VALIKKO
7.4.2017 16:00

Terveiset tienpäältä – matkustelu lisää hyvinvointia

Reissuelämästä, reissuelämään

Matkustelu on ollut avainasemassa viimeiset kolme viikkoa minun elämässä. Toissa viikolla olin Tallinnassa pikalomalla katsomassa Haloo Helsinkiä, viime viikolla YleX parasta ennen -risteilyllä – Tallinnassa. Nyt matkaan kohti Paljakkaa, eli Kajaanista jotain 60km johonkin 😃 Menen pilkkikisoihin ja tahdon voittaa mönkijän.

haloo_helsinki_tallinna_matkailu

Vannoin viimevuonna kun Helsinkiin matkustelu ja reissutyöt loppuivat, että nyt en järjestele enää itselleni tällaista. Näköjään se veri vetää joka suuntaan ja paikalla olo on lähes mahdotonta. Koska onhan se ihan totta, että reissussa rähjääntyy ja niiden jälkeen on väsynyt, ainakin fyysisesti. Pakko kuitenkin suitsuttaa ja puhua sen henkisen hyvinvoinnin puolesta.

Henkinen hyvinvointi rakentuu palikoista

Jokainen meistä nauttii ja rentoutuu tavallaan. Itsellänikin se vaihtelee kovasti, joskus keikka joskus kirja, mökki tai kirjoittaminen. Nyt huomaan, että vaikka valitan ”pitikö taas tällainen reissu järjestää” niin kyllä mieli vain on virkeämpi. Nykyään panostan todella paljon töihin ja haluan tulla siellä paremmaksi. Välllä kuitenkin ajattelen, että en voi hallita kaikkia osa-alueita elämässä kovin täydellisesti tai en hallitse ajankäyttöä. Toki on asioita joihin en voi aina itse vaikuttaa. Reissailuun aikalailla voin. Tunnen kuitenkin huonoa omatuntoa kun ajattelen, että en ole ystäville tai perheelle tarpeeksi läsnä. En vain kaikille ehdi tasapuolisesti, tai sitten taas ylianalysoin. parasta ennen risteily airaksinen

Nämä minilomaset, reissut ja matkustelu vaan tekee minut kuitenkin niin iloiseksi. Näihin reissuihin tietty suuressa osin liittyy ystävät, en minä yksin täällä suhuta menemään. Pidemmänpäälle olen maailman huonoin yksinolija. Toisinaan vaan tuntuu, että onko meno liian kova joka suuntaan? Jos on niin ehkä se henkinenkin hyvinvointi ei olisi tätä luokkaa. Alan olla taas virkeä, johan melkein vuosi meni talviunessa. Uskon, että me ihmiset keräämme energiaa myös toisista ihmisistä ja maisemista, siksi pidän viisaana sitä, että pyrkii  välillä poistumaan sieltä arjesta. (ei ehkä ihan näin usein kun minä nyt 🙂 )

Kannustan: tehkää minilomia, hypätkää ulos kuplasta, herätkää kevääseen. Autosta katsottuna kevät on jo täällä ja joutsenetkin ovat päässeet jaloilleen, eiköhän me ihmiset perässä.

Nelostie hiljenee ja matka kohti Paljakkapilkkiä jatkuu, mukavaa viikonloppua!

autossa_maisema_joutsenet sallavaan

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.