VALIKKO
14.5.2017 10:11

Aikuisten ystäväkirja

Kuka muistaa ala-asteella täyttäneensä niitä pinkkikantisia ystäväkirjoja, joissa kyseltiin kaikkea lempiväristä lempiruokaan? Bongasin jostain tämän aikuisten ystäväkirja -haasteen ja koin hirveät nostalgiaryöpyt, koska muistan kantaneeni mukanani ainakin ykkösluokalla vastaavaa vihkosta!

Hitto vie kun tulee heitettyä kaikkea pois aina muuttojen yhteydessä, mekin muutettiin niin useasti kun olin nuorempi, että lähes kaikki lapsuuden muistot on ehditty hävittää, viimeisimmät Jyväskylään muuttoni yhteydessä. Niitä vanhoja ystäväkirjoja olisikin ollut hauska lukea… Mutta tässä olisi teille ystäväkirjaan täytettä, vähän ”aikuisemmilla” kyssäreillä!

 

 

Nimeni on… Rosa. Toinen nimeni on siis Camilla, mistä blogin nimikin persoonallisesti juontaa.

Jotkut tosin kutsuvat minua… nimillä Rousie, Rosamunda, Rosmariini, Ronde, Rosastrofi, Rosbi, Rospa… ja Roosa. Ja totean aina kyselijöille, että sano kummin vaan, Rosa tai Roosa, kyllä mä itseni tunnistan.

Olen syntynyt… vuonna 1995 Helsingin kätilöopistolla.

Lapsuuskotini langallinen numero… olen sen verran nuorta sukupolvea, että ainoa numero minkä olen muistanut kautta ikäni, on äitini kännykkänumero. Joku pöytäpuhelin meillä oli vielä kun olin 8 vuotias, ja sen numero taisi alkaa suunnalla 09.

Pienenä olin varma, että minusta tulisi… eläinlääkäri. Ensin ylioppilas (se tuntui niin hienolta titteliltä pienenä) ja sitten eläinlääkäri, ja meidän piti vielä silloisen bestikseni kanssa perustaa oma praktiikka ja siinä sivussa hoitaa omaa eläinlaumaa.

Isona minusta tulikin… Kauppatieteiden kandidaatti, ja ilmeisesti myöhemmin myös maisteri. Jotain IT-hommia sitä pitäisi kai myöhemmin tehdä.

Täydellinen puoliso… rakastaa minua kaikkine vikoineni ja tykkää kissoista. Sanoisin ihanasti että noooh, se köllöttelee tuolla makkarissa, mutta ei itseasiassa just nyt köllöttele kun ei ole kotona. Höh.

 

 

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen… tulisin hulluksi. Tai sitten tekisin vaan enemmän semmosia ittelle kivoja juttuja, esimerkiksi pelaisin pleikkarilla tai väkertelisin jotain nettijuttuja.

Harrastan nyt… kahvin ylikulutusta ja tietokoneen näpertelyä. Käyn kävelylenkeillä ja yritän saada itseni mukaan jollekin joogakurssille.

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä… Tää riippuu nyt ihan lasillisten määrästä, ja missä ollaan. Nyt kun olen ollut pari iltaa yksin kotona, olen kuunnellut muunmuassa ODESZAn It’s only, All we need ja Last night. Nyt eilisten viisujen jälkeen soittolistallani on todennäköisesti myös Salvador Sobralin Amar pelos Dois. Ihana.

Noloin tv-ohjelma josta pidän… Lentoturmatutkinta. Ja Friiltä kaikki ”Who on earth did I marry?” ja vastaavat murhasarjat.

Bravuurini keittiössä… Saanko olla ällösöpö ja heittää tähän minun ja miekkosen yhteisbravuurin? Naudan entrecote-pihvit, grillikasvikset ja creme fraicheen tehty dippi – mies hoitaa pihvit ja minä muut. Meidän lemppari ja on muuten hyvää! Teen tästä usein myös muunnelmia arkiruoaksi, esim. kanaa, uunikasviksia ja perunamuusia, ja siihen dipiksi/kastikkeeksi ihan vain turkkilaista jogurttia.

 

 

Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina, kun… aina. No ei sentään, mutta itken oikeastaan kaikelle – iloiselle, surulliselle, vihastuttavalle. Itken elokuville, Youtube-videoille, tv-sarjoille… Kuten kuvauskin toteaa, olen vähän yliherkkä.

Lapsuuden lempilelu oli… Husaari-niminen, valkoinen pehmohevonen, jonka ostin jollain ruotsinlaiva-reissulla.

Lempilelu nykyään… Photoshop, kamera ja tabletti.

Salainen paheeni on… valkoviini ja Dumle-karkit. Yhdessä ja erikseen.

Eikun se ihan oikea salainen paheeni on… valkoviini ja Dumle-karkit. Ja no, ehkä se lentoturmatutkinta :- D

Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut… you can’t please everyone. Simppeliä ja totta.

Haastan mukaan kaikki stoorilaiset!

Rosa 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.