VALIKKO
19.4.2019 23:29

Aloitin aikuislukion

 

Viime blogipostauksessa kerroin aloittaneeni aikuislukion. Monet tulivat sanomaan Snapchatissa, että minun täytyy tehdä aikuislukiosta blogipostauksen, joten nyt minä teen lyhyen ”ensikokemus” -blogipostauksen.

Aloitin Jyväskylän aikuislukiossa opiskelemaan yhteiskuntaa ja filosofiaa, lisäksi minulla on nettikurssina uskonto. Voin jo tässä vaiheessa sanoa, että aikuislukiossa opiskelu on hyvin itsenäistä. Meille annettiin tehtäväpaketit, jotka on pakko tehdä toukokuun loppuun mennessä, jotta saa kurssiarvosanan. Nettikurssista en osaa vielä sanoa juuri mitään, kun minulle ei ole tullut tietoja, että miten pääsen suorittamaan kurssia.

Olen opiskellut pari kertaa lukiossa, mutta kummallakin kerralla jätin sen kesken. Ensimmäisen kerran opiskelin lukiossa vuonna 2017 kaksoistutkintona media-alalla. Lopetin media-alalla, jonka seurauksena lopetin myös lukion. Seuraavan kerran opiskelin lukiossa 2018 syksyllä kaksoistutkintolaisten kanssa. Lopetin lukion jälleen kerran, koska sairastelin hyvin paljon ja jäin muita pahasti jälkeen.

Ajattelin, että aikuislukio voisi sopia minulle, koska päivisin aikani menee blogi- ja verkostobisnekseen. Aikuislukiossa päivät alkavat 17:00 aikoihin ja päättyy 20:40. Ensimmäinen päivä oli rankka, kun en ole tottunut olemaan ”yömyöhään” missään, mutta saa nähdä miten ensi viikolla sujuu iltaopiskelu. 🙂 Lähtökohtaisesti pidän enemmän iltaopiskelusta, koska tykkään nukkua aamuisin pitkään.

Aloitin aikuislukion kevyesti, sillä haluan ensin tarkkailla, että miten pärjään ja tarkoituksena olisi syksyllä ottaa enemmän kursseja, joita opiskella.


Yllätyin, että aikuislukiossa on kaiken ikäisiä ihmisiä. Odotin kaikkien olevan 18-30-vuotiaita, mutta selvisi, että joukossa on myös monia yli 50-vuotiaita. Lisäksi minusta oli hieman outoa, kun kukaan ei tuntenut toisia, kun esimerkiksi päivälukiossa kaikki tuntevat toisensa.

Kerron myöhemmin enemmän aikuislukiosta, sillä en vielä tässä vaiheessa osaa sanoa juuri mitään. Pystyn sen verran sanomaan, että aikuislukio sopii sinulle, jos pidät enemmän iltaopiskelusta tai jos olet töissä päivisin, mutta haluat opiskella. Toistaiseksi olen pitänyt enemmän aikuislukion itsenäisestä opiskelusta, sillä haluan edetä omaan tahtiin, eikä ottaa stressiä siitä, että pysyy muiden mukana.

Oletko sinä opiskellut lukiossa? 🙂

 

Kommentit

 • Maria

  Opiskelin lukiossa peruskoulun jälkeen noin pari kuukautta, kun tajusin ettei se ollut minun juttuni. Olen jo 21-vuotias, enkä edelleenkään tiedä mikä minusta tulee ”isona”. Olen yrittänyt opiskella kaikkia vähänkin kiinnostavia aloja, mutta nekin on jäänyt kesken, kun ei riitä motivaatio. Seuraavaksi pyrin merkonomiksi, vaikka minusta tuntyy nyt jo ettei minulla ole tarpeeksi kiinnostusta kyseistä alaa kohtaan.

   0
  • Severi

   Vou, harmin paikka ettet ole löytänyt vielä sitä oikeaa alaa.. Toivottavasti merkonomi -opinnot kiinnostavat sinua! 🙂 Olet vasta nuori, joten sinulla on vielä aikaa löytää se oikea paikka! 🙂 Tsemppiä sinulle tulevaisuuteen! <3

    0
 • Eeva

  Onnea aikuislukioon ja toivottavasti menee hyvin! 🙂

   0
  • Severi

   Kiitos paljon! <3

    0
 • Severi

  Kuulostaa hyvältä ja toivottavasti löydät itsellesi hyvän työpaikan! 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.