VALIKKO
3.6.2019 09:00

Kävelyä lähitienoilla

Päätin lähteä pitkästä aikaa kävelemään, koska en jaksanut pestä sähköpyörääni ja teki mieli lähteä pienelle kävelyretkelle. Nykyään olen ajanut lyhyemmätkin matkat sähköpyörällä, joten käveleminen on vähentynyt erittäin paljon. Edelleen minun suurin tavoite kesällä on kävellä enemmän, kuin aikaisempina kesinä. Se ei ole kovinkaan vaikea haaste jos kesä on lämmin, eikä sada vettä, sillä en ole kovinkaan pitkään kävellyt pitkiä matkoja vapaaehtoisesti.

Minun kannatti lähteä kävelemään, sillä noin 4 kilometrin päässä löytyi ”luontopolku”, jota en ole ennen huomannut. Olen asunut melkein koko ikäni täällä ja minulla ei ollut mitään tietoa kyseisestä luontopolusta. Luontopolulla oli myös laavu ja grillikin! Ensimmäinen kysymys, joka jäi soimaan päähäni oli: ”miten en ole voinut tätä koskaan huomata?”

Laavu oli yllättävän siisti, eikä lähettyvillä ollut kovinkaan paljon roskia. Ehkä tätä paikkaa väenpaljous ei ole vielä löytänyt, kun on niin ”piilossa” keskellä metsää. Tämän löydöksen seurauksena avasin Googlen ja aloin katsomaan Jyväskylästä muitakin luontopolkuja – tarkoituksena minun olisi kävellä kaikissa mahdollisissa paikoissa tämän kesän aikana! Saa kommentoida jos tiedätte kivoja luontopolkuja Jyväskylän lähettyvillä.

Nyt jokaisen kannattaa tutustua, että mitä paikkoja teidän lähettyvillä sijaitsee! Voi olla, että silmiesi eteen tulee paikka, jossa et ole aiemmin käynyt. En vielä herätessäni olisi uskonut, että meidän lähitienoilla olisi laavu- ja nuotiopaikka!

Laavu ja nuotiopaikka sijaitsee Ylä-Sallaajärven rannalla, jos teitä kiinnostaa joskus käydä siellä. Laavulle pääsee myös Jyväskylän Taka-keljon tien varrelta (josta minäkin tulin), johon myös auton pystyy helposti pysäköimään lähelle ja matkaa laavulle tieltä on noin 50-100 metriä.

Tykkäättekö te kävelemisestä? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.