VALIKKO

Sarpe Diem

28.9.2019 13:08

Luonnon lumoa: Jääskelän luontopolku

Välillä tulee sellainen olo että tarvitsee happea, tarvitsee luonto, tarvitsee perspektiiviä ja tarvitsee puunhalausta. Täydellinen paikka näihin kaikkiin sijaitsee 17 km Jyväskylästä – Vaajakoskeella Jääskelässä.

Ennen Jääskeläntilaa on P-paikka, jonka välittömästä läheisyydestä lähtee Luontopolku hyvillä viitoilla ja merkinnöillä. Koko polku on noin 3 – 4 km ja se on helppokulkuista. Tänä syksyisenä kuivana lauantaina juuri sitä mitä etsin, halusin ja tarvitsin.

 

Polun varrella oli tiheää metsää – kuusikankaita. Polulla löytyi merkkejä mäyrästä – oli tainnut syödä puolukoita 🙂 ja tikka säikäytti muutaman kerran kovalla töminällään – tok tok tok kaikui ihanan rauhallisessa ja hiljaisessa hetkessä.

Aina ei tarvitse lähteä useiden tuntien reissuun vaan ihan tosi ihania ja rauhoittavia paikkoja löytyy keski-suomesta useita kymmeniä. Onneksi on google, onneksi on netti ja onneksi on blogit mistä löytyy helposti neuvot, ohjeet ja suositukset. On tosi hienoa että on tahoja jotka pitää näitä luontokohteita kunnossa ja huolehtii punaisista merkeistä puissa ja viitoista. Arvostan.

Noin puolessa välissä polkua aukeaa vaikuttava muinaisranta, Mäyrärannan pirunpelto.

Tässä kohdassa velloi aikanaan Päijänteen aallot – paikka on noin 100 metriä merenpinnan yläpuolella. Breathe in good stuff – Breathe out bullshit. OMMMMMM. Ihana paikka!

 

Toivottavasti sait näistä kuvista insipiraation lähteä luonnonhelmaan. Ainakaan et menetä mitään jos kokeilet. Minä sain tästä parin tunnin reissusta happea, perspektiiviä ja rauhaa. Ja sitähän mä halusin – energiaa ja puunhalausta!

Kommentit

 • Nimetön Nimetön

  Pitäs olla sämpylät tai pullat mukana jotka vois heittää karhulle jos sattuu tuleen vastaan! Karhu on makean perään.

   2
  • Sarpe Diem

   Eväät on ehdoton edellytys onnistuneelle luontoretkelle!

    1
 • Näyttää ihanalta paikalta! Suomen luonto on suuri aarre ja luontopolut ihania! Luonnon keskellä on niin rauhoittavaa olla tarvittaessa

   1
  • Sarpe Diem

   Ja ihan niin uskomatonta miten hienoja paikkoja löytyy tosi läheltä. Itse olen aiemmin aina matkustanut maailman ääriin, mutta ihan viime vuosina tajunnut näitten luonnonpuistojen ja polkujen viehätyksen!

    0
 • Syksy on ihanaa aikaa retkeillä. Ei ötököitä, saattaa jopa olla lämmin mutta silti niin raikas ilma. Pitääpä katsoa huominen säätiedotus: jospa sitä lähtisi taas retkeilemään.

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.