VALIKKO
15.2.2016 16:05

Isolla kirkolla Hesoissa, harjoittelupaikka kotiintuomisena.

Lähdin viime perjantaina harjoittelupaikan toivossa Helsinkiin. Harvoin tulee pääkaupunkiseudulla käytyä, joten aiemmat kokemukset eksymisestä olivat päälimmäisenä mielessä. En ehtinyt edes jännittämään sitä, että olin tekemässä valtavaa muutosta minulle suhteellisen tuttuun ja turvalliseen Jyväskylä arkeen. Sanoin kuukausi taaksepäin Wordpressiä en tee, enkä Helsinkiin lähde. Universumi vastasi Challenge accepted.

Siinä minä sitten olin Kampin linja-autoasemalla utopistisen oloni kanssa. Onneksi sain kaverini oppaaksi, koska sopimani palaverin paikka vaihtui ja ilokseni aivan ihanaan Kellohalliin, Flavour Studiolle. Siinä minä sitten istuin monen upean naisen seurassa ja uskokaa tai älkää sanattomana ja hölmistyneenä noin kahden tunnin ajan. Huvittaa hieman vieläkin oma olemus. Jatkoimme siitä matkaa heidän toimistolleen, jossa palaveerasimme lisää. Olin tässä vaiheessa jo varsin tietoinen siitä, että he tahtovat minut joukkoonsa. Siltikin olin sanaton ja hölmistynyt. Tämä harjoittelupaikka tuli itselleni todellisena yllätyksenä ”vahingossa” LinkedInin kautta. Toki olen ollut aktiivinen joka suuntaan jo usean kuukauden, lähes vuoden, silti olin hämilläni.

”WordPressiä en tee, enkä Helsinkiin lähde”. Universumi vastasi Challenge accepted.

sallavaan jyväskylä

Osa teistä tietää, että kirjoittaminen on minulle harrastus ja intohimo, jota teen silloin kun siltä tuntuu. Nykyään varsin usein. Tästä eteenpäin vielä useammin. Harjoittelupaikkani on Evento-, Aromi– ja Shaker-lehtien verkkotoimittajana, lehdet kuuluvat Keskisuomalainen Oyj:n Aikakauslehtiryhmään. Eli siis aivan käsittämätön mahdollisuus! Hölmistyneenä lähdin heidän toimituksesta jatkamaan matkaa eteenpäin räntäsateessa ystäväni luokse. Harhaannuin suoralla tiellä ja kiersin vähän mutkan kautta, mutta olo oli kevyt ja huoleton.

Koko ilta meni omassa kuplassa. Kävimme loppuillan aikana Jyp-Hifk jääkiekko ottelussa, ravintolakierroksilla ja Casinolla. Luulen, että keskustelu kanssani oli sitä, että hoin etten tajua mitä tässä tapahtuu. En tosiaan tajuakaan. Maaliskuun alussa matka kohti Helsinkiä alkaa, ainakin muutamaksi kuukaudeksi. Tästä elämästä ei koskaan tiedä mihin se vie, ei koskaan Helsinkiin sanoin.  Joskus olen kuullut sanottavan, että älä koskaan sano ei koskaan.

Uusia tuulia tiedossa, pelottaa aivan tolkuttomasti ja samalla olen todella innoissani. Todistus on käsissä helmikuun lopussa ja siitä alkaa taas uusi matka tuntemattomaan. Yhden loppu on toisen alku.

Kommentit

  • Lasse

    Onneksi olkoon, Salla! Olen iloinen puolestasi. 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.