VALIKKO
9.2.2016 09:39

Olenko minä sieluton monsteri?

Kävimme illalla lyhyen keskustelun kotona, joka sai minut vetämään kourallisen herneitä nenään. Mietin, että olenko aivan sieluton monsteri?Puhelin_2015 331

En avaa sitä sen yksityiskohtaisemmin, ei sillä väliä kuka oli oikeassa. Se laittoi minut vaan ajattelemaan, tässä sadan kilsan tuntivauhdin ohella. Kun olen vuoden pyrkinyt tähän päämäärään valmistua uuteen ammattiin, nii olenko unohtanut kaikki muut ja ennen kaikkea itseni. Keskustelu pohjautui siihen millainen olin ennen.

Millainen siis olin ennen? Tein asioita, joita joku muu odotti minulta. Tein töitä sata lasissa. Säästin aina mahdollisiin ehkä tuleviin laskuihin, loma ei ollut vaihtoehto. Tein töitä missä tiesin, että minua vain saatetaan käyttää hyväksi, koska en osaa kieltäytyä. Urheilin, mutta en välittänyt terveydestäni, vihasin peilikuvaa. Tein paljon palveluksia, enkä odottanut koskaan vastapalvelusta tai uskaltanut pyytää apua.  Menin kaikkiin kissanristiäisiin, vaikka olin hurjan väsynyt. Pelkäsin, että minusta ei pidetä jos sanon ei. En halunnut suututtaa ketään. Olin ”joo joo” ihminen. Olin tyytyväinen, en kovin onnellinen. Mikään ei tuntunut miltään.

Entä nyt? Olen vieläkin ”joo joo” ihminen, mutta teen asioita jotka tuntuvat minusta hyvältä. Sanon joo vain silkasta innostumisesta.  Viime vuosi on menty sata lasissa, mutta on ollut haasteita joita saavuttaa. En yritä enää olla kaikkialla vaan yritän olla läsnä silloin kun olen. Toivon, että läheiseni näkevät samoin ja he tietävät, että olen läsnä heti kun tarvitsee. Tällä hetkellä ei ole edes säästössä pahan päivän varalle ja uskallan haaveilla ulkomaanmatkasta, rantakuntokin on vain korvien välissä oleva pirulainen. Tällähetkellä tunnen. Tunnen, että oikeasti olen elossa.

Mietin vuotta taaksepäin niin en osannut ajatella millaista on oppia aivan uusia asioita. Haastavaa, stressaavaa, mutta niin palkitsevaa. Onhan se pelottavaa jättää kaikki missä on hyvä ja mitä osaa, mutta kun hintana on terveys on se järkevää. Olenhan minä nytkin ollut väsynyt ja stressaantunut. Kuka ei olisi kun laittaa itsensä kokonaan peliin ja tekee kellonympäri töitä, aloittaen jostain mistä ei ole mitään hajua. Toki se muuttaa käytöstäkin ja varmasti joskus tulee sanottua rumasti. Nyt olen sentään oppinut sanomaan ja avaamaan suuni. Ennen meni energia siihen, etten ollut samaa mieltä ja keskityin nielemään kyyneleet kun niin ärsytti.

En tiedä olenko naiivi, mutta mielestäni elämässä pitää tehdä asioita jotka tekevät onnelliseksi. Ei kaiken tarvitse olla helppoa ja kaikkien ei tarvitse pitää siitä. Toki toivon, etten tee tätä ”taidetrippiäni” muiden kustannuksella ja olemalla sieluton monsteri. Minusta tuntui vain vuosi sitten, että nyt on minun vuoroni. Mielestäni minulla ei ole anteeksipyydettävää, koska olen väsynyt, mutta onnellinen.

Ja se mitä tulee urheiluun, niin nousen tästä penkistä kunhan huomenna valmistun.

(Kiitos Millalle, että opetti parhaan sanan ikinä: sieluton monsteri 🙂 )

 

Kommentit

 • Nimetön Pia

  Pistikö se miettimään asioita todenteolla? Harvoin mikään palaute tyhjästä syntyy, valitettavasti =(

   0
  • SallaVaan

   Pisti miettimään. Palaute kumpuaa aina jostain, mutta ei se tässä suhteessa ollut valitettavaa, oli hyvä pysähtyä. Oma reaktio vaan alkoi mietityttää. Toisinaan ihmiset sanoo asioita puolin ja toisin joita ei tarkoita. Valtakunnassa kaikki hyvin 🙂

    0
 • Sanna täti

  Oi Salla … Ihanasti kirjoitettu 🙂

   0
 • Lasse

  Taidat sä Salla olla aivan sieluton monsteri, mutta älä välitä, samanlainen taitaa tuijottaa mua tuolta peilistäni 😀 Olen iloinen puolestasi, että osasit jättää sellaisen liiallisen ”joojoo”-elämän ja tarpeettoman muiden miellyttämisen. Tuntui varmasti hyvältä, tiedän kokemuksesta.

  Hyvää ystävänpäivää 🙂

   0
  • SallaVaan

   Hahaa 😀 Ihan hyvä olla vähän sieluton monsteri välillä. Myöhästyneet ystävänpäivät täältä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.