VALIKKO
18.3.2016 20:59

Sydämet somessa

Jokainen meistä luultavasti joskus havaitsee sydämiä ystävänsä Facebook-seinällä tai sydäntulvan muualla somessa. Syitä sydänvanalle riittää. Jollain on syntymäpäivät, joku jakaa kuvan lapsestaan tai kertoo saaneensa hyviä uutisia. Itse olen havainnut, että suru-uutisen keskellä some täyttyy sydänvirrasta. Vain sydämistä, ei välttämättä edes sanoja.

Jotkut pitävät somea ”kylmänä” viesti-alustana ja ajattelee, että kortti olisi kivempi tai aina voi soittaa. Uskallan olla tässä suhteessa eri mieltä. Suru-uutisen julkaisija tahtoo, että hänen olonsa tiedustetaan. Ei huomionhakuisesti vaan niin, että saadaan ympärille ne ihmiset, jotka ymmärtävät ja elävät mukana. Tahdotaan jakaa tunnetta. Sama pätee ilo-uutiseen. Sydänvirta somessa on osoitus ystävien olevan läsnä, olevan siinä ja lähettävän voimaa virtuaalisesti. Jopa minuuttien tai sekunttien jälkeen julkaisusta. Lähellä on heti joku joka jakaa tunteesi.

Sydämen takana on ihminen

Minun täytyy sanoa, että somen sydämet tuntuu oikeasti hyvältä ja välittäminen välittyy. Me olemme suurin osa somessa omana itsenämme, ihmisenä. En sano, että some korvaa ihmisen, vaan korostan tunteen jakamisen tunnetta. Mikään ei tietenkään poista meiltä tarvetta kertoa läheisillemme asioista kasvotusten. Meillä on täysi oikeus sanoa tunteet myös somessa, tietenkin toista kunnioittaen. Se, että avaat somessa elämääsi ei poista fyysisestä ympäristöstäsi ketään, eikä vähennä läheisyyden tarvetta. Jos some seinäsi on täynnä sydämiä, sinulla on suuri joukko ihmisiä jotka ovat tukenasi niin hyvässä kuin pahassakin. Eikö ajatus siitä tunnukin lohdulliselta.

Somessa sydämet eivät ole kylmiä, jokaisen jonka seinä täytyy sydänvirrasta tietää, että ei ole yksin. Sydän somessa voi olla sanojakin tärkeämpi ele.

Jokainen joka tänään tarvitsee sydämen: <3

Kommentit

  • Tuija

    Salla, olet ytimessä <3

     0
  • Nimetön Milla

    Hienosti puettu sanoiksi, itse olen ajatellut aivan samoin. Jos jaan sydämen niin todella tarkoitan sitä. Kiitos

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.