VALIKKO
15.8.2018 11:44

Onko elämää eron jälkeen?

Elämää eron jälkeen. Pitkään on taas mennyt, että sain tekstiä ulos. Tämä on kirjoitettu jo helmikuussa, mutta jokseenkin ajankohtainen. Ensimmäinen sinkkuvuosi on nyt takana, katse tulevassa.

Mitä sitä voisi sanoa kun on uusi vuosi ja kaikki? Lähdetään siitä mikä on viimevuoden mieleenpainuvin asia: ero.

Viime vuoden viimeisin kirjoitukseni taisi olla syksyllä ja se käsitteli muutosta. No muutoksia elämä tuo jatkuvasti. Minut se ohjasi uudelleen kohti itseni etsimistä – jälleen ja tällä kertaa yli 30-vuotiaana. Jotkut viisaat sanovat, että elämä on ikuista oppimista ja kasvamista.

Minulle elämä on ollut oman itseni toteuttamista ja siinä samalla pitkäkestoista parisuhdetta, jossa minusta tuli yli kymmenessä vuodessa me. Minä kasvoin yhdestä kahdeksi, joka oli sama kuin yksi. Ei ollut yhtä ilman toista. Nyt opettelen kasvamaan taas yhdeksi yksilöksi ja se on tuottanut yllättävän paljon päänvaivaa.

Miten aloittaa uusi sivu elämässä?

Kun se ero sitten noin 15-vuoden yhteiselon jälkeen on siinä silmien edessä ihan huomaamatta niin ei sitä osaa oikein miettiä miten haluaa tämän ”uuden alun” kokea, kyllä päivistä tulee tunteja ja tunneista selviytymistä.

Kuinka eroista sitten toivutaan? Näinkin neuvokkaaksi ihmiseksi en osaa sitä sanoa. Tuntuu, että olen vielä siellä syksyssä miettimässä kuinka tässä näin kävi? Olen kuullut useita kertoja, että aika auttaa. Tottahan se varmasti on, mutta välillä se lause tuli liian tutuksi ja väärään aikaan. Jos makaat sikiöasennossa lattialla ja ainoa tavoite on pysyä järjissä niin ei siinä ajankulku kiinnosta.

Olisin toivonut, että joku viisaampi olisi minulle jo nuorena kertonut millaista on erota ja kun siihen olisi vielä jotenkin osannut varautua niin olisiko se ollut helpompaa? Ei varmasti, ero ei ole koskaan helppoa on kyse sitten parisuhteesta, ystävyydestä tai muuten vaan luopumisesta.

Uusi vuosi, uusi minä

Minun vuosi 2018 tulee koostumaan ja on koostunut siitä, että yritän ymmärtää itseäni paremmin. Yritän olla armollinen ja ennen kaikkea tahdon löytää omat unelmani ja jatkaa niitä kohti etenemistä. Eron ei tarvitse olla kaiken loppu vaikka se siltä toisinaan tuntuukin.

Mitä minä olen oppinut erosta ja luopumisesta:

  1. Aivan turhaa yksin murehtia, älä jättäydy yksin
  2. Saa itkeä, pitää itkeä
  3. Älä upppoudu töihin vaan ihmisiin
  4. Ole kärsivällinen, anna aikaa tunteille
  5. Unohda viha, keskity rakastamaan

Armollista syksyä, rakastakaa itseänne <3

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.