VALIKKO
20.6.2019 12:26

Faktoja kissoista

Moi! ūüôā Tiesittek√∂, ett√§ meid√§n perheell√§ on my√∂s kissa? Meid√§n kissa on nimelt√§√§n Manu, joka on 14-vuotias. T√§ll√§ hetkell√§ Manu nauttii Auringon l√§mm√∂st√§ ulkona ja kiipeilee puissa. Ei uskoisi, ett√§ Manu olisi jo yli 14-vuotias, kun on edelleen villi. V√§lill√§ Manu osaa k√§yd√§ hermoihin, kun sy√∂ kaiken p√∂yd√§lt√§ ja repii huonekaluja, mutta onneksi Manu osaa my√∂s k√§ytt√§yty√§ kiltisti.

Kun joskus omilleni muutan, tulen todennäköisesti ostamaan itselleni kissan tai koiran.

Minkälaisia kissoja teillä on?

 

Faktoja kissoista

1. Jos kissa sihisee, se ei ole hyökkäämässä, vaan puolustamassa. Kissa sihisee pelosta, stressistä tai epämukavasta tilanteesta.

2. Kissanminttu aiheuttaa samanlaisen vaikutuksen kissoissa kuin marihuana aiheuttaa ihmisissä. Silti yli puolet maailman kissaeläimistä ei reagoi kissanminttuun, eivätkä tiedemiehet tiedä, miksi jotkut kissat menevät hulluiksi kissanmintun takia.

3. Kissat käyttävät 30% päivästään karvojen hoitamiseen. Tähän on syy, joka on: kissat haluavat säilyttää oman tuoksun, jäähdyttää kehoa, edistää verenkiertoa ja karvat pysyvät paremmassa kunnossa.

4. Ben Rea rakasti kissaansa Blackieä niin paljon, että kun Ben Rea kuoli vuonna 1988, jätti hän suurimman osan omaisuudestaan (13 miljoonaa dollaria) kissallensa. Rahat jaettiin lopulta kolmen kissan hyväntekeväisyysjärjestön kesken.

5. Arvioiden mukaan kissa pystyy tuottamaan yli 100 erilaista ääntä, kun koirat pystyvät tekemään noin 10.

6. Espanjan paavi Innocent VIII tuomitsi kissat pahoiksi hengiksi ja tämän seurauksena tuhansia kissoja tapettiin. Tämä kostautui nopeasti, sillä kissojen katoamisen takia rotat levisivät, mikä pahensi musta surman leviämistä.

7. Ensimmäinen kissa avaruudessa oli ranskalainen, nimeltään Felicette. Vuonna 1963 Ranska halusi selvittää, että miten kissa pärjäisi avaruudessa, joten matkan ajan kissan neurologisia signaaleja seurattiin Maassa. Kissa selviytyi onneksi matkasta.

8. Monet egyptiläiset palvoivat Bastia -nimistä jumalatarta, jolla oli naisen ruumis ja kissan pää.

9. Kissoilla on ihmisiä parempi ja huonompi näkö. Kissat näkevät paljon enemmän asioita hämärässä, kuin ihmiset, mutta näkevät huonommin värejä. Tutkijat uskovat, että kissat näkevät nurmikon olevan punainen.

10. Kissoilla on erinomainen hajuaisti, sillä australialaiset tutkijat laittoivat lappusiin hiiren hajua ja kissa haistoi kuuden päivän jälkeenkin vielä saman hajun. Kissojen makuaisti ei ole kovin hyvä, sillä kissoilta puuttuu makean aistimiseen tarvittavat reseptorit (eli kissat ei maista makeaa!)

Lähteet: Discovermagazine, Mentalfloss, Factretriever ja Purina

Parhaat fakta -aiheiset postaukset:

Karmivia faktoja

Maailman omituisimmat lait

Viisi julmaa kidutusvälinettä

Selvittämättömät murhat

Omituisia sairauksia

Faktoja Instagramista

15 faktaa ihmiskehosta

Omituisia faktoja

Mit√§ tykk√§sit faktoista? ūüôā

 

Kommentit

 • Nimet√∂n Potilas

  lisää näitä! oli mielen kiintoisia.

   0
 • Ansku

  Lisää kissafaktoja! Ja hei muuten, onko korat tuttu rotu? Meiltä nimittäin löytyy kaksi koratia.

   0
  • Severi Suominen

   Lis√§√§ on tulossa hein√§kuun aikana! ūüôā Kiva, jos tykk√§sit! Koirat on tuttu rotu, sill√§ meid√§n perheell√§ on kaksi koiraa (k√§√§pi√∂snautseri ja labrarodinnoutaja). Tein pari p√§iv√§√§ sitten my√∂s koirista faktoja, eli jos kiinnostaa niin t√§ss√§ on linkki: https://www.stoori.fi/severisuominen/faktoja-koirista/

    1
   • Ansku

    Nyt piti tarkistaa, oliko automaattikorjaus muuttanut sanan. Meillä ei siis ole koiraa vaan KORAT.

     0
    • Severi Suominen

     Oho! Hupsista, luin mieless√§ni v√§√§rin.. Laitetaan v√§symyksen piikkiin! ūüėÄ Jos en aivan v√§√§rin muista niin minun kaverillani on korat -rotuinen kissa, mutta itsell√§ni ei ole mit√§√§n tietoa niist√§. Ainakin Googlen perusteella ovat upeita kissoja!

      1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.