VALIKKO
13.2.2018 18:53

Ole ystävä itsellesi

onnellinen nainen

Hyvän olon vaaliminen

Olen viimeiset vuodet tai ainakin 10 niistä viettänyt ystävänpäivänä parisuhteen vuosipäivää, kuten voisi sanoa parhaan ystävän kanssa. Tänä vuonna en sitä samassa muodossa enää vietä ja tottakai pohdin päivän merkitystä itselleni uudelleen. ”Yksin” vietetty ystävänpäivä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että minulla on toinen toistaan upeampia ystäviä, jotka ovat olleet tukenani viimeaikoina ja tulevat olemaan jatkossakin. Kiitos heille siitä <3

Haastavinta kaikessa ihmissuhteiden ylläpidossa ja vaalimisessa kuitenkin minulle itselleni on oman henkilökohtaisen hyvänolon vaaliminen. Minusta kaiken perusta on se, että ihminen voi itse hyvin, tällöin hän on parhaimmillaan myös muille.

Itsensä hyväksyminen

Uskon, että kaikkien ihmissuhteiden taustalla on jokaisen henkilökohtainen minäkuva ja oma identiteetti. Nämä määrittävät paljon sitä, mitä annamme itsestämme muille. Minun tulee välillä oltua ihan todella sinut itseni kanssa ja silloin koenkin olevani parhaimmillani – oikeastaan kaikessa.  Suurimmaksi osaksi kuitenkin kamppailen itseni kanssa jatkuvasti. En koe, että riitän tällaisena, olen aina vääränlainen, samalla järki kuitenkin huutaa, että hell yeah riität!

Välillä tuntuu, että itsensä hyväksyminen ja itselleen ystävänä tai ystävällisenä oleminen on kaikista vaikeinta. Mieli ailahtelee vuosittain, viikottain ja joskus päivittäin. Yhtenä päivänä on liian lihava, toisena on rumat hiukset ja kolmantena on paska työssään – kaiken huippuna jostain löytää sen paskan ihmisenkin. Siinä itseinhon keskellä ajautuu sanomaan itselleen aika rumia asioita, kokee ettei ansaitse ketään tai mitään, pitäisi olla yksin. Miksi pitää olla niin julma itselleen?

Tulin pohtineeksi tässä, että sanoisiko niitä asioita joita oma pääkoppani huutelee jollekin toiselle? Olisinko valmis sättimään ja arvostelemaan ystäväni onnistumisia tai epäonnistumisia? Olisiko ystäväni hiusten värillä tai kampauksen mallilla oikeasti väliä? Kun ystäväni kamppailee itsensä kanssa niin sanoisinko, että hänen on parempi olla vain yksin ja selvittää ajatuksensa yksin?

Vastaan: No EN! Siksi tänä vuonna ystävänpäivänä minun ja jokaisen itseään sättivän ihmisen olisi parasta nyt muistaa tärkein, eli olla ystävä itselleen!

Rakkautta <3

Tutustu myös aikaisempaan kirjoitukseen itsetunnosta: Ruma Ankanpoikanen.

Artikkelikuva: Pixabay

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.