenkiintoisia faktoja paikoista, joita ohitimme bussin kyydissä. Ensimmäisenä pysähdyspaikkanamme oli ÅCA Ålandsmeijeriet, jossa saimme maistella meijerin kuuluisaa lakritsijogurttia sekä muita herkullisia tuotteita. Saimme mukaamme myös kotiin viemistä!

Meijerin omia jogurtteja

Meijerin omia jogurtteja

Tarkkaavaiset opiskelijat kuuntelemassa juttua meijerin toiminnasta

Tarkkaavaiset opiskelijat kuuntelemassa juttua meijerin toiminnasta

Seuraavaksi matka jatkui pienelle kotitilalle Mattas Gårdsmeijerille, jossa pääsimme katsomaan lehmiä ja juuri vastasyntyneitä vasikoita. Paikan päällä maistelimme tilan omaa salaatti- sekä halloumjuustoa, jotka olivat todella herkullisia. Taskut täynnä juustoa siirryimme bussiin ja suuntasimme kohti Korsvikens Lamm -lammastilaa.

Perhetilan ahkerat omistajat

Perhetilan ahkerat omistajat

Vastasyntyneet vasikat uteliaina vieraistaan

Vastasyntyneet vasikat uteliaina vieraistaan

Kotitilan maistiaisia

Kotitilan maistiaisia

Lammastilalla kaikkien sydämet valloittivat pienet söpöt karitsat, jotka olivat alkupelästyksen jälkeen todella tuttavallisia ja kilttejä. Pääsimme rapsuttelemaan karitsoja ja ottamaan niitä jopa syliin! Isommat lampaat houkuteltiin metsästä ruuan avulla pois piiloistaan ja pian edessämme olikin iso joukko nälkäisiä lampaita. Sanoimme haikein mielin hyvästit karitsoille ja lähdimme takaisin Smakbyhyn.

Lampaiden ruoka-aika

Lampaiden ruoka-aika

Opiskelijat syöttävät lammastilan pikkukaritsoita

Opiskelijat syöttävät lammastilan pikkukaritsoita

Kahvitteltuamme hetken vedimmekin itse esiliinat päällemme ja siirryimme Micken keittiöön kokkaamaan. Puolet ryhmästä alkoi väsäämään pääruoaksi maa-artisokkakeittoa lampaalla ja aiolilla. Jälkiruoaksi toinen ryhmä loihti herkullista Créme Bruléeta. Ruoka oli erinomaista ja juomaksi saimme maistaa paikan omaa omenaviiniä!

Päivän pääruoka

Päivän pääruoka

Créme Brulée

Créme Brulée

Lopuksi oli aika kiittää Mickeä päivästä ja suunnata takaisin Maarianhaminaan. Huomenna suuntaamme pohjoiseen, ja käymme myös tutustumassa muun muassa Stallhagenin panimoon.

Tack så mycket Micke!

Tack så mycket Micke!

Kirjoittajat: Satu Aumo ja Desire Kangas

Kommentit

  • Anniina

    Aika kivan kuuloinen reissu teillä! Olisinpa mäkin saanut suorittaa ruotsin kurssin tällä tavalla 😀 Kelpais nuo maistiaiset 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.