VALIKKO
19.5.2019 08:32

Iltapyöräily

Hei! Päätin eilen (18.5.) lähteä iltapyöräilemään, koska oli lämmin ilta ja upea kuutamo. En ole vielä kertaakaan ajanut pimeässä, koska olen halunnut rauhassa opetella ajamista liikenteessä valoisassa. Nyt tuli sen verran suuri hinku päästä valokuvailemaan, että oli pakko hakea sähköpyörä latauksesta ja lähteä polkemaan lähitienoille.

Ensin en ottanut heijastinliiviä mukaan, kun oli hieman valoisaa, mutta hetken kuluttua minun oli palattava takaisin kotiin, koska alkoi hämärtämään enemmän. Hain heijastinliivin ja lampun pyörääni – nyt pitäisi olla myös turvallista ajaa pimeässä. Hieman minua pelotti ajaa hämärässä, koska oli lauantai-ilta ja mietin, että miten moni autoilija ajaa humalassa. Pelko on aiheellinen, sillä se on hiekkatie, jota monet käyttävät, kun siellä ei ole valvontaa, jonka seurauksena liikennerikolliset käyttävät sitä hyödyksi.

Huomasin, että iltapyöräilystä voisi tulla minulle uusi tapa, jolla voisin ladata omat akut täyteen. Oli erittäin rentouttavaa ajaa pimeässä ja nauttia luonnon pimentymisestä. <3

Uskomatonta, mutta totta: olen pärjännyt ilman julkista liikennettä jo pari kuukautta (jos ei lasketa Tallinnaan matkustamista!) Sähköpyörälläni olen saanut hoidettua tärkeät matkat, kuten shoppailun, opiskelun ja vapaa-ajan hulluttelun. Todennäköisesti tulen koko kesän liikkumaan alle 30 kilometrin matkat pyörälläni – ainakin niin uskon!

Olen jo yhden huonon asian löytänyt sähköpyöräilemisestä, joka on sopivan huollon löytäminen. Luotettaviin pyörähuoltoihin on pitkät jonot ja pilipali huoltoihin en uskalla tätä viedä. Täytyy vielä jatkaa pyörähuoltojen etsimistä! 🙂 Tänään pesin pyörääni ja rasvasin ketjut, mutta huollossa pyöräni on silti käytettävä.

Yksi Suomen upeimmista asioista on auringonlasku! Osa suomalaisista tuskin ymmärtää, että Suomen luonto on erittäin ihastuttava, joten he haluavat lähteää ensisijaisesti katsomaan maisemia ulkomaille. Itse aion välttää ulkomaille matkustamista, sillä haluan ensimmäiseksi tutustua kunnolla Suomen luontoon. En ole vielä tämän kesän suunnitelmia lyönyt lukkoon, mutta olisi kiva matkustella ympäri Suomea jos sää sen sallii.

Minulla olisi suunnitelmissa vielä ennen kesäkuuta pyöräillä koko yön. Haluan vain odottaa, että öistä tulisi vielä valosampia, sillä täysin pimeässä ajaminen ei ole nautinnollista ja valokuvaaminen ei myöskään onnistu. Järjestelmäkamera olisi kiva ottaa mukaan, mutta sen kuljettaminen ei ole kovin helppoa, joten joudun tyytymään iPhonen kameran laatuun. Onneksi mobiilikamerat ovat parantuneet kahden vuoden aikana hyvin paljon ja voi olla, että lähitulevaisuudessa ei ole enää järkeä ostaa järjestelmäkameraa.

Jos lähdet iltapyöräilemään, muista heijastinliivi ja valaisin pyörään. Se on halvin henkivakuutus! Saatat luulla ajellessasi pyörällä ilman heijastinliiviä ja valaisinta, että autoilijat näkevät sinut, mutta olet väärässä, sillä autoilijat eivät välttämättä huomaa sinua, vaikka itse näkisitkin kauas! Minua tuli vastaan useita pyöräilijöitä, joita oli vaikea nähdä, kun heillä ei ollut mitään muuta kuin mustaa päällä.

Minulla on Prisman alle 10€ maksava valaisin, joka ei ole hirveän hyvä, mutta on se parempi kuin ei mitään. Todennäköisesti tulen ostamaan jossain vaiheessa kunnon valaisimen, jonka kytken sähköpyörääni, jotta voisin näytön painikkeista aina kytkeä valon päälle – nyt joudun Prisman valaisimesta erikseen painaa valon päälle. Ei mikään suuri vaiva, mutta sitä on vaikea säätää ajaessa.

Tykkäätkö sinä ajella iltaisin pyörällä?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.