VALIKKO
3.12.2016 12:02

Musiikki repii ja musiikki pelastaa

musiikki_rhcp_keikka_hartwall

Kuva: RHCP Hartwallin keikka

Olin viime viikonloppuna Vesterinen Yhtyeineen keikailla Keuruulla. Miljöö oli upea vanha kivinavetta Pappilan Taverna. Siellä mieleeni palasi taas se kuinka rakastan musiikkia. Musiikki liikuttaa ja musiikki yhdistää samankaltaisia ja jopa erilaisia ihmisiä yhdeksi ihmisaallokoksi. Meinasin olla kirjoittamatta tästä aiheesta, mutta on hyvä muistaa tätä blogiakin näin joulun alla 🙂

Itse rakastan musiikissa lyriikoita ja niitä pieniä ja suuria viestejä joita yksi kappale voi parhaimmillaan sisältää. Suosikki kirjoittajiani on Juice, Elli Haloo, Chisu, Toni Wirtanen ja Tero Vesterinen. Tässä on vain toki murto-osa. Voisin mainita kyllä vielä Gösta Sundqvistin. Itselleni musiikki on väline tunteiden käsittelyyn, samoin kuin kirjoittaminen. Joku osaa vain pukea sanoiksi sen mitä itse ei osaa sanoa, se on niin upea tunne.

Musiikki liikuttaa

Lähes jokaisella on jokin kappale, joka on ollut läsnä elämän jossain tärkeässä tilanteessa tai liittyy tärkeään ihmiseen, jopa menetykseen. Itse olen varsin tunteella elävä ihminen, joten musiikki saa minut välillä hyvinkin liikuttuneeksi ja pystyn yhden kappaleen aikana kokemaan koko elämän kirjon. Olen joskus sanonut, että minua liikuttaa musiikki pitää paikoillaan kirjoittaminen. Liikuttaa sanan kaikissa merkityksissä, ilona, suruna ja fyysisesti. Tanssija en ole, mutta musiikin perässä juoksen paikasta toiseen.

Omassa elämässäni musiikki on repinyt rikki haavoja ja korjannut. Erityisesti korjannut ja tuonut elämään upeita hetkiä, joihin liittyy myös ystävyyttä. Se tunne kun ollaan sovittu, että yhdessä mennään keikalle ja ennen keikkaa saatetaan fiilistellä uutta levyä, se tunne on ihana. Vaikka musiikko on läsnä niinä heikkoina hetkinä tulisi muistaa sen yhdistävä voima. Väliähän ei ole sillä kuka tykkää mistäkin vaan se tunne mitä se saa aikaan.

Tämän kaiken myötä kannustan kaikkia, käykää keikoilla, ostakaa vielä levyjä ja luukuttakaa suosikkianne kaikista kanavista. Näin musiikin tekijät pysyvät hengissä ja jatkossa ainakin minä saan hengittää.

tero_vesterinen_sallavaan

En osannut päättä näyttääkö peukkua vai peacee, kuvassa lopputulos.

Muistakaa näin joulun alla:

”Näillä kulmilla ei kukaan pelkää kuolemaa, näillä kulmilla jokainen kersa syödä saa, näillä kulmilla on monta syytä juhlintaan. Vois olla paljon pahempaa.” – Vesterinen yhtyeineen, Kapina on pilalla.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.