VALIKKO
10.5.2019 16:37

5 työtä, joita en koskaan haluaisi tehdä

Hyvää perjantaita jokaiselle! Tänään minä ajattelin kertoa teille viisi työtä, joita en haluaisi  tehdä. Voi olla hyvin mahdollista, että joskus ”vihaamani” työ onkin suosikkini. Arvostan kaikkea rehellistä työtä, mutta jotkut eivät sovi kaikkiin ammatteihin. Minulla on paljon tiedossa ammatteja, joita en haluaisi tehdä, mutta tässä listauksessa on vain viisi. Listasta olisi tullut erittäin pitkä, jos joutuisin mainitsemaan jokaisen työn, jossa täytyy olla korkealla. Arvasit oikein, minä pelkään korkeita paikkoja.

Voi olla, että teen jossain vaiheessa toisen osan, jossa keskityn töihin, joita en voisi tehdä pelkojen takia. Pidemmittä puheitta, eiköhän aloiteta:


Rakennusmies: Arvostan tätä työtä kovasti, mutta minun on vaikea kuvitella, että voisin tehdä työkseni rakentamista. Myönnän, etten ole fyysisesti kovin vahva, joten painavien taakkojen käsittely saattaisi aiheuttaa paljon ongelmia minulle ja minulla on myös astma, joka todennäköisesti aiheuttaisi jatkuvaa sairastelua pölyhaitan takia.

Minä olen myös erittäin kömpelö, joten todennäköisesti liukastuisin jatkuvasti.  Joka vuosi minulle tapahtuu lieviä nyrjähdyksiä yliliikkuvien nivelten vuoksi.

Siivooja: Sanon vielä yhden kerran, että arvostan jokaista työtä. Eniten minua todennäköisesti ärsyttäisi siivoustyössä, jos joutuisin siivoomaan samassa paikassa päivästä toiseen. Olen myös kuullut kavereilta, että työajat ovat hirveät ja palkka huono.

Haluaisin olla työyhteisössä ja minusta tuntuu, että siivoojilla ei sellaista ole. Työ vaikuttaa myös sellaiselta, että se on aina sitä samaa. Olen myös huono siivoamaan kotona, joten voisin vain kuvitella, että miten paljon saisin siivottua jos joutuisin siivoomaan jonkun kaupan.

Puhelinmyyjä: Omasta mielestäni puhelinmyyjänä oleminen olisi hyvin stressaavaa. Harvoin tässä työssä on kiinteää tuntipalkkaa, vaan provisio, joka tarkoittaa sitä jos et saa myytyä tuotteita tietyssä ajassa, ei saa palkkaakaan. Jos osaa myydä hyvin niin saattaa palkka olla useita tonneja, mutta minä en osaa myydä!

Voisin väittää, että puhelinmyynti on yksi vaikeimmista töistä, sillä siinä on myyjän osattava myydä tuote ostajalle, jolla tuskin on mitään ostohaluja myyjän soittaessa.

Poliisi: Lapsena minun haaveammatti oli poliisi. Tykkään auttaa ihmisiä, mutta samalla poliisin työssä joutuu kohtaamaan muiden ihmisten surua ja kärsimystä. Uskon myös, että minulta loppuisi hyvin nopeasti motivaatio jos joutuisin jatkuvasti olla tekemisissä humalaisten kanssa.

Opettaja: En kestä huonosti käyttäytyviä oppilaita. Minulla on erittäin huono kuri, joten minulla tuottaisi ongelmia saada 25 oppilasta käyttäytymään kunnolla oppitunnillani. Ehkä eniten minua ärsyttäisi opettajan työssä, että joutuisin vapaa-ajallakin vastailemaan vanhempien Wilma-viesteihin, tarkistaa kokeita, suunnitella seuraavaa päivää ja niin edelleen.

Onko sinulla tiedossa työ, jota et ikinä haluaisi tehdä?

Kommentit

 • Sini

  Tosi kiinnostava postaus, sulta tulee tosi mielenkiintoisia ja erilaisia postauksia! Puhelinmyyjään voin täysin samaistua! Toki jos olisi aivan pakkorako, niin ehkä sitä jonkin aikaa tekisi, mutta ei kyllä kovin kauaa. Itse olen nyt tehnyt pienimuotoisesti siivoushommia ja niihin en ole kyllästynyt, koska joka päivä on eri paikka missä siivota. Toki jos olisi esimerkiksi hotellisiivooja ja siivoaisi joka päivä samat huoneet, niin se alkaisi luultavasti puuduttamaan jossain vaiheessa 😀

  Itse en pystyisi olemaan lähihoitaja. Arvostan työtä kovasti, mutta olen vain niin herkkä, etten pysty olemaan luotettava tukipilari hoitoa tarvitseville ihmisille. Olin pari kesää sitten kesätöissä hoitokodissa, mutta se piti jättää kesken, koska joka työpäivän jälkeen vain itkin sen takia. Onneksi kuitenkin koin sen, koska nyt tiedän varmasti, mihin ammattiin minusta ei ole!

   0
  • Severi Suominen

   Kiitoksia paljon palautteesta! ☺️❤️ Sinullakin on myös erittäin mielenkiintoisia postauksia! Itse ajattelin lähteväni puhelinmyyjäksi pari vuotta sitten, mutta tajusin nopeasti ettei minusta olisi siihen, koska minua alkaisi stressaa provision takia nopeasti. Kyllä sen tuntipalkan täytyy olla. Jännä, että minulla on ollut noin väärä käsitys siivoustyöstä, kiitos selvennyksestä! ☺️

   Minustakaan tuskin olisi lähihoitajaksi, kun minun on vaikea olla myös tuntemattoman ihmisen tukipilari. Ymmärrän siis täysin, kun et pystynyt olemaan siellä töissä.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.