VALIKKO
25.8.2016 12:43

Levoton luonne ja ei muuksi muutu

Lopetin heinäkuussa toisen työni, joka oli tarkoituskin kestää vain kesän. Luulin, että minulle sopii 10-12 tunnin työpäivät, eivät ne täysin sopinut, vai sopiko? Olin aika ajoin todella väsynyt etten tiennyt välillä mikä päivä on ja missä olen. Kaupassa saatoin kysyä ”Missäs kaupassa me ollaan kun en nyt muista?”. Tätä työputkea edelsi työkokeilu Helsingissä ja opiskelujen loppuun saattaminen. Alkuvuosi on ollut siis kaiken kaikkiaan varsin hektinen. Nyt olen ”pysähtynyt”. Teen vain puolipäivää töitä, viikko on kestänyt kohta kuukauden. Tuntuu etten aamulla jaksa nousta, koska minulla ei ole mitään tekemistä. Yritän sanoa itselleni, että voihan sitä tehdä muutaman viikon hyvällä omatunnolla ihan puolipäivääkin töitä. Nyt ehtisin harrastaa ja aloittaa liikunnan ihan tosissaan uudelleen. Nyt energia kuluu siihen kun kuvittelen etten tee mitään.

”Missäs kaupassa me ollaan kun en nyt muista?”

kahvi_paperia

Levottomuus

En ole aiemmin tunnistanut tätä piirrettä itsessäni etten osaa olla paikoillaan. En tiedä olenko koskaan ollut tilanteessa, jossa päivään ei ole laitettu 10 tuntia ”jotain”. Eräs ystäväni sanoi minulle joskus ”Toivon, että saat pian tavallisen työpaikan ettet olisi noin kiireinen enää. Sullehan pitää varata aika”. Tämä siis varmasti kuvastaa jollain tapaa luonnettani olla paikoillaan. Vai onko tämä levottomuus vain jälkitauti siitä hektisyydestä joka on ollut elämässäni läsnä viimeisen vuoden tai jopa useamman vuoden.

”Toivon, että saat pian tavallisen työpaikan ettet olisi noin kiireinen enää. Sullehan pitää varata aika”.

Kun olin tiheään kiinni työelämässä ja tein töitä maanantai-perjantai, kahdeksan tuntia päivässä niin tiesin kotiin mennessä loppupäivän olevan vapaa. Nyt tuntuu, että en ole vapaalla koskaan. Aina tavoittelemassa jotain ja aina pitäisi tehdä enemmän. Varmaan viisasta antaa vaan viikkojen kulua ja keksiä harrastus, pian.

Note to self: Onko keskittymiskyky hukassa? Aivotutkija kertoo, miten voit parantaa sitä, @Kodin Kuvalehti.

Nyt kun julkaisen tätä artikkelia, tiedän jääväni työttömäksi viikon kuluttua. Mitäs sitten teen?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.