VALIKKO
24.10.2016 17:29

#kesälapselle – kuinkas siinä kävikään?

apilan kukka ja kysymys yhdessä kesä lapselle

Osa muistaa minun pohtineen viime keväänä blogissani köyhien lapsiperheiden oikeuksia ja sitä kuinka voi itse vaikuttaa. Ajatus heräsi hieman myöhään suhteessa siihen, että lasten kesäpaikat yleensä on jaettu jo toukokuussa. En ole tainnut julkaista lopullisia tuloksia tai ajatuksia muuta kuin Facebookissa, SallaVaan-sivuilla ja jotain #kesälapselle nettisivuilla.

#Kesälapselle idea oli viedä eteenpäin tietoisuutta köyhien lapsiperheiden lasten eriarvoisuudesta ja yrittää lahjoitusten kautta taata myös näille lapsille oikeus peruslapsuuteen. Asian esiintuomisella pyrittiin myös kannustamaan ihmisiä ja yrityksiä lahjoittamaan erilaisille järjestöille tai yhteisöille, jotka tukevat lasten kesäkotitoimintaa.  Lahjoituskohteena saattoi olla mikä tahansa järjestö tai yhteisö, joka tällaista kesätoimintaa koordinoi.

ida_katsoo_telkkaria

Kiitos #kesälapselle-lahjoituksista

Itse sain mukaan toimintaan Pelastakaa Lapset ryn Keski-Suomen jaoston ja he lähtivät tukemaan missiotani ja antoivat järjestää keräyksen heidän puolestaan (digikeräys ei vielä ollut mahdollinen). Mukaan lahjoituksiin lähti Laajavuoren parturi-kampaamo keräyslippaalla, Himoslomat ja CalderaSpas mökein, pelivälinein sekä ulkoporealtain. Olen todella kiitollinen heidän panoksestaan. Olen myös kiitollinen ihmisille, jotka veivät ajatusta eteenpäin, vaikkei se ollut vielä jalostunut ja kovin selkeä.

Tiedoksi: lahjoituskohteena saattoi olla myös mikä tahansa muu järjestö tai yhteisö, joka tällaista toimintaa koordinoi.

Idea on hieman saanut taas tuulta alleen (itseasiassa tässä kirjoittaessa) ja digitaalinen keräys on käynnissä tästä päivästä alkaen #kesälapselle-nimellä, Pelastakaa Lapset ryn digilippaassa. Kohteena on kotimaan lapset ja muun muassa ehkäisevä lastensuojelutyö. Uskon, että tämä on nyt sopiva väylä toistaiseksi viedä ajatusta eteenpäin. Ensi kesää ajatellen on jo joitain ajatuksia tälle missiolle ja niitä tässä iltapuhteena voin jalostaa. Ideoita otetaan myös vastaan 🙂

Ajan puute ei taida olla tekosyy?

Suhteutettuna siihen, että oma kevääni ja kesäni oli kiireisempi kuin koskaan lopputulos oli oikein hyvä. Tein kahta työtä täysipäiväisesti ja vähän ylikin niin omat resurssit kampanjoida olivat aika pienet. Siksi olen todella iloinen, että pystyin vaikuttamaan omalla tekemisellä edes muutaman lapsen ja perheen kesään. Tämä loi uskoa, että yksi ihminen voi vaikuttaa pelkästään avaamalla suunsa. Oma pienoinen rahanpuute ei saanut olla este mission eteenpäin viemisessä. Olen onnellinen, että raha ei ratkaissut tämän asian etenemistä.

#kesälapselle jatkuu koko talven, kevääseen saakka ja siinä ohella kehotan ottamaan #joululapselle-ajatuksen ja tutustumaan esimerkiksi Joulupuu-keräykseen ja Pelastakaa Lapset ryn joulukeräykseen, joka on suunnattu yrityksille.

Olen kiitollinen jos jaat #kesälapselle-digikeräystä eteenpäin, tehdään yhdessä kesä lapselle!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.